WRC Croatia Rally – Μέρα 2η: Ο Ogier προηγείται στο θρίλερ της Κροατίας

Σε θρίλερ εξελίσσεται ο αγώνας στην Κροατία με τρείς οδηγούς να διεκδικούν τη νίκη. Στα αξιοσημείωτα η πολύ καλή απόδοση του Katsuta ο οποίος κατάφερε να σημειώσει ανταγωνιστικούς χρόνους κερδίζοντας παράλληλα και δυο ειδικές διαδρομές.

 

Η σημερινή μέρα ξεκίνησε με τη λάθος επιλογή ελαστικών από πλευράς οδηγών της Hyundai. Αυτό το γεγονός εκμεταλλεύτηκαν πλήρως οι Ogierκαι Evans και μέχρι την ολοκλήρωση των τεσσάρων πρώτων ειδικών διαδρομών του Σαββάτου ανέτρεψαν τα εις βάρος τους δεδομένα.

Ο Ogier από τρίτος πέρασε στην πρωτοπορία με τον Evans να ακολουθεί, την ίδια στιγμή που ο πρωτοπόρος Neuville έχανε συστηματικά χρόνο με αποτέλεσμα να οπισθοχωρήσει τρίτος.

Στο επαναληπτικό πέρασμα οι της Hyundai έβαλαν τη σκληρή γόμα της Pirelli και σε συνδυασμό με ένα σκασμένο ελαστικό του Ogier στη 13η ειδική αναπτερώθηκαν οι ελπίδες του Neuville ο οποίος μείωσε στα 9.5 δευτερόλεπτα από την κορυφή.Από κει και πέρα οι μάχες μεταξύ των τριών πρώτων ήταν πολύ κλειστές με τον Ogier να καταφέρνει να κρατήσει πίσω του τόσο τον ομόσταυλό του Evans όσο και τον Neuville.

Η ολοκλήρωση της δεύτερης μέρας βρίσκει τους τρείς πρώτους με διαφορά 10.4 δευτερολέπτων και οι μάχες τη νίκη την τρίτη και τελευταία μέρα αναμένονται σκληρές.

Τέταρτος εξακολουθεί να είναι ο Ott Tanak (Hyundai i20) ο οποίος συνέχισε και σήμερα να δυσκολεύεται να βρει ρυθμό και έτσι δεν κατάφερε να μπει στη διεκδίκηση της νίκης.

Ακόμα ένας οδηγός που σε δυο περιπτώσεις σημείωσε αξιόλογους χρόνους ήταν ο πρωτάρης Adrien Fourmaux (Ford Fiesta) ο οποίος κράτησε πίσω του τους Greensmith, Katsuta και Breen.

Στην κατηγορία WRC 2DC προηγείται ο Mads Ostberg, με τους Kajetanowicz και Suninen να προηγούνται σε WRC3 και WRC2 αντίστοιχα.

Τέσσερις ειδικές απομένουν για να ολοκληρωθεί ο αγώνας. Η Κυριακή όπως διαφαίνεται θα είναι συναρπαστική. Ο Sebastien Ogier έχει τον πρώτο λόγο όμως τα 6.9 δευτερόλεπτα που τον χωρίζουν από τον Evans δε μπορεί αναμφίβολα δε θα μπορεί να εφησυχάσει.

Αποτελέσματα 2ης μέρας

1 Ogier 2hr 06min 35.8sec
2 Evans +6.9sec
3 Neuville +10.4sec
4 Tänak +37.8sec
5 Fourmaux +1min 29.5sec
6 Greensmith +2min 23.8sec