Ο Ogier υπέρ των πιο μικρών αγώνων στο WRC

Ο εξάκις Παγκόσμιος πρωταθλητής θέλει να δει όσο το δυνατό περισσότερους αγώνες στο φετινό πρόγραμμα του WRC.

Ο οδηγός της Toyota GAZOO Racing  Sébastien Ogier υποστηρίζει την ιδέα να γίνουν όσο το δυνατό περισσότεροι αγώνες φέτος. Τον προηγούμενο μήνα ο διευθυντής ράλι της FIA Yves Mattonεπιβεβαίωσε ότι σκέφτονται να προσαρμόσουν τη δομή των αγώνων, μια ιδέα η οποία προήλθε από τον αγωνιστικό διευθυντή της M-Sport Richard Millener.

Ο εξάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sébastien Ogier είναι υπέρ αυτής της πρότασης καθώς θα μείωνε τον αριθμό των ημερών του προσωπικού των ομάδων.

«Οπωσδήποτε το να γίνει το αυτοκίνητο πιο φθηνό είναι ένα από τα βήματα να διατηρηθεί το WRC ελκυστικό και σε άλλους κατασκευαστές, ενώ υπάρχει επίσης και ακόμα μια επιλογή, οι αγώνες να γίνουν πιο μικροί», ανέφερε ο Ogier.

«Είμαι σίγουρος ότι συζητήθηκε αυτό για λίγο και η κεντρική ιδέα είναι να έχουμε δυο έντονες μέρες από πλευράς ειδικών και ανταγωνισμού, ίσως αυτό να είναι αρκετό. Επίσης να υπάρξει μείωση του χρόνου στις ομάδες που ταξιδεύουν».

Ο Ott Tänak, ο οποίος κατάφερε να εκθρονίσει τον Ogier από την πρώτη θέση κερδίζοντας πέρυσι τον παγκόσμιο τίτλο συμφωνεί με τον Γάλλο και πιστεύει ότι οι μικρότεροι αγώνες θα κάνουν το άθλημα πιο αποτελεσματικό.

«Όπως ανέφερε και ο Seb, δεν είναι μόνο το αυτοκίνητο, οι κανονισμοί και το κόστος να τρέχει ένα αγωνιστικό. Είναι επίσης και άλλα πράγματα», είπε και συνέχισε, «είναι ο τρόπος που είναι δομημένοι οι αγώνες και με μερικές αλλαγές μπορούν αν γίνουν πιο αποτελεσματικοί. Πιστεύω ότι αυτές τις μέρες οι άνθρωποι είναι σίγουροι και πεπεισμένοι στη μείωση διάρκειας των αγώνων για ένα μικρό χρονικό διάστημα και στη συνέχεια και με την πάροδο του χρόνου μπορούν πάλι να γίνουν μεγαλύτεροι σε διάρκεια. Αρχίζει να γίνεται βαρετό. Αυτή η φόρμουλα των αγώνων ράλι υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό. Υπάρχουν όμως και άλλες ιδέες όπου μπορούν οι αγώνες να γίνουν λίγο πιο αποτελεσματικοί».