2ος Αγώνας Scramble 2022/23: Σε μεγάλη μέρα ο Άριστος Γεωργίου

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου η Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτας Λάρνακας διοργάνωσε υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας τον δεύτερο αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Scramble, σε περιοχή μεταξύ του χωριού Αγγλισίδες και Σταυροβουνίου.

Συνολικά 52 αναβάτες δήλωσαν συμμετοχή για να αγωνιστούν σε μια διαδρομή που τα είχε όλα, γρήγορα σημεία, τεχνικά αλλά και ανηφορικά μονοπάτια που αναμφίβολα δυσκόλεψαν αρκετούς αναβάτες, ειδικότερα προς το τέλος του αγώνα όταν επήλθε και η κούραση.

Champion

Αυτός που ήταν σε μεγάλη μέρα και δεν πτοήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα ήταν ο Άριστος Γεωργίου, ο οποίος πήρε προβάδισμα από την αρχή του αγώνα και παρά το γεγονός ότι το έχασε λίγο πριν το τέλος, εντούτοις η τύχη του χαμογέλασε και είδε πρώτος την καρό σημαία, κερδίζοντας έτσι την κατηγορία Champion όπου συμμετείχε.

Στην ίδια κατηγορία έτρεχαν επίσης και οι Σάββας Σάββα, Χρύσανθος Χαραλάμπους και Βρυώνης Βλασίου. Μετά από πολύ καλή προσπάθεια ο έμπειρος Σάββα ήταν αυτός που τερμάτισε δεύτερος, εκμεταλευόμενος και  τον αποχώρηση του Χαραλάμπους.

Ο τελευταίος, παρόλο που έμεινε πίσω στην αρχή του αγώνα, εντούτοις  είχε τα ψυχικά αποθέματα για να καλύψει το χαμένο έδαφος και να αναρριχηθεί μέχρι και την πρώτη θέση ορισμένα λεπτά πριν πέσει η καρό σημαία, όμως τελικά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα και έτσι η προσπάθεια του έμεινε ημιτελής.

 

Αυτή την εξέλιξη εκμεταλλεύτηκε ο Βρυώνης Βλασίου ο οποίος τερμάτισε τελικά στην τρίτη θέση της κατηγορίας.

ΜΧ 1

Σε φόρμα ήταν ο Βασίλης Μόσχος στον δεύτερο αγώνα Scramble και δίκαια κέρδισε την κατηγορία, με τον Χρίστο Λεωνίδα να τερματίζει δεύτερος και τον Σπύρο Ηλία να μένει εκτός αγώνα.

ΜΧ 2

Ταχύτερος αναβάτης και συνάμα πρώτος στην κατηγορία ΜΧ 2 ήταν ο Adam Doroskiewicz, ο οποίος κέρδισε σχετικά εύκολα. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Lukas Zukowski ενώ την όμορφη διαφορά έκανε η Αφροδίτη Πατσαλίδου, η οποία έτρεξε για πρώτη φορά σε Scramble και τερμάτισε στην τρίτη θέση παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στον αγώνα.

E1

Στην Ε1 ο Γιάννης Χαραλάμπους ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Απέναντι σε πέντε αναβάτες που έτρεξαν στην ίδια κατηγορία κατάφερε να επικρατήσει του ανταγωνισμού και να φύγει από την Λάρνακα με τη νίκη. Μαζί του στο βάθρο ανέβηκαν επίσης οι Ρομάριο Νικολαΐδης και Αλέξης Παντελίδης, οι οποίοι τερμάτισαν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Από κει και πέρα, τέταρτος τερμάτισε ο Δημήτρης Κωνσταντίνου, πέμπτος ο Ηλίας Σπηλιώτης και έκτος Magdy Nassar.

E2

Ασυναγώνιστος ήταν στην κατηγορία Ε2 ο Γιώργος Παουλλής. Μετά την επιτυχή του συμμέτοχή σε αγώνα στην Ελλάδα, ήρθε με “φόρα” στον αγώνα της Λάρνακας και δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει των αντίπαλων του.

Η πολύ καλή επίδοση του Αναστάση Δημητρίου τον επιβράβευσε με τη δεύτερη θέση στην κατηγορία, ενώ ο Λευτέρης Κουρούγιαννης συνέχισε να έχει σε ακόμα ένα αγώνα καλή απόδοση  και ολοκλήρωσε στην τρίτη θέση.

Ο Δημήτρης Καραγιώργης ήταν ο αναβάτης που τερμάτισε στην τέταρτη θέση, ο Μάρκος Νικολαΐδης πλασαρίστηκε πέμπτος, στην έκτη θέση ολοκλήρωσε ο Fedor Kleandrov και στην έβδομη τερμάτισε ο Τάσος Αναστασίου.

Ε3

Δέκα αναβάτες έτρεξαν στην Ε3 και έγιναν ενδιαφέρουσες μονομαχίες κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αυτός που διέπρεψε ήταν ο Πάρης Λουκά καθώς ήταν ο νικητής.

Μαζί του στο βάθρο των νικητών ανέβηκαν επίσης οι Μαρίνος Γεωργίου και Daniel Αντωνίου, που ολοκλήρωσαν δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα, με τον Βάσο Βασιλείου να τερματίζει στην τέταρτη θέση.

Ο Αντρέας Ιωάννου ολοκλήρωσε στην πέμπτη θέση και ο Χαράλαμπος Γεωργίου συμπλήρωσε την πρώτη εξάδα. Στην έβδομη θέση τερμάτισε ο Jesse Jack James, όγδοος ο Silvester Yensuang και ένατος ο Evgenie Kleandrov, ενώ ο Σάββας Κέρμανου δεν κατάφερε να τερματίσει τον αγώνα.

OPEN

Συνολικά 15 αναβάτες έτρεξαν σε αυτή την κατηγορία, οι περισσότεροι από κάθε άλλη και αυτός που κατάφερε να επικρατήσει ήταν ο Μαρίνος Δημητρίου, μετά από αρκετά καλή απόδοση. Ο Λοΐζος Σακκάς ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και στο τρίτο ο Μάριος Χριστοδούλου.

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Κυριάκου και πέμπτος τερμάτισε ο Λούκας Νικολάου, με τον Αντρέα Κίζη να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα.

Ο Γιώργος Αντρέου ήταν ο αναβάτης που τερμάτισε έβδομος, στην όγδοη θέση ο Νικόλας Μαυρουδής, στην ένατη ο Kamil Samek και στην δέκατη ο Αλέξης Κυπριανού.

Παναγιώτης Ιορδάνου και Χρίστος Τσιάκκας τερμάτισαν στην 11ηκαι12η θέση αντίστοιχα.

Τον αγώνα δεν ολοκλήρωσαν οι Ιάκωβος Στεφάνου, Παναγιώτης Ζαχαρούλλας και Στέλιος Κωνσταντίνου.

VETERAN

Τέλος, τρείς αναβάτες έτρεξαν στην κατηγορία Veteran. Νικητής αναδείχθηκε ο Μαρίνος Παναγιώτου, δεύτερος τερμάτισε ο Κυριάκος Καρανίκκης και τρίτος ο Θεοφάνης Παντελίδης.

Ο τρίτος αγώνας για το Παγκύπριο πρωτάθλημα Scramble είναι προγραμματισμένος στις 15 Ιανουαρίου 2023 και θα διεξαχθεί στην Αργάκα.