World RX 2020 – Riga 6ος Αγώνας: Εκπληκτική νίκη για τον Ekstrom

Δυνατές μάχες και οδήγηση στο όριο είχε ο δεύτερος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rallycross που έγινε στη Ρίγα της Λετονίας. Αυτή τη φορά ήταν σειρά του οδηγού της EKS AudiSport, Mattias Ekstrom να πάρει τη νίκη η οποία κρίθηκε για ακόμα μια φορά οριακά.

Ο Ekstrom προκρίθηκε στο μεγάλο τελικό μετά που κέρδισε τον πρώτο ημιτελικό και ξεκινούσε από την πρώτη θέση έχοντας δίπλα του το νικητή του χθεσινού αγώνα και νικητή του δεύτερου ημιτελικού Johan Kristoffersson (Volkswagen Polo).

Μαζί με τους δυο προαναφερθέντες στον τελικό προκρίθηκαν επίσης και οι Robin Larsson (Audi S1), Timmy Hansen (Peugeot 208), Niclas Gronholm (Hyundai i20) και Kevin Hansen (Peugeot 208). Ο τελευταίος, παρόλο που κατατάγη έβδομος εντούτοις πέρασε στον τελικό στη θέση του Andreas Bakkerud ο οποίος τραυματίστηκε στον ημιτελικό μετά από σύγκρουση στον τοίχο στην προσπάθεια του να περάσει τον Timo Sheider.

Στην εκκίνηση του τελικού ο Matias Ekstrom έφυγε καλύτερα από όλους και κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Johan Kristoffersson ο οποίος τον πίεζε ασφυκτικά. Μη μπορώντας να περάσει επέλεξε να μπει για τζόκερ στον πέμπτο γύρο όμως και πάλι αυτή η επιλογή δε δούλεψε. Ο Ekstrom μπήκε για τζόκερ στον έκτο και τελευταίο γύρο και κατάφερε να βγει ακριβώς μπροστά από το μεγάλο του αντίπαλο.

Έτσι ο Ekstrom πήρε τη νίκη αφήνοντας δεύτερο τον Kristoffersson ενώ τρίτος μετά από μάχη με τον Timmy Hansen τερμάτισε ο Larsson. Ο Gornholm έμεινε πέμπτος και ο Kevin Hanse nολοκλήρωσε έκτος.

Στη βαθμολογία ο Johan Kristoffersson εξακολουθεί να προηγείται με 166 βαθμούς έναντι 149 του δεύτερου Mattias Ekstrom και 119 του Niclas Gronholm.

Ο επόμενος αγώνας είναι στην Ισπανία. Η Καταλονία φιλοξενεί τον 7o και 8o αγώνα οι οποίοι θα διεξαχθούν στην πίστα Circuit de Barcelona-Cataluna το διήμερο 17-18 Οκτωβρίου.