World RX of France: Κέρδισε ο Timmy Hansen και έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα

Ο οδηγός της Hansen MJP, Timmy Hansen, πήρε μια εμφαντική νίκη στον όγδοο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rallycross που έγινε στο Loheac της Γαλλίας.

Πίσω από τον Timmy τερμάτισε ο οδηγός της GC Kompetition Anton Marklund, ενώ στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο αδερφός του Timmy, Kevin,με το δεύτερο Peugeot 208. Μετά και τα τελικά αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου, ο Νορβηγός Andreas Bakkerud κατάφερε να ανέβει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα παρά το γεγονός ότι ολοκλήρωσε στην πέμπτη θέση στο μεγάλο τελικό.

Ο οδηγός της Monster Energy RX Cartel προηγείται με 160 βαθμούς, με τους αδερφούς Hansen να ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση έχοντας 158 βαθμούς. Η νίκη του Timmy ήταν η τρίτη στη φετινή σεζόν, ενώ στους οκτώ αγώνες που έγιναν από τους δέκα μετρούμε έξι διαφορετικούς νικητές.

Στο αγωνιστικό μέρος, με την εκκίνηση στον τελικό ο Timmy κατάφερε να πάρει πλεονέκτημα μετά το κενό που δημιούργησαν οι Bakkerud (Audi S1) και Niclas Gronholm (Hyundai i20), οι οποίοι ανοίχτηκαν στην πρώτη στροφή. Την ίδια στιγμή οι Kevin και Marklund που ξεκίνησαν από την πίσω σειρά ήταν σε μάχη με το νεαρό Λιθουανό οδηγό της GC Kompetition Rokas Baciuska.

Μπροστά, ο Marklund μπήκε για jocker και βγήκε δεύτερος πίσω από τον Timmy, με τον Kevin να μπαίνει επίσης για jocker και να βγαίνει μόλις μερικές ίντσες μπροστά από τον Baciuska.

Με το τέλος του αγώνα, νικητής αναδείχθηκε ο Timmy και αυτή η νίκη ήταν βάλσαμο για το νεαρό καθώς δεν έτρεξε στον ημιτελικό του προηγούμενου αγώνα στο Trois-Rivieres στον Καναδά χάνοντας πολύτιμους βαθμούς. Επίσης ο Σουηδός έφυγε από τον εναρκτήριο αγώνα στο Abu Dhabi σκοράροντας λίγους βαθμούς καθώς αποχώρησε από τα προκριματικά μετά από σύγκρουση με τον Bakkerud.

«Αυτό ήταν ένα εξαιρετικό Σαββατοκύριακο. Από βαθμολογικής άποψης, είχα δυο μεγάλες ατυχίες σε Abu Dhabi και Καναδά καθώς μάζεψα πολύ λίγους βαθμούς για το πρωτάθλημα. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα σαφώς και είμαι ευχαριστημένος», ανέφερε ο Timmy.

«Ερχόμενοι εδώ στο Loheac πάντα έχουμε θερμή υποστήριξη από τους φιλάθλους και επίσης σε αυτή την πίστα το αυτοκίνητο αποδίδει πάντα καλά. Ένοιωθα άνετα όλο το Σαββατοκύριακο. Ήθελα ένα τέλειο Q4 ούτως ώστε να πάρω την pole στον ημιτελικό και τα κατάφερα. Ακολούθως πήρα προβάδισμα στον τελικό μετά που οι Andreas Bakkerud και Niclas Gronholm ανοίχτηκαν στην πρώτη στροφή. Ήταν πολύ ωραίο που ήμουν μπροστά και μπόρεσα να έχω το δικό μου ρυθμό. Όσον αφορά το πρωτάθλημα, είναι συναρπαστικό που είμαι στη μέση αυτής της μεγάλης μάχης. Το τέλος της χρονιάς αναμένετε να είναι πολύ ενδιαφέρων καθώς διεκδικώ το πρωτάθλημα μαζί με τους Kevin και Andreas. Ποιος θα το κερδίσει: Αυτός που θα αποδώσει καλύτερα στους δυο τελευταίους αγώνες της χρονιάς».

Ο επίσης Σουηδός Anton Marklund, ο οποίος τερμάτισε τρίτος στο Silverstone και πρώτος στο Hell της Νορβηγίας, ολοκλήρωσε δεύτερος τον αγώνα και ήταν πολύ ευχαριστημένος που ανέβηκε στο βάθρο στην έδρα της ομάδας του, της Γαλλικής GC Kompetition. «Ξέρω τι σημαίνει αυτός ο αγώνας για την ομάδα και έτσι είναι υπέροχο που κατάφερα να ανέβω στο βάθρο. Το Renault Megane ήταν πολύ δυνατό σε όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και είχα πολύ καλό ρυθμό στον τελικό. Το να ξεκινάς από την πίσω σειρά στον τελικό δεν είναι και τόσο εύκολο να διακριθείς και έτσι είμαι ευχαριστημένος που ανέβηκα στο βάθρο».

Ο Kevin Hansen, ο οποίος προηγείτο στη βαθμολογία κατά πέντε βαθμούς από τον Bakkerud πριν από τον αγώνα στο Loheac, δυσκολεύτηκε αρκετά στα προκριματικά και μόλις που τα κατάφερε να περάσει στον τελικό, όπου τερμάτισε τελικά τρίτος.

Στο δρόμο για την τέταρτη θέση ο Baciuska έγινε ο πρώτος οδηγός από την ομάδα της GC Kopmetition που κέρδισε προκριματική κούρσα, καθώς ήταν ο ταχύτερος στο Q2 την πρώτη μέρα. Οι Andreas Bakkerud και Niclas Gronholm τερμάτισαν στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα.

Δυο αγώνες απομένουν για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Ο προτελευταίος είναι στις 14 Σεπτεμβρίου στην Λετονία, ενώ το μεγάλο φινάλε θα πραγματοποιηθεί στις 9 Νοεμβρίου στην Νότια Αφρική.

SC_official_FRA_2019

SC_final_results_FRA_2019

SC_official_team_FRA_2019