Ο Evans χάνει και το Ράλι Τουρκίας

Ο Elfyn Evans θα επιστρέψει στην ενεργό δράση στο πρωτάθλημα WRC, στον αγώνα της πατρίδας του τον Οκτώβριο. Αυτή η εξέλιξη σημαίνει ότι θα απουσιάσει για τρίτο συνεχόμενο αγώνα, έτσι δε θα αγωνιστεί ούτε στο Ράλι Τουρκίας.

Ο οδηγός της M-Sport Ford απουσίασε από τους δύο τελευταίους αγώνες σε Φινλανδία και Γερμανία μετά τον τραυματισμό στην πλάτη που αποκόμισε από τον αγώνα Shell Helix Rally της Εσθονίας.

Χάνει επίσης το Ράλι της Τουρκίας (12-15 Σεπτεμβρίου), αλλά οι ειδικοί έδωσαν στον Ουαλό το πράσινο φως για να βρεθεί στο τιμόνι του Ford Fiesta στο Ράλι Ουαλίας (3 – 6 Οκτωβρίου).

“Είναι σημαντικό να διασφαλίσω ότι είμαι 100% έτοιμος για να επιστρέψω, οπότε δεν θα τρέξω στον αγώνα της Τουρκίας”, δήλωσε ο Evans. “Όσο απογοητευτικό και να είναι, εμπιστεύομαι τους γιατρούς και γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να διασφαλίσουμε ότι ο τραυματισμός θα έχει θεραπευθεί πλήρως. Όταν θα επιστρέψω, θέλω να είμαι έχω όλη μου την δύναμη και να μπορώ να συνεχίσω από εκεί που έμεινα – κυνηγώντας τα καλύτερα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια του τελευταίου σκέλους της χρονιάς”.

Η απουσία του Evans στην Τουρκία σημαίνει ότι η M-Sport Ford θα τρέξει με μόνο δύο αυτοκίνητα κατηγορίας WRC, με τους Teemu Suninen και Pontus Tidemand.

Ο επικεφαλής της M-Sport, Rich Millener, δήλωσε ότι όταν δώθηκε ημερομηνία επιστροφής στον Evans ήταν “μεγάλη ώθηση για τον επικεφαλής της ομάδας στο τελευταίο κομμάτι της χρονιάς”, παρόλο που θα είναι αργότερα από ότι ελπίζαμε αρχικά.

“Αυτός και ο Scott Martin (συνοδηγός), είχαν μια πολύ καλή αρχή για την χρονιά και ελπίζουμε να συνεχίσουν με την ίδια απόδοση με την επιστροφή τους”, είπε.
“Δεν είχαμε την καλύτερη τύχη τελευταίως, αλλά επικεντρωνόμαστε στο να δώσουμε στους Elfyn και Teemu τις καλύτερες πιθανότητες να αγωνιστούν για την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα – μια μάχη που σήμερα έχει πέντε οδηγούς να τους χωρίζουν μόνο με 10 βαθμοί”.

Ο Evans ήταν στην τέταρτη θέση γενικής όταν τραυματίστηκε. Παρά το γεγονός ότι απουσίασε από δύο αγώνες, έχει χάσει μόλις δυο θέσεις. Πλέον, είναι δύο βαθμούς πίσω από τον Kris Meeke και ένα από τον Andreas Mikkelsen.