Venus Rally 2022: Κλείσιμο της σεζόν με νίκη για τους Γαλαταριώτη/Ιωάννου

Τέλος για το Venus Rally, τέλος και για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι by Psaltis/ENEOS 2022. Στο μεγάλο φινάλε του πρωταθλήματος οι Petrolina Racing Team Σίμος Γαλαταριώτης/Αντώνης Ιωάννου, στο μπάκετ του VW POLO GTI R5 πέτυχαν ακόμα μια νίκη, την πέμπτη σε εφτά αγώνες, κλείνοντας ιδανικά ακόμα μια αγωνιστική χρονιά.

Οι επαναλαμβανόμενες ειδικές Αναδιού και Σταυρός ήταν στο πρόγραμμα της Κυριακής και οι Γαλαταριώτης/Ιωάννου δεν είχαν κανένα πρόβλημα να τις κερδίσουν, φεύγοντας από την Πάφο με κερδισμένες όλες τις ειδικές διαδρομές του αγώνα.

Σε κανένα σημείο δεν απειλήθηκαν και χωρίς να χρειαστεί να ρισκάρουν ανέβηκαν στο τέλος πρώτοι στη ράμπα τερματισμού.

«Είμαστε χαρούμενοι καθώς οι προσπάθειες μας στέφθηκαν με επιτυχία» ανέφερε ο φετινός πρωταθλητής Γαλαταριώτης προσθέτοντας, «Δεν δυσκολευτήκαμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα φέτος. Του χρόνου θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο με στόχο ακόμα ένα πρωτάθλημα. Είχαμε μόνο μια ατυχία φέτος, η ομάδα δούλεψε σωστά και στο τέλος όλα πήγαν καλά. Όσον αφορά κάποια συμμετοχή σε αγώνα του εξωτερικού θα το δούμε με το νέο χρόνο.

 

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς, την Petrolina Racingκαι τον Ψάλτη και επίσης ένα ευχαριστώ στην οργάνωση καθώς οι αγώνες ήταν καλής ποιότητας και ελπίζω του χρόνου να βελτιωθούμε όλοι ακόμα περισσότερο».

Στην δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Πέτρος Παντελή/Πάμπος Λαός με το Citroen DS3 R5. Το έργο τους για τερματισμό στο βάθρο δεν ήταν δύσκολο και σημειώνοντας σχεδόν σε όλες τις ειδικές το δεύτερο χρόνο, επισφράγισαν τόσο τη δεύτερη θέση στον αγώνα όσο και στην τελική γενική κατάταξη.

Συγκλονιστική μάχη έγινε για την τελευταία θέση στο βάθρο μεταξύ του Χαράλαμπου Τιμοθέου/Παναγιώτη Σιάλου (Peugeot 208 Rally4) και Χρυσόστομου Παντελή/Τούλλη Αριστοδήμου (Peugeot 208).

 

Οι τελευταίου είχαν πολύ καλό τέμπο και ήταν ταχύτεροι στο πρώτο πέρασμα από την Αναδιού και το Σταυρό. Στο επαναληπτικό πέρασμα όμως οι Τιμοθέου Σιάλος αντέδρασαν και όντας ταχύτεροι κατάφεραν να τερματίσουν στην τρίτη θέση με τη διαφορά να είναι μόλις δυο δέκατα από τους αντιπάλους τους.

Πέραν τούτου, το πλήρωμα σφράγισε και τον τίτλο στην δικήνητη κατηγορία, στόχος που είχε τεθεί από την αρχή της σεζόν.

«Η σεζόν ολοκληρώθηκε ευχάριστα για εμάς παρόλο που ξεκινήσαμε με διάφορα θέματα ενώ παράλληλα έπρεπε να εξοικειωθούμε με το νέο αγωνιστικό, ενώ στην αρχή της σεζόν αμφισβητηθήκαμε από ορισμένους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ειδικότερα μετά το συμβάν που έγινα στον αγώνα της Λάρνακας. Εμείς κρατήσαμε μια σιωπηλή στάση χωρίς να ανταποκριθούμε ειδικότερα σε σχόλια συναθλητών μας οι οποίοι έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικοί με τα σχόλια τους. Στο τέλος της μέρας αποδείξαμε ότι δίκαια βρισκόμαστε εδώ, μαζί με τον συνοδηγό μου, την ομάδα και τους χορηγούς, καταφέραμε μετά απο σωστή προετοιμασία πριν από κάθε αγώνα καταφέραμε να υλοποιήσουμε τον στόχο που βάλαμε από την αρχή, να κερδίσουμε το πρωτάθλημα παρά την ηλικία μας αλλά και την περιπέτεια υγείας που πέρασα, καθώς ορισμένοι μας αμφισβήτησαν και δεν μας σεβάστηκαν. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν, δεν κρατάμε κακία σε κανένα και κοιτάμε μπροστά.

Ο σημερινός αγώνα ήταν πάρα πολύ καλός και στόχος μας όταν ήρθαμε εδώ ήταν να κερδίσουμε τους άμεσους διεκδικητές του τίτλου. Δυστυχώς δεν ήταν εφικτό να συναγωνιστούμε με τους αντιπάλους μας καθώς αντιμετώπισαν προβλήματα. Από κει και πέρα σήμερα εμείς πήγαμε προσεκτικά με στόχο να τερματίσουμε και στην ενδιάμεση ανασυγκρότηση όταν είδαμε ότι αποχώρησαν, από την τέταρτη θέση που ήμασταν αποφασίσαμε να πιέσουμε για να ανεβούμε στο βάθρο. Τα καταφέραμε και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους Παντελή/Αριστοδήμου καθώς έκαναν μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση.

Είμαι χαρούμενος, συγχαρητήρια στον συνοδηγό μου Παναγιώτη Σιάλο για τη στήριξη σε όλη τη χρονιά, ευχαριστώ την οικογένεια μου αλλά και τους χορηγούς. Συγχαρητήρια σε όλους και καλές γιορτές. Θα δούμε με τη νέα χρονιά τί μπορεί να εξελιχθεί», είπε ο Χαράλαμπος Τιμοθέου.

Όσον αφορά τους Παντελή/Αριστοδήμου, συμβιβάστηκαν τελικά με την τέταρτη θέση και το κυριότερο ήταν οι πολύ ανταγωνιστικοί χρόνοι που έγραφαν κατά τη διάρκεια του αγώνα, όπου σε αρκετές περιπτώσεις ήταν ταχύτεροι και από αυτοκίνητα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς.

Στην πέμπτη θέση γενικής και πρώτοι στην κατηγορία RC2 τερμάτισαν οι Γιώργος Παφίτης/Βασίλης Γραμμένος. Το δίδυμο ήταν στη μάχη για τον τίτλο της κατηγορίας, έφτασε πολύ κοντά στο να πετύχει το στόχο του όμως τελικά έμειναν δεύτεροι.

Οι Χρίστος Χριστοδούλου/Βαγγέλης Ξενοφώντος έτρεξαν για πρώτη φορά φέτος με το συγκεκριμένο Subaru Impreza STI και ολοκλήρωσαν τον αγώνα της γενέτειρας τους στην έκτη θέση γενικής, ενώ ήταν και δεύτεροι στην RC2.

Ακόμα μια μάχη που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον ήταν αυτή των η GEPA MECHANICAL INSTALATIONS Μιχάλη Σοφοκλεόυς/Ευαγόρα Παντελίδη (VW GOLF GTI) και Χαράλαμπου Καθητζιώτη/Ανδρέα Ξενοφώντος (Hyundai Accent).

Τα δυο πληρώματα ήθελαν διακαώς τη νίκη που θα τους έδινε τον τίτλο στην RCS1 και έδωσαν τα πάντα για να το πετύχουν.

Οι Καθητζιώτης/Ξενοφώντος έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν την Κυριακή για να διατηρήσουν το προβάδισμα που πήραν από το Σάββατο όμως δεν μπόρεσαν να συγκριθούν με τους χρόνους των Σοφοκλέους/Παντελίδη οι οποίοι κέρδισαν τις τρεις από τις τέσσερις ειδικές της μέρας, ενώ στο πρώτο πέρασμα από τον Σταυρό πήραν όλοι ενδεικτικό χρόνο καθώς η ειδική διακόπηκε.

Έτσι οι Σοφοκλεόυς/Παντελίδης έκαναν την ανατροπή και αυτό το αποτέλεσμα έγειρε την πλάστιγγα υπέρ τους αφού κατάφεραν στο φινάλε του πρωταθλήματος να εξασφαλίσουν τον τίτλο στην RCS2, ένα τίτλο που έχασαν πέρυσι στον ίδιο αγώνα.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Πέρυσι είχαμε την ατυχία στον αγώνα της πόλης μας και ευτυχώς φέτος η τύχη μας χαμογέλασε παρόλο που στην τελευταία ειδική διαδρομή καρδιοχτυπήσαμε καθώς είχαμε θέμα με τη θερμοκρασία του αυτοκινήτου. Ευτυχώς καταφέραμε να έρθουμε στον τερματισμό Είχαμε ωραίες μάχες με το φίλο τον Χαράλαμπο Καθητζιώτη αφού όπως είδατε η διαφορά χθές ήταν μόλις στο 1.5 δευτερόλεπτα. Σήμερα πιέσαμε για να καλύψουμε τη διαφορά και ευτυχώς τα καταφέραμε. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που είναι χόμπι μας και αγαπάμε και όσο μας επιτρέπει ο χρόνος μας εμείς θα είμαστε παρόν στους αγώνες έχοντας βέβαια και καλούς συνεργάτες όπως η GEPAMECHANICAL INSTALATIONS και ο φίλος μου ο Ευαγόρας, όπως επίσης και οι υπόλοιποι χορηγοί που έχουμε και μας βοηθούν», ανέφερε ο Μιχάλης Σοφοκλέους.

 

Στην όγδοη θέση έμειναν τελικά οι Καθητζιώτης/Ξενοφώντος με τους Νίκο Μαραγκό/Νεόφυτο Καρεκλά (Mazda RX8) να τερματίζουν στην ένατη θέση, όντας το μοναδικό πλήρωμα που έτρεχε στην κατηγορία RCL2.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ρίκκος Παναγιώτου/Νέστορας Νεστορίδης με Suzuki Vitara, όπου και σε αυτή την περίπτωση το πλήρωμα ήταν το μοναδικό που έτρεχε στην κατηγορία RCT1.

Χαράς ευαγγέλια για τους Χρίστο Σκορδή/Πρόδρομο Χρυσάνθου. Το δίδυμο του Ford Fiesta πήγε στην Πάφο με στόχο τον τίτλο στην κατηγορία RC5 και αναμφίβολα τα κατάφερε περίφημα.

Στον τελευταίο αγώνα έπρεπε να κερδίσουν για να υλοποιήσουν το στόχο τους και με τους κυριότερους αντιπάλους τους να μένουν εκτός κατά τη χθεσινή μέρα, σήμερα έπρεπε να διαχειριστούν σωστά τον αγώνα. Χωρίς να κινδυνεύσουν τερμάτισαν 11οι γενικής, όμως το πιο σημαντικό ήταν πρώτοι στην RC5, αποτέλεσμα που τους χάρισε τον τίτλο.

«Μας διακατέχουν συναισθήματα χαράς αφού στην πρώτη μας χρονιά καταφέραμε να κερδίσουμε τον τίτλο στην κατηγορία μας. Ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος καθώς αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με την ανάρτηση και εδώ θέλω να ευχαριστήσω τους κύριους αντίπαλους μου στη μάχη του τίτλου Σωτήρη και Χρίστο Πετρακίδη , οι οποίοι μας έδωσαν ανάρτηση για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα. Ευχαριστώ την ομάδα μου που κατ΄εμένα είναι οι καλύτερη και χωρίς αυτούς δε θα μπορούσα να πετύχω αυτά που πέτυχα, τους χορηγούς που ήταν πάντα δίπλα μου και θα τα πούμε του χρόνου», είπε ο πρωταθλητής Χρίστος Σκορδής.

Οι Γιώργος και Παύλος Εγγλέζου επέστρεψαν σήμερα υπο καθεστώς Rally 2 και απλά έπρεπε να τερματίσουν για να εξασφαλίσουν το πρωτάθλημα στην RC2. Στην καλύτερη περίπτωση έπρεπε να κερδίσουν την κατηγορία, όμως και με τη δεύτερη θέση το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο.

Ο στόχος επετεύχθη, καθώς τερμάτισαν 12οι γενικής και δεύτεροι στην κατηγορία τους και με αυτό το αποτέλεσμα οι αδερφοί Εγγλέζου είναι οι πρωταθλητές 2022 στην RC2, επίτευγμα που καταφέρνουν για πρώτη φορά στην καριέρα τους.

«Απίστευτα συναισθήματα σήμερα, είμαι χαρούμενος και ικανοποιημένος για όλους τους κόπους που κάναμε για να υλοποιήσουμε την χρονιά. Τα δεδομένα δεν ήταν ευνοϊκά για εμάς ακόμα και στον τελευταίο αγώνα, όμως ο στόχος μας ήταν ένας και έτσι σήμερα δεν πιέσαμε καθ΄λου του αυτοκίνητο για να μπορέσουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα στην κατηγορία, αφού στα 12 χρόνια που έχω το αγωνιστικό είναι η πρώτη φορά που τρέχω σε όλους τους αγώνες.

Είμαι ευγνώμων για την ομάδα μου και τον καθένα ξεχωριστά αφού έχουν δουλέψει πολλές μέρες και ώρες ξενυχτώντας. Οφείλω ένα ευχαριστώ και τους αφιερώνω αυτό τον τίτλο. Μεγάλο ρόλο έπαιξαν και οι χορηγοί καθώς χωρίς αυτούς δεν μπορείς να τρέξεις ένα πρωτάθλημα, καθώς οι αγώνες ράλι έχουν πολλά έξοδα. Μεγάλες ευχαριστίες στην Α. Ψάλτης Autoparts, καθώς επίσης και τους υπόλοιπους χορηγούς οι οποίοι έβαλαν το δικό τους λιθαράκι για να καταφέρουμε να τρέξουμε σε όλο το πρωτάθλημα», είπε ο Γιώργος Εγγλέζου.

Υπο καθεστώς Rally 2 επέστρεψαν σήμερα και οι Σωτήρης και Χρίστος Πετρακίδης (Ford Fiesta), οι οποίοι ήθελαν να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα για τον τίτλο στην RC5. Τερμάτισαν στην 13η θέση και δεύτεροι στην RC5, γεγονός που τους άφησε δεύτερους στην τελική κατάταξη της κατηγορίας.

Απόστολος Κωνστιάντος/Φάνος Μυλωνάς (VW GOLF GTI) ήταν το μοναδικό αρχάριο πλήρωμα στον αγώνα και τερμάτισαν στην 14η θέση.

Οι Shockslab Πανίκος Πολυκάρπου/Κωνσταντίνος Σιάλος (Peugeot 208 Rally4), μετά τη χθεσινή τους αποχώρηση επέστρεψαν σήμερα υπο καθεστώς Rally 2 όμως και πάλι εγκατέλειψαν.

Εκτός αγώνα έμειναν επίσης και οι Παναγιώτης Μαρασίνος/Ανδρέας Νέστωρος (Mitsubishi Lancer), Σωκράτης Σωκράτους/Γιάννος Ευριπίδου (Subaru Impreza), Μάριος και Γιώργος Αντωνίου (Mitsubishi Lancer) και Ιάκωβος Πενταράς/Μάριος Tilley (MitsubishiLancer VI).

Μία ακόμα μαραθώνια σεζόν στο πρωτάθλημα ράλι με εφτά αγώνες έφτασε στο τέλος της και βρήκε για τρίτη διαδοχική χρονιά τους Γαλαταριώτη/Ιωάννου πρωταθλητές.

Αμείωτο ήταν το ενδιαφέρον και στις επι μέρους κατηγορίες όπου οι τίτλοι κρίθηκαν στον τελευταίο αγώνα και σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε ο αυξημένος συντελεστής βαθμολόγησης τόσο του προτελευταίου όσο και του τελευταίου αγώνα.

4f621c81-3b5b-4641-9c44-6ba5e53452f7_Final Results Paphos Rally 2022