ΕΞΑΓΓΕΛΕΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΚΩΣΤΑ Α. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για εμένα, αφού με αίσθημα ευθύνης και αγάπης προς το μηχανοκίνητο αθλητισμό, εξαγγέλλω την υποψηφιότητα μου για την προεδρία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (ΚΟΑ).

Το άθλημα που τόσο αγαπούμε, διαχρονικά, με παρουσία στα τοπικά, πανευρωπαϊκά αλλά και παγκόσμια δρώμενα έχει οργανώσει σημαντικές και αξιοσημείωτες διοργανώσεις, με ήθος και αξιοπρέπεια που ανάδειξαν τον τόπο μας και έχουν αποφέρει όφελος σε πολλούς ζωτικής σημασίας τομείς για το κράτος.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, τόσο από τη δική μου εμπειρία αλλά και από απόψεις αθλητών από όλες τις επαρχίες με τους οποίους έχω ανταλλάξει απόψεις και έχω αφουγκραστεί τις ανησυχίες τους, δυστυχώς, έχω έρθει αντιμέτωπος με τη λυπηρή πραγματικότητα πως το άθλημα έχει διχαστεί και αυτό έχει επιφέρει αναπόφευκτο κόστος. Ο Μηχανοκίνητος Αθλητισμός βιώνει μη ευνοϊκές συνθήκες οι οποίες έχουν φέρει διχόνοια και προσωπικές αντιπαλότητες, με συνέπεια την υποβάθμιση του επιπέδου του αθλήματος.

Ο κυριότερος σκοπός της υποψηφιότητας μου είναι η ανιδιοτελής προσφορά και το καλό του αθλήματος. Η αποτελεσματική συνεισφορά, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη, ώστε να επανέλθει η ενότητα στο άθλημα αλλά συνάμα και η πρόοδος σε κάθε επίπεδο. Η υποψηφιότητα μου δεν αποφέρει κανένα προσωπικό όφελος.  Μοναδικό κίνητρο είναι η αγάπη προς το μηχανοκίνητο αθλητισμό και η ηθική ικανοποίηση των θετικών αποτελεσμάτων που δεσμεύομαι να εργαστώ σκληρά για να φέρω!  Έτσι με το χέρι στη καρδιά ζητώ την στήριξη σας!  Είναι η ώρα να πάψουμε να αναλωνόμαστε με ανούσιες αντιπαραθέσεις και διαφωνίες. Είναι η ώρα να δώσουμε πρωτεραιότητα στο όφελος του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και να εργαστούμε σκληρά για την αναβάθμισή του σε όλα τα επίπεδα.  Πάνω απ’ όλα, είναι η ώρα που οφείλουμε να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε το άθλημα να κερδίσει πίσω την χαμένη του αίγλη και το κύρος που του αρμόζει.

Οι προκλήσεις και οι δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι πάρα πολλές. Δεν θα πω μεγάλα λόγια. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα εργαστώ ακούραστα μαζί με τους συνεργάτες μου και κυρίως θα προσπαθήσω να ενώσω δυνάμεις με όλους εμάς ώστε μαζί να πετύχουμε να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Με ξεκάθαρο όραμα, καθαρή σκέψη και αμεσότητα, προχωρώ ενώπιον σας.  Θέτω στην κρίση των ψηφοφόρων την υποψηφιότητα μου με τη διαβεβαίωση ότι ανεξαρτήτως του αποτελέσματος είμαι έτοιμος να προσφέρω υπέρ του αθλήματος και των αθλητών χωρίς καμιά προσωπική αντιπαλότητα και κατεστημένες συνήθειες.

ΣΤΟΧΟΙ

Μαζί με την υποψηφιότητα θα ήθελα να παραθέσω στόχους που θα συνοδεύουν την θητεία μου με τυχόν ανάδειξη μου στην προεδρία του Δ.Σ της ΚΟΑ:

  1. Να διεξάγονται αγώνες με αναβαθμισμένο επιπέδο, ασφάλεια, αξιοκρατία και με πλήρη διαφάνεια ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
  2. Να επανέλθει η ενότητα και να εξομαλυνθούν κάθε είδους αντιπαλότητες που κοστίζουν στο άθλημα.
  3. Αποτελεσματική και ουσιαστική εκπροσώπηση της ΚΟΑ ενώπιον διάφορων φορέων για στήριξη του αθλήματος σε κάθε επίπεδο.
  4. Την δημιουργία και σύσταση ασφαλειών ζωής για τους αθλητές που επιθυμούν.
  5. Εισαγωγή προηγμένης τεχνολογίας στους αγώνες και εκπαίδευση εμπλεκομένων για καλύτερη και πιο άρτια διοργάνωση.
  6. Διαπραγμάτευση τηλεοπτικής κάλυψης και τηλεοπτικών δικαιωμάτων όπου προσφέρεται.
  7. Εύκολες προσβάσεις θεατών με έμφαση σε ποιοτικότερο πρόγραμμα και θέαμα.
  8. Εξεύρεση χορηγών.
  9. Βελτίωση στις υποδομές και εξοπλισμό.
  10. Έμφαση και επένδυση στην γενική επικοινωνία και μάρκετινγκ.

Δελτίο τύπου