WRC Finland 2017 – Μέρα δεύτερη: Οι Φιλανδοί τρελάθηκαν!!

Στον αγώνα της πατρίδας τους οι Φιλανδοί τρελάθηκαν, καθώς στην πρώτη πεντάδα οι τέσσερις είναι Φιλανδοί. Οι μάχες με τα χρονόμετρα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με τον Ott Tanak να διατηρεί την πρωτοπορία στον αγώνα. Όσον αφορά τη μάχη του πρωταθλήματος ο Sebastian Ogier είχε καλύτερο ξεκίνημα από τον Neuville γράφοντας συνεχώς ταχύτερους χρόνους από τον Βέλγο.

Όλα αυτά έγιναν μέχρι και την τέταρτη ειδική καθώς από κει και πέρα όλα ήρθαν τούμπα στη γενική κατάταξη. Τα δυο Ford Fiesta των Tanak και Ogier αντιμετώπισαν προβλήματα από κτυπήματα του πρώτου σε πέτρα και του δεύτερου μετά από άλμα με αποτέλεσμα αμφότεροι να τεθούν εκτός διεκδίκησης της νίκης. Ο Tanak κατάφερε να συνεχίσει όμως ο Ogier αποχώρησε και θα επανέλθει το Σάββατο υπο καθεστώς super rally.

Μετά από αυτή την εξέλιξη τα δυο ΤΟΥΟΤΑ Yaris των Latvala και Lappi πέρασαν στις δυο πρώτες θέσεις με τρίτο τον Craig Breen (Citroen C3). Πιο πίσω ο Thierry Neuville (i20 coupe WRC) δεν μπορούσε να σημειώσει ανταγωνιστικούς χρόνους καθώς ξεκινούσε πρώτος καθαρίζοντας το δρόμο, με αποτέλεσμα να χάνει θέσεις στη γενική κατάταξη. Οι Latvala και Lappi ήταν σε δικό τους ρυθμό με αποτέλεσμα να απομακρύνονται από τους υπόλοιπους. Η τρίτη θέση άλλαξε κάτοχο στην έβδομη ειδική αφού ο Mads Ostberg (Ford Fiesta ) κατάφερε να περάσει τον Breen.

Στο δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές ο Lappi ξεκίνησε να ροκανίζει τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Latvala την ίδια ώρα που ο Sunninen (Ford Fiesta WRC ) περνούσε τρίτος. Η πρώτη θέση άλλαξε κάτοχο στη δέκατη ειδική με τους οδηγούς των δυο Yaris να αλλάζουν θέσεις.

Ο Lappi στη σύντομη καριέρα του πίσω από το τιμόνι αυτοκίνητου WRC, ήταν ταχύτερος από τον ομόσταυλο του και με κερδισμένες οκτώ από τις 12 ειδικές της μέρας απέκτησε διαφορά 4.4 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο Latvala. Τρίτος βρίσκετε ο Suninen, τέταρτος Craig Breen με τον τρίτο οδηγό της TOYOTA Gazoo Racing WRT Juho hanninen να συμπληρώνει  την πρώτη πεντάδα.

 

Ο Mads Ostberg έχασε θέσεις και είναι έκτος μόλις 0.1 χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον Elfyn Evans. Την πρώτη οκτάδα συμπληρώνει ο εκ των διεκδικητών του τίτλου Thierry Neunille.

Στην κατηγορία WRC2 προηγείται ο Φιλανδός Hutunen με τους Gilbert και Andolfi να συμπληρώνουν τις θέσεις δύο και τρία.

Η αυριανή μέρα είναι εξίσου μεγάλη με τη σημερινή καθώς αποτελείται από οκτώ ειδικές διαδρομές συμπεριλαμβανομένου και της φημισμένης Ouninpohja. Μέχρι στιγμής η ΤΟΥΟΤΑ δείχνει δυνατή και ικανή για τη νίκη. Οι μικρές διάφορες που χωρίζουν τους οδηγούς αύριο προμηνύουν σκληρές μάχες.