World RX 2020 – Holjes 2ος Αγώνας: Ο Ekstrom κέρδισε μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα

Δυνατές μάχες, εγκαταλείψεις και κοντράστ συναισθημάτων περιλάμβανε ο σημερινός δεύτερος αγώνα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross, ο οποίος διεξήχθη ξανά στην πίστα του Holjes στη Σουηδία.

Μεγάλος νικητής αυτή τη φορά αναδείχθηκε ο Mattias Ekstrom(Audi S1) ο οποίος κέρδισε σε ένα κυριολεκτικά συγκλονιστικό τελικό.

Πριν από τον τελικό όμως προηγήθηκαν όπως πάντα οι κατατακτήριοι αγώνες ενώ ακολούθησαν οι δυο ημιτελικοί στους οποίους έγιναν επικές μάχες με στόχο την πρόκριση στο μεγάλο τελικό.

Στον πρώτο ημιτελικό ο νικητής του πρώτου αγώνα Johan Kristoffersson έκανε την καλύτερη εκκίνηση οδηγώντας την κούρσα, με τους Andreas Bakkerud (Renault Megane RS RX) και Timmy Hansen (Peugeot 208 WRX) να μπαίνουν νωρίς για τζόκερ. Μπροστά ο Kristoffersson δημιούργησε διαφορά η οποία του επέτρεψε να μπει για τζοκερ στον τελευταίο γύρο, να βγει μπροστά και να τερματίσει πρώτος μπροστά από τους Kevin Hansen(Peugeot 208 WRX) και Andreas Bakkerud (Renault Megane RS RX), ο οποίος τερμάτισε πολύ δύσκολα καθώς λίγο πριν το τέλος είχε επαφή με τον Timmy Hansen.

Στο δεύτερο ημιτελικό τον πρώτο λόγο είχαν τα δυο Audi S1 των Mattias Ekstrom και Robin Larsson κάτι που επαληθεύτηκε και στον αγώνα. Ο Larsson κάνοντας την καλύτερη εκκίνηση κατάφερε με πολύ καλή οδήγηση να τερματίσει πρώτος, αφήνοντας τον ομοσταυλό του δεύτερο. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο TimoScheider (Seat Ibiza RX Supercar) ο οποίος προκρίθηκε μαζί με τους Larsson και Ekstrom στον τελικό.

Στον τελικό ο Kristoffersson είχε δίπλα του στην εκκίνηση τον Larsson και ήξερε ότι πάση θυσία έπρεπε να κάνει ακόμα μια καλή εκκίνηση. Αυτό δεν έγινε καθώς ο Larsson έφυγε καλύτερα όμως ο Kristoffersson έκανε επιθετική κίνηση με αποτέλεσμα να τον πετάξει εκτός πίστας.

Ο Larsson κατάφερε να διατηρήσει τον έλεγχο του Audi και να επανέλθει μένοντας πίσω από τον Kristoffersson την ίδια στιγμή που ο Ekstrom από την τρίτη θέση μπήκε για τζόκερ από τον πρώτο γύρο. Βγαίνοντας από τον τζόκερ είχε καθαρό πεδίο μπροστά του και πίεσε ασφυκτικά για να φτάσει τους προπορευόμενους οδηγούς.

Όντας ταχύτερος όλων, ο Ekstrom κατάφερε να μειώσει τη διαφορά από τους πρώτους ανεβαίνοντας δεύτερος μετά που και οι υπόλοιποι μπήκαν για τζόκερ. Ο πρωτοπόρος Kristoffersson μπήκε για τζόκερ στον τελευταίο γύρο όμως αυτό δεν ήταν αρκετό αφού ο Ekstrom είχε ήδη μειώσει τη διαφορά η οποία τον έφερε πρώτο λίγο πριν το τέλος.

Από κει και πέρα όλα ήταν εύκολα για το Σουηδό καθώς παρά την πίεση του Kristoffersson κατάφερε να κρατηθεί μπροστά. Ο Kristoffersson έμεινε δεύτερος ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο KevinHansen.

Το αποτέλεσμα όμως έμελλε να αλλάξει μετά το τέλος του τελικού καθώς ο Kristoffersson δέχθηκε ποινή η οποία τον έριξε τρίτο, με τον Kevin Hansen να προβιβάζετε δεύτερος.

Ομολογουμένως το πρωτάθλημα ξεκίνησε πολύ δυνατά με επικές μάχες και στους δυο αγώνες που έγιναν το Σαββατοκύριακο στη Σουηδία. Ακολουθεί η Φινλανδία η οποία θα φιλοξενήσει τον τρίτο και τέταρτο αγώνα το διήμερο 29-30 Αυγούστου.