WRC: Σκέψεις για διήμερους αγώνες

Οι ιθύνοντες του WRC είναι σε σκέψεις για διήμερους αγώνες, εάν στο πρόγραμμα συμπεριληφθούν 16 αγώνες. Ήδη η Χιλή και η Ιαπωνία είναι οι χώρες που περιμένουν ημερομηνία για να διεξάγουν αγώνα WRC, καθώς ο υπεύθυνος για το πρόγραμμα Oliver Ciesla θέλει οι αγώνες από 13 να γίνουν 15-16.

Στο WRC έγιναν 16 αγώνες απο το 2004 μέχρι και το 2007, αλλά στη συνέχεια μειώθηκαν λόγω του οικονομικού φόρτου που δημιούργησε στις ομάδες. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό ο Ciesla είπε ότι μειώνοντας τις μέρες των τριήμερων αγώνων αυτό θα μπορούσε να είναι μια απάντηση.

“Δεν αποκλείουμε να μειώσουμε τις μέρες στους αγώνες αν αυτοί γίνουν 14,15 ή 16. Όταν λέμε να μειώσουμε τις μέρες στους αγώνες δεν εννοούμε ένα η δυο καθώς αυτό δεν θα έκανε καμία διαφορά. Αν τους μειώσουμε όλους τότε θα έχουμε πραγματική μείωση στο οικονομικό, καθώς με την υπάρχουσα κατάσταση οι ομάδες μένουν περισσότερο από δυο βδομάδες σε ξενοδοχείο. ”

Το πλάνο ήταν το 2016 οι αγώνες να γίνουν 14, όμως η αδυναμία της Κίνας να διοργανώσει τον αγώνα άφησε το πρόγραμμα με 13. Παρά το γεγονός ότι ο στόχος για το 2018 ήταν οι 14 αγώνες, το πρόγραμμα παρέμεινε με 13 καθώς τη θέση της Πολωνίας πήρε η Τουρκία. Ήδη μερικές χώρες διευκρίνισαν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο το 2018 να κάνουν διήμερο αγώνα και ο Ciesla διευκρίνισε ότι δεν είναι εναντίον αυτού.