Με Peugeot 208 RALLY 4 ο Πανίκος Πολυκάρπου

Νέο αγωνιστικό για τον Πανίκο Πολυκάρπου. Ο ταλαντούχος οδηγός ετοιμάζεται να κάνει στροφή στην καριέρα του και από την κατηγορία Ν να μεταπηδήσει στη δικίνητη. Όπως ο ίδιος μας επιβεβαίωσε, έχει ήδη παραγγείλει το ολοκαίνουργιο Peugeot 208 RALLY 4 και εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης είναι ο Ιανουάριος.

Με αυτή την κίνηση η δικίνητη κατηγορία αναβαθμίζετε περισσότερο καθώς μετά το Ford Fiesta και τα τρία 208 προηγούμενης γενιάς που είναι στην Κύπρο, με το ένα μάλιστα να έχει αγωνιστεί ήδη σε δύο αγώνες, η κάθοδος του καθαρόαιμου αυτού αγωνιστικού αναμένεται να αλλάξει τις ισορροπίες.

Πέραν από τον Πολυκάρπου, ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο επέδειξαν και άλλα δυνατά ονόματα του χώρου και εάν επαληθευτεί αυτό το σενάριο τότε η δικίνητη κατηγορία θα περάσει σε άλλο επίπεδο.

Για τον Πολυκάρπου τα δικίνητα αυτοκίνητα δεν είναι άγνωστα. Στο παρελθόν αγωνίστηκε με Citroen DS3 R3 τόσο στην Κύπρο όσο και σε διεθνής αγώνες στο εξωτερικό. Με εκτιμώμενη παράδοση όπως προαναφέραμε τον Ιανουάριο, ο Πολυκάρπου θα αγωνιστεί με το Peugeot στο νέο πρωτάθλημα με συνοδηγό τον έμπειρο Κωνσταντίνο Σιάλο, με τον οποίο αγωνίζεται την τελευταία διετία.

Ορισμένα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Peugeot 208 RALLY 4 είναι, μηχανή τρικύλινδρη 1200cc, η ιπποδύναμη του ανέρχεται στους 208 ίππους στις 5,450 στροφές και έχει κιβώτιο πέντε ταχυτήτων sequential. Ήδη το αγωνιστικό λαμβάνει μέρος στο 208 RALLY CUP FRANCE και στο 208 RALLY CUP IBERIA και τα αποτελέσματα του είναι άκρως θετικά.

Το συγκεκριμένο μοντέλο ο Πανίκος Πολυκάρπου το οδήγησε νωρίτερα φέτος όντας καλεσμένος στην Γαλλία και στις εγκαταστάσεις της Peugeot. Οι εντυπώσεις που του άφησε ήταν θετικές και πλέον είναι έτοιμος για τη νέα σελίδα στην καριέρα του.