F1: Στον αέρα η διεξαγωγή του αγώνα στην Βρετανία

Ο αγώνας της F1 στην Μεγάλη Βρετανία είναι στον αέρα μετά από μόλις μια βδομάδα όπου ανακοινώθηκε από την F1 ότι θα διεξάγονταν δυο αγώνες εκεί. Οι δυο γύροι στη Βρετανία ήταν προγραμματισμένοι αμέσως μετά από τους δυο εναρκτήριους αγώνες στην Αυστρία (5 και 12 Ιουλίου), με το Silverstone να φιλοξενεί τους επόμενους δυο επίσης τον Ιούλιο (19 και 26).

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σύντομα θα επιβάλει απαίτηση όπως σε όλες τις αφίξεις από το εξωτερικό οι επιβάτες να αυτό-απομονώνονται για 14 μέρες και αξιωματούχοι της F1 ανέφεραν ότι το προσωπικό των σειρών δεν αποτελούν εξαίρεση και αυτό συνεπάγετε στη μη διεξαγωγή του αγώνα.

«Οι 14 μέρες καραντίνας καθιστούν αδύνατη τη διεξαγωγή του Βρετανικού αγώνα φέτος», εξήγησε αξιωματούχος από την F1. «Επιπρόσθετα, έχει σημαντικό αντίκτυπο σε κυριολεκτικά χιλιάδες θέσεις εργασίας που συνδέονται με την F1. Θα ταξιδεύαμε στο Ηνωμένο Βασίλειο με αεροσκάφη που θα ναύλωνε η F1 και όλο το προσωπικό θα περνούσε από εξετάσεις, καθιστώντας την καραντίνα εντελώς περιττή. Εάν όλα τα ελίτ αθλητικά γεγονότα πρόκειται να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση και κατ΄επέκταση στην τηλεόραση, τότε πρέπει να παρέχονται εξαιρέσεις».

Οι ομάδες της F1 θα είναι ξεχωριστά μεταξύ τους στις πίστες, θα διαμένουν σε ξεχωριστά ξενοδοχεία και θα διακινούνται με λεωφορεία. Επιπρόσθετα, όλο το προσωπικό θα εξετάζετε πριν ταξιδέψει και μετά κάθε δυο μέρες κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η F1 θέλει να κάνει μια πλήρη σεζόν και ο αριθμός μεταβλητών σημαίνει ότι τα σχέδια παραμένουν ευέλικτα. Η F1 ευελπιστεί ότι θα κάνει ανακοίνωση σχετικά με την Ευρωπαϊκή σεζόν τις επόμενες δυο έως τρείς βδομάδες.