Απίστευτη Κίνηση “Fair Play” από Σωτήρη και Χρίστο Πετρακίδη

Το Venus Rally ολοκληρώθηκε με τις στέψεις νικητών και πρωταθλητών σε όλες τις κατηγορίες.  Γράψαμε, ενημερώσαμε τους αναγνώστες μας αλλά θα θέλαμε να σταθούμε και σε  κάτι το οποίο έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Το πλήρωμα των Χρίστου Σκορδή και Πρόδρομου Χρυσάνθου ήταν στην μάχη του τίτλου της κατηγορίας RC5 και]αντιμετώπισε πρόβλημα με σπασμένη την δεξιά μπροστά ανάρτηση στο Ford Fiesta R2 κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρα.

Οι Σωτήρης και Χρίστος Πετρακίδης, όντας οι αντίπαλοι τους σε αυτή τη μάχη στο φετινό πρωτάθλημα αλλά και στον τελευταίο αγώνα, γνώριζαν ότι σε περίπτωση εγκατάλειψης θα κατακτούσαν αυτοί το πρωτάθλημα.

Τα δυο πληρώματα μαζί στον τερματισμό του αγώνα

Και όμως, αντ’ αυτού έδωσαν στους Σκορδή/Προδρόμου μια από τις αναρτήσεις που είχαν μαζί τους βοηθώντας τους να τερματίσουν και να κατακτήσουν αυτοί το πρωτάθλημα.

Μία ενέργεια η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί ως πνεύμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά και του αθλητισμού γενικότερα, πράξη η οποία δείχνει πόσο διαφέρει ο μηχανοκίνητος αθλητισμός από τα πλείστα άλλα αθλήματα.

Καλό θα ήταν όπως αναφέραμε και πιο πριν, σε περιπτώσεις όπως αυτή, ή προηγούμενες όπως του Σταύρου Αντωνίου στο Tour Of Cyprus, του Ιάκωβου Πενταρά σε ένα προηγούμενο Venus Rally, να τις βλέπει η εκάστοτε ηγεσία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Κατά την ταπεινή μας άποψη καλό θα ήταν να θεσπιστεί ένα βραβείο “Ευ Αγωνίζεστε” για αθλητές οι οποίοι ξεπερνούν την πεπατημένη οδό βοηθώντας συναθλητές τους σε ανάγκη ούτως ώστε πράξεις σαν αυτή να μην είναι μια παρένθεση αλλά κανόνας στα πλαίσια του εφικτού.

Εμείς όχι μόνο συγχαίρουμε κινήσεις σαν αυτή αλλά θα προσπαθήσουμε όποτε έρχονται στην αντίληψη μας να τις προβάλουμε για να βλέπει όλος ο κόσμος ποιο είναι το πνεύμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αυτοσκοπός δεν είναι ένα τρόπαιο αλλά το Ευ αγωνίζεστε!!!!