WRC 2020: Κανονικά το Rally GB παρά τους περιορισμούς

Ο υπεύθυνος της διαδρομής του Wales Rally GB Iain Campdell επιβεβαίωσε ότι ο σχεδιασμός για το Βρετανικό γύρο του WRC συνεχίζεται κανονικά, παρά τις οδηγίες που εξέδωσε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου οι οποίες αναφέρουν ότι τα αγωνιστικά αυτοκίνητα πρέπει να αποφεύγουν να έχουν συνοδηγό.

Το Motorsport UK, διοργανώτρια αρχή αγώνων του Ηνωμένου Βασιλείου έδωσε στη δημοσιότητα χθες έγγραφο στο οποίο υπογραμμίζονται οι όροι για να επανεκτιμήσουν ξανά οι αγώνες μηχανοκίνητων μετά την αναβολή τους λόγω του lockdown ελέω κορονοϊού και περιείχε αρκετές σημαντικές εκτιμήσεις που επηρεάζουν την πιθανή επανεκκίνηση των αγώνων ράλι.
Μεταξύ άλλων περιλαμβάνετε τεστ για τον κορονοϊό και μείωση των κοινωνικών εκδηλώσεων μετά το ράλι. Και το πιο σημαντικό που αναφερόταν στο έγγραφο ήταν το εξής: “Είναι απίθανο να επιτρέπεται η κοινή χρήση οχημάτων μεταξύ οδηγών και συνοδηγών καθώς πρέπει να υπάρχει απόσταση μεταξύ των δύο”.

Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι, προς το παρόν οι συνοδηγοί δεν μπορούν να καθίσουν με οδηγούς σε ένα αυτοκίνητο ράλι, αλλά ο Campbell επέμεινε ότι αυτό δε σημαίνει ότι το Wales Rally GB (προγραμματισμένο για τις 29 Οκτωβρίου μέχρι την 1η Νοεμβρίου) δε μπορεί να διεξαχθεί.
«Το μόνο πράγμα που μπορούμε να σχεδιάσουμε για τώρα είναι ότι δεν έχουμε ιδέα τι θα συμβεί. Κανείς δεν έχει. Το Rally GB είναι σε πέντε μήνες, οπότε αν νομίζετε ότι όλα αυτά έχουν συμβεί τις τελευταίες 10 βδομάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο, τι θα γίνει τους επόμενους πέντε μήνες; Δε γνωρίζουμε ποια θα είναι η νομοθεσία και οι οδηγίες μέχρι τότε. Το έγγραφο προήλθε από το MotorsportUK και βασίζεται στις οδηγίες και τη νομοθεσία που ισχύουν αυτή τη στιγμή. Είναι κάτι που βρίσκεται υπό συνεχή αξιολόγηση, αλλά με το Rally GB συνεχίζουμε».

Η φετινή διαδρομή του Rally BG υποβλήθηκε στην FIA και τον Promoter του WRC την περασμένη βδομάδα και θα παρουσιαστεί στις ομάδες κατασκευαστών την επόμενη Τρίτη 26 Μαΐου. Ο Campbell είπε ότι ο προγραμματισμός συνεχίζεται αλλά επίσης γνωρίζει ότι εσωτερικοί παράγοντες θα μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα ανά πάσα στιγμή σε αυτό που περιγράφει ως “κινούμενη γιορτή”.
«Υπάρχουν σημεία και ορόσημα στην πορεία όπου γνωρίζουμε ότι πρέπει να ληφθούν μεγάλες αποφάσεις, αλλά ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του καθώς πλέον όλα κινούνται γρήγορα», είπε.

«Όπως βλέπετε έχουν ανοίξει πολλά μέρη στην Ευρώπη, η Αγγλία χαλάρωσε κάπως τα μέτρα, o υπουργός της Σκωτίας Nicola Sturgeon μιλάει για άνοιγμα της Σκωτίας την επόμενη βδομάδα, οπότε τα δεδομένα αλλάζουν. Η FIA και ο Promoter του WRC πάντα μας υποστηρίζουν. Θέλουν να ξεκινήσουν ξανά οι αγώνες ράλι όπως και όλοι μας φυσικά, όμως παράλληλα αυτό θα γίνει όταν όλα είναι ασφαλές. Εξακολουθούμε να είμαστε στα πλάνα τους και στο ημερολόγιο τους».