Ανάβαση Αγίας Μαρίνας Κελοκεδάρων: Εμφαντική εμφάνιση και νίκη από τον Καπετάνιο

Διοργανώθηκε την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου ο τρίτος αγώνας για το πρωτάθλημα αναβάσεων από το Σύνδεσμο Αυτοκινήτου Πάφου στην Αγία Μαρίνα Κελοκεδάρων.

Συνολικά έτρεξαν έντεκα οδηγοί οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό με στόχο τη διάκριση. Ο Γιάννης Καπετάνιος πραγματοποίησε μια εμφαντική εμφάνιση και το αποτέλεσμα ήταν να σημειώσει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη. Όντας ταχύτερος από τη δοκιμαστική διαδρομή, κατάφερε στις δυο επίσημες χρονομετρημένες να βελτιώσει το χρόνο του και να φύγει νικητής για δεύτερη φορά φέτος. Μετά και από αυτό το αποτέλεσμα μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στους 11 βαθμούς και η συνέχεια προβλέπετε συναρπαστική.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Μιχάλης Σοφοκλέους τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Σε καμία από τις τρείς χρονομετρημένες διαδρομές (1 δοκιμαστική, 2 χρονομετρημένες) δεν κατάφερε να απειλήσει τον Καπετάνιο και έτσι συμβιβάστηκε όπως προαναφέραμε με τη δεύτερη θέση.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Κώστας Κωνσταντίνου ο οποίος ουσιαστικά έγραψε ανταγωνιστικό χρόνο στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή. Ο Φώτος Φωτιάδης ήταν δυο δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Κωνσταντίνου και με τον καλύτερο προσωπικό χρόνο που σημείωσε ολοκλήρωσε στην πέμπτη θέση γενικής ενώ παράλληλα ήταν και πρώτος στην κατηγορία RCS2.

Τρείς οδηγοί τερμάτισαν στο ίδιο δευτερόλεπτο και η μεταξύ τους διαφορά κρίθηκε για μερικά κλάσματα. Στην έκτη θέση γενικής και δεύτεροι στην κατηγορία RCS2 τερμάτισαν οι GSO/Στέλιος Ηλία, με τον Νίκο Σπύρου να είναι μόλις ένα δέκατο πιο αργός και να τερματίσει έκτος και πρώτος στην κατηγορία RCS1. Έβδομος πίσω από τον Σπύρου ολοκλήρωσε ο Χρίστος Χριστοδούλου με τη μεταξύ τους διαφορά να μην ξεπερνά τα έξι δέκατα.

Ο Μάριος Κωνσταντινίδης τερμάτισε όγδοος και δεύτερος στην κατηγορία RCS1, ένατος ολοκλήρωσε ο Άδωνης Σπύρου και τη δεκάδα συμπλήρωσε ο Κώστας Κωνσταντίνου. Οι Δημήτρης Κωνσταντίνου/Ηλίας Πιερή αντιμετώπισαν μηχανικό πρόβλημα το οποίο τους ανάγκασε να αφήσουν ημιτελή την πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή. Το πρόβλημα δεν ξεπεράστηκε με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να τρέξουν στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή.

Απομένουν δυο αγώνες για να ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα αναβάσεων και αν ο Μιχάλης Σοφοκλέους δεν καταφέρει να βρει απάντηση στους χρόνους του Γιάννη Καπετάνιου, τότε αναμένετε το φινάλε να είναι συναρπαστικό.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Στάθης Ευσταθίου
Φωτογραφίες: Veronika Gulyas/Νικόλας Ψύλλος