Carlos Sainz: Ίσως το 2018 να είναι το τελευταίο Ντακάρ

Ο Carlos Sainz έχει παραδεχθεί ότι το Rally Dakar 2018 θα μπορούσε να σηματοδοτήσει το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας, αλλά επιμένει ότι δεν θα σκεφτεί το μέλλον του πριν από το τέλος του αγώνα.

Η ομάδα Sainz Peugeot θα τερματίσει το πρόγραμμα αγώνων cross-country μετά το Dakar τον επόμενο μήνα, καθώς δίνει προτεραιότητα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross, για το μέλλον της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ο δύο φορές πρωταθλητής WRC και νικητής του Dakar το 2010 Sainz δήλωσε ότι δεν είχε προτάσεις απο άλλη ομάδα μετά την αποχώρηση της Peugeot απο το cross-country.

“Ελπίζω να δώσω στο Peugeot τη νίκη στο τελευταίο μου Dakar και τώρα δεν σκέφτομαι άλλα πράγματα παρά να αρχίσω τον αγώνα στις 6 Ιανουαρίου”, δήλωσε ο Sainz.

“Είμαι 55 ετών και είμαι κοντά στην τέλος της καριέρας μου απο τους αγώνες, αλλά τώρα σκέφτομαι μόνο το Dakar.

“Δεν σκέφτομαι ότι θα είναι το τελευταίο, σκέφτομαι ότι θα το κερδίσω. Μετά τον αγώνα θα έχουμε χρόνο να σκεφτούμε το μέλλον.

“Δεν ξέρω ποιες επιλογές θα υπάρχουν μετά τον Ιανουάριο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κατασκευαστής που έχει δείξει ενδιαφέρον για να μπει στο Dakar, υπάρχει μόνο η Mini αλλά δεν είχαμε καμία επαφή”.

Η Peugeot έχει κερδίσει τα δύο τελευταία Dakar με τον θρύλο του αγώνα Stephane Peterhansel, ενώ ο Sainz δεν έχει καταφέρει να ολοκληρώσει αγώνα μετά την είσοδό του στην ομάδα.

Το 2015 είχε μια τρομακτική έξοδο με αποτέλεσμα να ανατραπεί σε ένα γκρεμό, το 2016 ενώ βρισκόταν στην πρωτοπορία αποχώρισε με πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων και το 2017 είχε έξοδο όταν βρισκόταν στην πρωτοπορία του αγώνα.

“Πάντα προσπαθώ να κερδίσω. Ίσως αυτή τη φορά θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο υπομονετικοί”, δήλωσε ο Sainz. “Την χρονιά που κερδίσαμε ήταν ένα από εκείνα τα Dakar στα οποία κερδίσαμε τις πιο λίγες ειδικές διαδρομές. Όταν κερδίζεις μια ειδική διαδρομή, την επόμενη ημέρα ανοίγεις τον δρόμο και αυτό είναι πολύ δύσκολο.

“Η στρατηγική είναι σημαντική και ειδικά φέτος θα πρέπει να είμαστε πιο υπομονετικοί, κάτι που για μένα είναι πάντα πολύπλοκο’’.

Ο Sainz θα βρεθεί και πάλι με τους Stephane Peterhansel,  Sebastien Loeb και  Cyril Despres στην ομάδα της Peugeot.

“Έχω τρεις τρομερούς οδηγούς στην ομάδα μου, τον Loeb τον Peterhansel και τον Despres “, δήλωσε ο Sainz.

“Ο Peterhansel έχει τεράστια εμπειρία και ξέρετε ότι θα είναι πάντα εκεί. Ο Loeb είναι στην τρίτη του χρονιά και έχει αρκετή εμπειρία για να κερδίσει το Daka. Κατάφερε επίσης να επικρατήσει του εργοστασιακού οδηγού της Toyota και δύο φορές νικητή του Dakar Nasser Al-Attiyah.’’

Ο Sainz επιμένει ότι ήταν πολύ νωρίς για το νέο Μίνι buggy X-Raid να αγωνιστεί για την νίκη.

“Αμφιβάλλω πολύ αν θα μπορούσαν να αγωνιστούν για την νίκη με το νέο αυτοκίνητο, αλλά θα μπορούσαν να κερδίσουν κάποια ειδική διαδρομή”, δήλωσε ο Sainz.

 

Πηγή www.motorsport.com