Petter Solberg: Το τέλος της καριέρας ενός θρύλου

O Petter Solberg, ένας ζωντανός θρύλος του WRC και ο συνοδηγός του Phil Mills, αποχαιρέτησαν το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι με τη συμμετοχή τους στο Wales Rally GB, ένα αγώνα όπου κέρδισαν το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι το 2002. Ο Νορβηγός συμμετείχε στην κατηγορία WRC2 με ένα Volkswagen Polo GTI R5 και κατάφερε να κερδίσει τις οκτώ από τις 22 ειδικές διαδρομές. Επίσης, σε ακόμα εφτά περιπτώσεις σημείωσε χρόνους στην πρώτη τριάδα, καταφέρνοντας έτσι να κλείσει τη μεγάλη καριέρα του στους αγώνες ράλι με νίκη.

«Αυτό ήταν εντελώς τρελό. Ήταν πολύ καλός αλλά δύσκολος αγώνας», ανέφερε ο 44χρονος Solberg. «θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια, τους φίλους και τους οπαδούς μου. Είχα μια πολύ καλή καριέρα. Τώρα είναι η ώρα να επικεντρωθούμε στους νεαρούς οδηγούς και να εργαστούμε ούτως ώστε να κάνουμε το φανταστικό άθλημα μας ακόμα πιο δημοφιλές».

Ο τελευταίος αγώνας του Solberg, σηματοδότησε τη λήξη μιας εκπληκτικής καριέρας. Η πρώτη φορά που αγωνίστηκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι ήταν το 1998 και κατάφερε να στευθεί πρωταθλητής το 2002. Επιπρόσθετα με το πρωτάθλημα, ο Solberg κέρδισε 13 αγώνες στο WRC, ενώ κέρδισε το πρωτάθλημα και στο Rallycross τις χρονιές 2017 και 2018 με τη δική του ομάδα, την PSRX Volkswagen Sweden.

Ο υιός του Petter Solberg, Oliver, έτρεξε και αυτός στο μήκους 309,76km Wales Rally GB. Ο 17χρονος ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του και γιόρτασε το ντεμπούτο του στο Wales Rally GB αγωνιζόμενος με ιδιωτική συμμετοχή και με αυτοκίνητο Volkswagen Polo GTI R5.

Μετά από τεχνικά προβλήματα στη 13η ειδική και ένα ατύχημα στην τελευταία δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα.