Rallye Monte Carlo 2023: Ένατη νίκη στο Πριγκιπάτο για τον Ogier

Ο Sebastien Ogier που θα τρέξει και φέτος σε επιλεγμένους αγώνες με την Toyota GAZOO Racing, ξεκίνησε ιδανικά τον πρώτο του αγώνα. Είχε εκπληκτική απόδοση στις Γαλλικές Άλπεις από την Πέμπτη όπου και προηγήθηκε και δεν κοίταξε ποτέ πίσω.

Την Κυριακή έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με την ένατη νίκη ρεκόρ στο Μόντε, αφήνοντας δεύτερο τον ομόσταβλό του Kalle Rovanpera, ο οποίος έκανε το 1-2 για την Toyota.

Οι εννέα νίκες του Ogier σημειώθηκαν σε τρείς δεκαετίες με πέντε διαφορετικούς κατασκευαστές, ενώ σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο συνοδηγός του Vincent Landais γιόρτασε την παρθενική του νίκη σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Είναι τεράστιο», είπε ο Ogier. «Μου αρέσει αυτό το ράλι. Είναι αυτό που μου έδωσε το όνειρο στην αρχή και είμαι πολύ χαρούμενος για τον Vincent. Για μένα είναι ωραίο, αλλά για εκείνον είναι όνειρο που πήρε την πρώτη του νίκη.

Πρέπει να απολαμβάνουμε αυτές τις στιγμές και γι΄αυτό είμαστε στο WRC, για να πετύχουμε νίκες σαν και αυτή. Το να κερδίσεις ένα ιστορικό αγώνα όπως το Μόντε, είναι ανεκτίμητο».

Από την πλευρά του ο Rovanpera που τερμάτισε δεύτερος πήρε και πέντε έξτρα βαθμούς καθώς κέρδισε την power stage και η υπεράσπιση του τίτλου ξεκίνησε ιδανικά για τον νεαρό. «Ήταν καλός αγώνας και μπορώ να πω ότι είμαστε ευχαριστημένοι με τη δεύτερη θέση».

Η μεγάλη φθορά των ελαστικών δεν επέτρεψε στον Thierry Neuville (Hyundai i20 N) να ανατρέψει τα δεδομένα στη μάχη με τον Rovanpera. Μετά από 18 ειδικές διαδρομές ο Βέλγος αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με την τρίτη θέση στην γενική κατάταξη 27,8 δευτερόλεπτα μπροστά από τον τέταρτο Elfyn Evans (GRYaris).

Για τον Evans τα δεδομένα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά αν δεν είχε τρυπημένο ελαστικό το οποίο του κόστισε πάνω από 40 δευτερόλεπτα την Παρασκευή, και θεωρητικά η Toyota θα μπορούσε ίσως να κάνει το 1-2-3.

Ο Ott Tanak έβαλε σήμερα την μαλακή γόμα και διαφύλαξε τα ελαστικά για την power stage όπου τερμάτισε δεύτερος, ενώ στον αγώνα ήταν πέμπτος. Το ντεμπούτο του με το Ford Puma θεωρείται θετικό αφού και ο ίδιος πιστεύει ότι έκανε θετικά βήματα.

Ο Takamoto Katsuta ήταν τυχερός που ολοκλήρωσε τον αγώνα, καθώς τερμάτισε την τελευταία ειδική με χαλασμένη πίσω ανάρτηση. Ο Ιάπωνας τερμάτισε έκτος 14,9 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Dani Sordo, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε σήμερα με το Hyundai από ένα σφάλμα της υβριδικής μονάδας. Την πρώτη οκτάδα συμπλήρωσε ο Esapekka Lappi επίσης με Hyundai.

Μετά το Μόντε Κάρλο το παγκόσμιο πρωτάθλημα πάει στη Σκανδιναβία για τον χειμερινό αγώνα του ημερολογίου. Το Ράλι Σουηδίας θα πραγματοποιηθεί στο Umeå στις 9-12 Φεβρουαρίου.