World RX 2020 – Riga 5ος Αγώνας: O Kristoffersson παίρνει την τρίτη νίκη κυριαρχώντας

Ο πρωτοπόρος του World Rallycross, Johan Kristoffersson, είχε μια εξαιρετική στρατηγική στην επιλογή των ελαστικών στο πρώτο μέρος του αγώνα της Λετονίας για να φτάσει στην τρίτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Έχοντας ανοίξει τη μέρα με τον γρηγορότερο χρόνο στα προκριματικά, ο Kristoffersson έχασε στο ενδιάμεσο πέρασμα από τον Niclas Gronholm.

Ερχόμενοι στους ημιτελικούς και στον τελικό, ο Kristoffersson με την επιλογή τριών και στη συνέχεια δύο νέων ελαστικών στο Volkswagen Motorsport, το οποίο προετοιμάστηκε από την Kristoffersson Motorsport, κυριάρχησε και στα δύο περάσματα και πλέον είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει την τρίτη του νίκη από πέντε συνολικά αγώνες και να διευρύνει το προβάδισμα του.

Η διαφορά του Kristoffersson ήταν σχεδόν δύο δευτερόλεπτα σε σχέση με το δεύτερο Robin Larsson στον πρώτο γύρο του δεύτερου ημιτελικού, και με τον Gronholm να κερδίζει στον πρώτο ημιτελικό από τον Mattias Ekstrom, ήταν ο Kristoffersson που πήρε την pole για τον τελικό

Με την έναρξη του τελικού ο Kristoffersson έκανε το καλύτερο ξεκίνημα, ενώ ο Ekstrom μπήκε στο εσωτερικό της Bikernieki, στην πίστα της Ρίγας, για να υπερασπιστεί τη θέση του μετά το γρήγορο ξεκίνημα απο τον Gronholm.

Ο ομόσταυλος του Ekstrom στην KYB Team JC Robin Larsson έκανε εν τω μεταξύ μια κίνηση γύρω από το εξωτερικό της κλειστής αριστερά στροφής, αλλά στην επόμενη πιο κλειστή δεξιά στροφή μόλις λίγα μέτρα αργότερα, ο Larsson είχε επαφή με το πίσω μέρος του Kristoffersson Polo αναγκάζοντας τον να περιστραφεί μπροστά από το Audi του πρωταθλητή του 2016 Ekstrom.

Το Audi S1 του Larsson χτυπήθηκε από το Hyundai i20 του Gronholm, ενώ ο Timmy Hansen έχασε επίσης χρόνο.

Ο Kevin Hansen, της Hansen Peugeot 208, μετά από αυτή την εξέλιξη ανέβηκε στη δεύτερη θέση πίσω από τον Kristoffersson, έχοντας ξεκινήσει έκτος στο grid. Ο νεότερος αδερφός του Hansen Timmy, μπήκε για τζόκερ στο δεύτερο γύρο για να καλύψει τον Gronholm, ο οποίος είχε χρησιμοποιήσει την υποχρεωτική έξτρα διαδρομή στον πρώτο γύρο και διατήρησε την θέση του στον αγώνα.

Καθώς ο Σουηδός αντιστάθηκε στην επίθεση που δέχτηκε από τον Gronholm, ο Φινλανδός λίγο αργότερα είχε ένα τετακέ μετά το μεγαλύτερο άλμα της πίστας στο πέμπτο πέρασμα. Ο Ekstrom μπήκε για τζόκερ στον 4ο γύρο και επέστρεψε στην τρίτη θέση γενικής.,

Ο Kristoffersson, χρησιμοποιώντας ένα σετ καινούργιων μπροστινών ελαστικών, είχε πάρει προβάδισμα 1,4 δευτερολέπτων στο πρώτο πέρασμα, μπαίνοντας για τζόκερ στον πέμπτο γύρο, ενώ από κει και πέρα δε δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη.

Ο Timmy Hansen, ο οποίος όχι μόνο είχε χάσει χρόνο στην αρχή του τελικού αλλά και στην αρχή του ημιτελικού του, όταν αυτός και ο Andreas Bakkerud κατέληξαν στο εξωτερικό της στροφής δύο, κατάφερε να κερδίσει λίγο πριν το τέλος τον αδερφό του Kevin παίρνοντας την τελευταία θέση στο βάθρο πίσω από τον Ekstrom.

Ο Kevin Hansen έμεινε τελικά τέταρτος, πέμπτος μετά την πρόσκρουση στις μπαριέρες τερμάτισε ο Niclas Gronholm και έκτος ο Robin Larsson.

Σήμερα διεξάγεται ο έκτος αγώνας στην ίδια πίστα.