Wales Rally GB 2019: Ο Tanak επέστρεψε στις νίκες

Με νικητή τον οδηγό της Toyota GAZOO Racing, Ott Tanak, ολοκληρώθηκε ο αγώνας στη Μεγάλη Βρετανία. Ο Εσθονός που επέστρεψε στις νίκες, κατάφερε να ελέγξει απόλυτα το ρυθμό σήμερα καθώς δεν άφησε καμία ελπίδα στους άλλους δυο διεκδικητές του τίτλου Neuville και Ogier για να πιστέψουν σε οποιοδήποτε διαφορετικό αποτέλεσμα.

Πέραν από τη νίκη κέρδισε επιπλέον πέντε βαθμούς από την power stage, αυξάνοντας έτσι το προβάδισμα στη βαθμολογία στους 28 βαθμούς. Όσον αφορά το πρωτάθλημα κατασκευαστών, η ομάδα της Toyota GAZOO Racing μετά και την τέταρτη θέση του Kriss Meeke, μείωσε εκ νέου τη διαφορά από την πρωτοπόρο Hyundai στους οκτώ βαθμούς και όλα θα κριθούν στους τελευταίους δύο αγώνες.

Προσπάθησε ο Thierry Neuville (Hyundai i20) αλλά δεν μπορούσε. Ότι και αν έκανε στις ειδικές ο Ott Tanak είχε πάντα τις απαντήσεις, αναγκάζοντας τον Βέλγο να συμβιβαστεί με τη δεύτερη θέση, η οποία τον αφήνει 41 βαθμούς πίσω από την κορυφή.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Sebastien Ogier (Citroen C3). Ο Γάλλος οδήγησε στο όριο όμως δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο μετά και τη χθεσινή μέρα να ταυτίσει τους χρόνους του με αυτούς του Tanak. Έτσι, μοιραία έμεινε τρίτος και το έργο του για τον έκτο συνεχόμενο τίτλο φαντάζει δύσκολο, όχι όμως ακατόρθωτο.

Πίσω από τον τέταρτο Meeke τερμάτισε ο Elfyn Evans (Ford Fiesta). Ο Βρετανός κινήθηκε ταχύτατα σε ειδικές γνώριμες για αυτόν αποδεικνύοντας ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Η μάχη που είχε με τον Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) ήταν από τις πιο ενδιαφέρουσες κατά τη διάρκεια του τριημέρου.

Οδήγησαν και οι δύο στην κόψη του ξυραφιού και το τελικό αποτέλεσμα κρίθηκε στις λεπτομέρειες υπέρ του Evans. Την οκτάδα συμπλήρωσαν οι Pontus Tidemand (Ford Fiesta) και Craig Breen (Hyundai i20), με τον τελευταίο να έχει να έχει και έξοδο το Σάββατο.

Στην κατηγορία WRC2 PRO, ο Kalle Rovanpera (Skoda Fabia) πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο. Παρά τις ατυχίες που αντιμετώπισε στον αγώνα, εντούτοις κατάφερε να βρει τις ψυχικές δυνάμεις και να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης, κάτι που κατάφερε με εμφαντικό τρόπο. Πλέον, είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα που δεν είναι άλλο από τη συμμέτοχή του στην κατηγορία WRC με την ομάδα του Tommi Makinen.
Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο ομόσταυλος, Jan Kopecky, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Gus Greensmith.

Απομένουν δυο αγώνες για να ολοκληρωθεί η σεζόν και 60 βαθμοί διεκδικήσιμοι. Με τα δεδομένα όπως διαμορφώθηκαν μέχρι στιγμής, ο Tanak είναι φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Όμως όπως είδαμε φέτος, όλα αναμένετε να κριθούν στην Αυστραλία.
Ο επόμενος αγώνας είναι στη Βαρκελώνη το τριήμερο 25-27 Οκτωβρίου και αναμένετε με μεγάλο ενδιαφέρων καθώς οι οδηγοί θα αγωνιστούν και σε χώμα και σε άσφαλτο.