H Χιλή είναι κοντά στην εξασφάλιση συμφωνίας για συμμετοχή στο ημερολόγιο του WRC από το 2019

Η Χιλή είναι κοντά στην συμφωνία των όρων για την συμπερίληψη της στο ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι το 2019.

Η χώρα της Νότιας Αμερικής θα διεξάγει ένα αγώνα μία εβδομάδα πριν από το Ράλι της Αργεντινής το 2018 και μετά ο promoter του WRC και η FIA θα αποφασίσουν εάν θα μπορέσουν να την συμπεριλάβουν στο πρόγραμμα ως ο 14ος αγώνας από το 2019 και μετά.

Ο επικεφαλής promoter του WRC Oliver Ciesla δήλωσε ότι ο προτεινόμενος αγώνας προβλέπεται να είναι δημοφιλής στους οδηγούς.

“Είμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία”, δήλωσε ο Ciesla στο Autosport.

“Αυτό θα ήταν ένα ράλι στα δάση με πραγματικά ωραία και ομαλά οδοστρώματα, με ειδικές διαδρομές από τη στάθμη της θάλασσας μέχρι τα 2000 μέτρα και σε ορεινές ειδικές διαδρομές.

“Από ό, τι έχουμε δει, η Χιλή δεν έχει τίποτα να ζηλέψει απο ορισμένους αγώνες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.”

Ο διοργανωτής του Ράλι Χιλής Σεμπάστιαν Ετσεβέρι δήλωσε ότι το WRC θα είναι εξαιρετικά δημοφιλής στη χώρα του.

“Το Rally είναι το δεύτερο δημοφιλέστερο άθλημα στη Χιλή πίσω από το ποδόσφαιρο”, είπε.

“Έχουμε διοργανώσει τπ RallyMobil για 18 χρόνια και ένας αγώνας WRC θα είναι το επόμενο βήμα για εμάς.

“Είμαστε έτοιμοι γι ‘αυτό. Οι ειδικές διαδρομές μας – οι οποίες είναι κυρίως μεγάλες και γρήγορες – είναι πιθανώς οι καλύτερες επιφάνειες στον κόσμο για Ράλι. Έχουμε πολλούς δασικούς δρόμους και πρέπει να συντηρηθούν με συμπαγές χαλίκι για να επιτρέψουν στα φορτηγά να περάσουν στις διαφορετικές καιρικές συνθήκες.

“Στο Concepcion, έχουμε κοντά στα δύο εκατομμύρια ανθρώπους με πολλά ξενοδοχεία και υποδομές.”

Η Ιαπωνία είναι ένα άλλος αγώνας που πιέζει για μια ημερομηνία για το WRC του 2019. O αγώνας θα έχει τις βάσεις του κοντά στην Toyota City στο κεντρικό και σημαντικότερο νησί της χώρας το Honshu και οι ιθύνοντες είναι σε συζητήσεις επί του παρόντος με τον promoter του WRC.

Η ίδια η Toyota θεωρείται ότι πιέζει σκληρά για ένα αγώνα και θέλει να πάρει μια ημερομηνία πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Η πιθανότητα της Κροατίας για ημερομηνία WRC φαίνεται να απομακρύνετε τώρα, αφού οι διοργανωτές δυσκολεύονται να τοποθετήσουν τον αγώνα στην προτιμώμενη ημερομηνία του Σεπτεμβρίου, καθώς αυτή θεωρείται περίοδος διακοπών.

Ο Ciesla πρόσθεσε επίσης ότι ακόμη ένας ασφάλτινος αγώνας στην Ευρώπη δεν ήταν ψηλά στην ατζέντα του.

“Η δημιουργία του ημερολογίου είναι κάτι σαν την δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου”, δήλωσε ο Ciesla. “Δεν χρειάζομαι 13 αγώνες ασφάλτινους στην Ευρώπη.

“Με το Monte Carlo, το Rally GB και τη Φινλανδία, το ημερολόγιο δεν έχει ελλείψεις απο την Ευρώπη”.

Φωτογραφίες: Νίκος Κατίκης RALLYPIXELS