MERC-42nd Rally of Lebanon: Έπεσε και το τελευταίο κάστρο

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 42ο Ράλι Λιβάνου, 3ος γύρος του Μεσανατολικού Πρωταθλήματος.

Ο πολυπρωταθλητής Μέσης Ανατολής και πρωτοπόρος του φετινού πρωταθλήματος Nasser Al-Attiyah με συνοδηγό τον Matthieu Baumel, κατάφεραν να αλώσουν και το τελευταίο απόρθητο φρούριο στο πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής, το Ράλι του Λιβάνου. Ο Καταρινός πρωταθλητής κατάφερε να γράψει τον ταχύτερο χρόνο σε όλες τις ειδικές διαδρομές πλην της υπερειδικής διαδρομής το βράδυ της Παρασκευής. Ο Nasser Al-Attiyah όχι μόνο διαχειρίστηκε την διαφορά του είχε με το τέλος της χθεσινής μέρας αλλά την άνοιξε ακόμη περισσότερο από το δεύτερο πλήρωμα πέραν των επτά λεπτών.

Ο Al-Attiyah είναι επίσης ο πρώτος μη Λιβάνιος οδηγός που κερδίζει τον αγώνα μετά το 2001. Ο τελευταίος που τα κατάφερε ήταν ο Ιταλός Liatti Piero ο οποίος έτρεχε σε εκείνο τον αγώνα με ένα Subaru Impreza S5 WRC ’99 της Procar Rally Team και συνοδηγό τον Cassina Carlo.

Στη δεύτερη θέση και πρώτοι στην κατηγορία Ν οι Rodrigue Rahi και Georges Nader με ένα Mitsubishi Evo 9. Το πλήρωμα κατάφερε να γράψει τον ταχύτερο χρόνο στην κατηγορία σε όλες τις σημερινές ειδικές διαδρομές για να πάρει τελικά την δεύτερη θέση γενικής και την πρώτη στην κατηγορία του.

Το πόντιουμ συμπλήρωσε το πλήρωμα των Patrick Njeim και Thierry Rouhanna με ένα Mitsubishi Evo 9 οι οποίοι κατέκτησαν και την δεύτερη θέση στην κατηγορία N. Με αυτό το αποτέλεσμα κατέκτησαν και το πρωτάθλημα του Λιβάνου στην κατηγορία τους, και έτσι ο atrick Njeim έγινε ο νεαρότερος πρωταθλητής στην ιστορία.

Στην τέταρτη θέση γενικής και πρώτους στην δικήνητη κατηγορία βρίσκουμε το πλήρωμα των Massaad Henry και Roger Ghosn με ένα Citroen DS3. Στην πέμπτη θέση γενικής και ολοκληρώνοντας και την πρώτη τριάδα στην κατηγορία N τερμάτισε το πλήρωμα των Tarek Younis και Nader Hamzi με Mitsubishi Evo 10. Στην δεύτερη θέση της δικήνητης κατηγορίας ολοκλήρωσαν οι Albert Hayek και Chadi Beyrouthy με Renault Clio RS.

Στην κατηγορία RC4 πρώτη θέση για το πλήρωμα των Henri Kahy και Musa Djiyerian με Skoda FABIA 1.6-16V ακολουθούμενοι από το πλήρωμα του νεαρού Alex Feghali μαζί με τον Micky Assaf με ένα Peugeot 208. Στην κατηγορία RC5 στην πρώτη θέση τερμάτισε το Γερμανικό πλήρωμα των Christopher Njeim – Karim Abou Elias με ένα Suzuki Swift 1.6.

Επόμενος αγώνας για το Μεσανατολικό Πρωτάθλημα 2019 είναι ο διεθνής μας αγώνας, το Ράλι Κύπρος, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 27-29 Σεπτεμβρίου όπου προσμετρά επίσης και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι ERC.

Μιχάλης Κοντογιώργης

Φωτογραφίες: MMS-Racing