WRC 2023- Ιορδάνης Σερδερίδης- Ράλλυ Μόντε Κάρλο- 4η ημέρα- Τερματισμός στην πρεμιέρα

WRC 2023

Τερμάτισε στο απαιτητικό Ράλλυ Μόντε Κάρλο ο Ιορδάνης Σερδερίδης. Ο Έλληνας οδηγός εκμεταλλευόμενος την προνομιακή θέση εκκίνησης την Κυριακή ανέβασε ρυθμό, κέρδισε θέσεις στην κατάταξη και ολοκλήρωσε τον εναρκτήριο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ στην 24η θέση.

«Οι ειδικές διαδρομές της Κυριακής μας άρεσαν, καθώς ήταν στεγνές και σε συνδυασμό με την προνομιακή μας σειρά εκκίνησης, πιέσαμε όσο μπορούσαμε, ώστε να ανεβούμε θέσεις στη γενική κατάταξη και να το ευχαριστηθούμε», ήταν τα πρώτα λόγια του Ιορδάνη Σερδερίδη μετά τον τερματισμό στο πέμπτο Ράλλυ Μόντε Κάρλο της καριέρας του και συνέχισε: «Μπορεί να μην πετύχαμε τον αρχικό στόχο του τερματισμού στην πρώτη 20άδα του αγώνα, ωστόσο είμαι ευχαριστημένος με την απόδοσή μου το τετραήμερο. Ο αγώνας έκρυβε πολλές παγίδες, τις οποίες χάρη στην πολύτιμη καθοδήγηση του έμπειρου συνοδηγού μου, Fred Miclotte καταφέραμε να αποφύγουμε»

Αυτή ήταν η δεύτερη συμμετοχή του Έλληνα οδηγού, κατόχου του WRC Trophy του 2017 σε ασφάλτινο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ με το κορυφαίων προδιαγραφών Ford PumaRally1: «Το αυτοκίνητο δούλεψε υπέροχα. Τρεις μήνες έπειτα από τη συμμετοχή μου στο Ράλλυ Καταλωνίας επέστρεψα στο μπάκετ του Puma και σίγουρα χρειάστηκε να βρω τα πατήματά μου στις πρώτες διαδρομές του αγώνα. Ήδη από τις πρωινές ειδικές της Παρασκευής αποκτήσαμε αυτοπεποίθηση και βελτιώναμε συνεχώς τις επιδόσεις μας», δήλωσε ο Ιορδάνης Σερδερίδης, καταλήγοντας: «Επόμενος αγώνας μας στο WRC είναι το Ράλλυ Μεξικό τον Μάρτιο. Φέτος θα ακολουθήσουμε επιλεγμένους αγώνες του θεσμού και φυσικά θα δώσουμε το παρών και στο Ράλλυ Ακρόπολις τον Σεπτέμβριο»

Ακολουθήστε τον Ιορδάνη Σερδερίδη, μέσα από την προσωπική σελίδα του οδηγού στο facebook: https://www.facebook.com/Serderidisrallyfans