ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ (ΚΟΑ) – ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ

Δια του παρόντος η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (ΚΟΑ) διαψεύδει τους ανυπόστατους και ψευδείς ισχυρισμούς της εταιρείας  του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκίνητου ΛΤΔ / Κ.Σ.Α. (Cyprus Automobile Association LTD ) οι οποίοι εμπεριέχονται στο δελτίο τύπου που ο Κ.Σ.Α. κυκλοφόρησε και/ή δημοσιοποίησε με ημερομηνία 16/12/2022.

Με βάση την γραπτή ενημέρωση που έλαβαν οι Νομικοί Σύμβουλοι της Ομοσπονδίας μας εκ της Επιτροπής Δεοντολογίας του Αθλητισμού, δια μέσω του Προέδρου αυτής, αναφέρει ότι:

 «Είναι λανθασμένη η αναφορά στο δελτίο τύπου του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου ότι το πόρισμα που παραδόθηκε αφορούσε την Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου»

 Ως εκ των πιο πάνω προκύπτει κανένα πόρισμα δεν έχει ετοιμαστεί και/ή έχει παραδοθεί εκ της Επιτροπής Δεοντολογίας του Αθλητισμού, προς το Γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι τη σήμερον, που να αφορά την Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (ΚΟΑ).

Πλέον δε η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (ΚΟΑ) ως η μοναδική Θεσμοθετημένη Αρχή υπαγόμενη στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, δηλώνει ότι είναι η αποκλειστικά υπεύθυνη αρχή για την διοργάνωση των πρωταθλημάτων αυτοκινητάθλησης στην Κυπριακή Δημοκρατία και ως εκ της θέσεως της προκύπτει τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης.

Τέλος η ΚΟΑ επιφυλάσσεται όλων των νομίμων δικαιωμάτων της εναντίον του Κ.Σ.Α.  σε σχέση με τη δημοσίευση ψευδών ειδήσεων και/ή συκοφαντικής δυσφήμισης εναντίον της εκ του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκίνητου / Κ.Σ.Α. (Cyprus Automobile Association) η και οποιωνδήποτε άλλων αναδημοσίευσαν η και πρόκειται να αναδημοσιεύσουν το εν λόγο δελτίο τύπου .