Τα μέσα ενημέρωσης του ERC ψήφισαν το τριπλό ατύχημα στην Κύπρο σαν η καλύτερη στιγμή για το 2017

Το ατύχημα τριών αυτοκινήτων στην ίδια ακριβώς στροφή σε ειδική διαδρομή του Cyprus Rally τον Ιούνιο, έχει επιλεγεί ως η στιγμή του 2017 από τα ΜΜΕ του Ευρωπαϊκό Πρωταθλήματος Ράλι FIA ERC.

Αντιπροσωπεύοντας το Βέλγιο, την Τσεχία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Πολωνία, την Πορτογαλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, η πλειοψηφία της ομάδας εμπειρογνωμόνων σκέφτηκε ότι το freak stage-six pile-up στην Κύπρο ήταν το γεγονός της χρονιάς του 2017.

Το περιστατικό συνέβη σε μια δεξιά στροφή, περίπου τέσσερα χιλιόμετρα από την αρχή της 6ης ειδικής διαδρομής. Ο Kajetan Kajetanowicz ήταν ο πρώτος που είχε έξοδο απο το δρόμο. Ακολούθησε ο Murat Bostanci ενώ ο Bruno Magalhães είχε την ίδια μοίρα, με πιο σοβαρές όμως συνέπειες, καθώς το ŠKODA Fabia R5 ανετράπη καταλήγοντας στο Ford Fiesta R5 του Bostanci.

Ο Bostanci όπως και ο Magalhães, δήλωσε ότι έχασε την συγκέντρωση του από τον συνοδηγό του Kajetanowicz, Jarek Baran, ο οποίος κρατούσε και κουνούσε το «ΟΚ» στο πλάι του δρόμου. Ήταν παράλληλα τυχερός, καθώς παραλίγο να τον κτυπούσε το πορτογαλικό ŠKODA, καθώς ο ίδιος κατευθυνόταν προς την ειδική μετά την έξοδο.

Άλλες στιγμές που ήταν υποψήφιες, ήταν το θεαματικό ατύχημα του Tomasz Kasperczyk στο Rally Islas Canarias, η επιστροφή του Alexey Lukyanyk από σοβαρό τραυματισμό και τη νίκη του Bryan Bouffier στο Rally di Roma Capitale κατά 0,3 του δευτερολέπτου.