WRC Turkey 2020 – Μέρα 2η: Προβάδισμα νίκης για τον Neuville

Τελείωσε αισίως και η δεύτερη μέρα του Ράλι Τουρκίας η οποία ήταν και η μεγαλύτερη σε μήκος του αγώνα. Η μήκους 31.79km ειδική διαδρομή Yeşilbelde, καθόρισε σε μεγάλο βαθμό το νικητή αφού ο οδηγός της Toyota Sebastien Ogier έχασε χρόνο ο οποίος δύσκολα μπορεί να καλυφθεί αύριο.

Προβάδισμα νίκης απέκτησε ο Thierry Neuville (Hyundai i20 CoupeWRC) μετά και την ολοκλήρωση της δεύτερης μέρας. καθώς έχει πλεονέκτημα πέραν των 30 δευτερολέπτων. Ο Βέλγος δεν ήταν ευχαριστημένος με τις ρυθμίσεις του πρωινού loop, όμως μετά την ανασυγκρότηση η ομάδα έφερε το i20 στα μέτρα του με αποτέλεσμα να κινηθεί γρήγορα και παράλληλα να μείνει μακριά από προβλήματα, εκμεταλλευόμενος και την ατυχία που είχε ο Ogier (Toyota Yaris).

Ο Γάλλος ξεκίνησε σήμερα δεύτερος στη γενική κατάταξη και από την πρώτη ειδική πέρασε επικεφαλής, έχοντας όμως κοντά του τον Neuville να τον πιέζει. Μέχρι τις τρείς πρώτες ειδικές της μέρας κατάφερε να κρατηθεί στην κορυφή όμως ένα σκασμένο ελαστικό στην Yeşilbelde τον έθεσε εκτός διεκδίκησης της νίκης. Συνέχισε να πιέζει στις εναπομείναντες δυο ειδικές και είναι  τρίτος, όμως εξακολουθεί να έχει πονοκέφαλο ο οποίος ονομάζεται Sebastien Loeb.

Ο έμπειρος Γάλλος και εννέα φορές πρωταθλητής στο πρωινό πέρασμα από τις ειδικές διαδρομές έχασε αρκετό χρόνο και την πρωτοπορία. Στην επανάληψη βελτιώθηκε και με το τέλος της μέρας είναι δεύτερος έχοντας ίδιο χρόνο με τον Ogier.

Τέταρτος είναι ο δεύτερος οδηγός της Toyota, Elfyn Evans. Και αυτός όπως και ο πέμπτος και ομόσταυλος του Kalle Rovanperaείχαν σκασμένα ελαστικά χάνοντας ο πρώτος χρόνο και την τρίτη θέση.

Οι οδηγοί της M-Sport Teemu Suninen και Esapekka Lappi κινήθηκαν στη μετριότητα και αμφότεροι δεν μπόρεσαν να σημειώσουν ανταγωνιστικούς χρόνους οι οποίοι θα τους βοηθούσαν να ανεβούν στην κατάταξη. Είναι στην έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα με τον τρίτο οδηγό της ομάδας Gus Greensmith να είναι όγδοος. Ένατος είναι ο Pierre Loubet (Hyundai i20 Coupe WRC) ο οποίος μαζεύει εμπειρίες από αγώνα WRC.

Στην κατηγορία WRC2 ο Pontus Tidemand (Skoda Fabia Evo) εκμεταλλεύτηκε στην έκτη ειδική το πρόβλημα που είχε ο Fourmaux (Ford Fiesta MkII) και πέρασε επικεφαλής στην κατάταξη, με τον Brynildsen (Skoda Fabia Evo) να είναι τρίτος.

Στην κατηγορία WRC3 ο Kajetanowicz είναι αυτός που προηγείται μπροστά από τους Bulacia και Fernandez που είναι στη δεύτερη και Τρίτη θέση αντίστοιχα.

Τέσσερις ειδικές απομένουν για την ολοκλήρωση του αγώνα και όπως είδαμε σήμερα όλα μπορούν να συμβούν. Δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Κυριακής με την πρώτη της μέρας, την Çetibeli μήκους 38.15km να είναι η μεγαλύτερη του αγώνα και να δοκιμάζει για ακόμα μια φορά ανθρώπους και μηχανές.