Venus Rally 2022 –Μέρα 1η: Προβάδισμα νίκης για Γαλαταριώτη/Ιωάννου

Η πρώτη μέρα του Venus Rally έφτασε στο τέλος και βρίσκει τους Petrolina Racing Team Γαλαταριώτη/Ιωάννου πρώτους, έχοντας αποκτήσει άνετο προβάδισμα εν όψη και της αυριανής μέρας.

Το πρώτο σκέλος ξεκίνησε με τις επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές Αργάκα και Σελλάδι της Αφτουλλίνας και χαρακτηριστικό της μέρας ήταν οι σημαντικές εγκαταλείψεις πληρωμάτων που κυνηγούσαν τον τίτλο στην κατηγορία τους.

Κυριότερες εγκαταλείψεις ήταν αυτές των Shocksllab Πολυκάρπου/Κ. Σιάλου, οι οποίοι ήθελαν τη νίκη στη μάχη που έκαναν για κατάκτηση του τίτλου στην δικίνητη κατηγορία και στην πρώτη κιόλας ειδική διαδρομή είδαν τον τροχό του Peugeot 208 Rally4 να αποκόπτεται και να εγκαταλείπουν τον αγώνα.

Η δεύτερη σημαντική εγκατάλειψη ήταν αυτή του Γιώργου και Παύλου Εγγλέζου, οι οποίοι επίσης στην πρώτη ειδική αντιμετώπισαν ηλεκτρικό πρόβλημα στο Mitsubishi Lancer Evo IX και έμειναν εκτός διεκδίκησης του τίτλου στην RC2. Επιστρέφουν όμως αύριο με Rally 2 και σε περίπτωση που τερματίσουν δεύτεροι στην κατηγορία, τότε αυτοί θα είναι οι πρωταθλητές.

Στο αγωνιστικό μέρος, οι Γαλαταριώτης/Ιωάννου είχαν εύκολο έργο σήμερα και δεν δυσκολεύτηκαν να κερδίσουν και τις τέσσερις ειδικές αποκτώντας πλεονέκτημα πέραν των δυο λεπτών.

Χωρίς να απειλούν ή να απειλούνται, οι Παντελή/Λαός (Citroen DS3 R5) είναι στην δεύτερη θέση και κάνουν ένα αγώνα χωρίς να χρειάζεται να πάρουν ρίσκα για οποιοδήποτε λόγο.

Τρίτοι γενικής είναι οι Τιμοθέου/Π. Σιάλος με το Peugeot 208 Rally4. Το πλήρωμα απέκτησε νωρίς προβάδισμα νίκης στην δικίνητη κατηγορία και απλά χρειάζεται σωστή διαχείριση ούτως ώστε την Κυριακή να φύγουν από την Πάφο πρωταθλητές στην κατηγορία.

Την πολύ σημαντική τέταρτη θέση κατέχουν οι Παφίτης/Γραμμένος με Mitsubishi Lancer Evo IX, οι οποίοι μετά την αποχώρηση των αδερφών Εγγλέζου έχουν μπροστά τους μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να κερδίσουν το πρωτάθλημα στην RC2.

Πέμπτοι γενικής είναι οι Παντελή/Αριστδήμου με Peugeot 208 Rally4. Το δίδυμο είναι μόλις δυο δευτερόλεπτα από την τέταρτη θέση και αύριο αναμένεται μάχη με τους Παφίτη/Γραμμένο.

Το τοπικό πλήρωμα του Κωνσταντίνου και Σάββα Ζάκου (Mitsubishi Lancer Evo III) είναι στην έκτη θέση ενώ προηγούνται παράλληλα και στην κατηγορία RCS2 ακολουθούμενοι από τους Χριστοδούλου/Ξενοφώντος που τρέχουν με ένα Subaru Impreza STI και Μαρασίνο/Νέστωρος με Mitsubishi Lancer Evo VI που είναι όγδοοι.

Μεγάλες μάχες γίνονται στην κατηγορία RCS1 μεταξύ των Καθητζιώτη/Ξενοφώντος (Hyundai Accent) και GEPA MECHANICAL INSTALATIONS Σοφοκλεόυς/Παντελίδη (VW GOLF GTI).

Και τα δυο πληρώματα χρειάζονται απαραίτητα τη νίκη και ακόμα τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει μετά και το τέλος της πρώτης μέρας.

Οι Σοφοκλεόυς/Παντελίδης ήταν αυτοί που έκαναν το καλύτερο ξεκίνημα παίρνοντας προβάδισμα στην κατηγορία με κερδισμένες τις δυο πρώτες ειδικές, όμως στην επανάληψη οι Καθητζιώτης/Ξενοφώντος αντέδρασαν και περάσαν επικεφαλής, με τη διαφορά των δυο πληρωμάτων να είναι 1.9 δευτερόλεπτα και όλα θα κριθούν αύριο.

Στην γενική κατάταξη οι Καθητζιώτης/Ξενοφώντος είναι ένατοι και οι Σοφοκλεόυς/Παντελίδης δέκατοι. Ακολουθούν στην 11η θέση οι Μαραγκός/Καρεκλάς (Mazda RX8), στην 12η οι Παναγιώτου/Νετωρίδης (Suzuki Vitara) και στην 13η οι Μάριος και Γιώργος Αντωνίου (Mitsubishi Lancer Evo).

Αγκαλιά με τον τίτλο στην RC5 είναι οι Σκορδής/Χρυσάνθου (Ford Fiesta), οι οποίοι είδαν τους κυριότερους αντιπάλους τους να εγκαταλείπουν και χρειάζεται απλά να τερματίσουν για να στεφθούν πρωταθλητές.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες εγκαταλείψεις, οι Σωκράτους/Ευριπίδου που βρέθηκαν μέχρι και την τρίτη θέση αποχώρησαν στην τέταρτη ειδική, ενώ την ίδια τύχη είχαν και οι Petrolina Racing Team Δημοσθένους/Χριστοδούλου (Skoda Fabia R5), καθώς αντιμετώπισαν πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων.

Στην τρίτη ειδική αποχώρησαν επίσης και οι Πενταράς/Tilley(Mitsubishi Lancer Evo VI) και στην δεύτερη οι Μιχαηλίδης/Δαμιανού μετά από έξοδο που είχαν με το Subaru Impreza.

Στην πρώτη ειδική εγκατέλειψαν οι Σωτήρης και Χρίστος Πετρακίδης (Ford Fiesta) και Ζάκος/Αναστασίου (VW GOLF GTI).

Στη θέση του συνοδηγού στο αυτοκίνητο πλοηγό του αγώνα βρέθηκε ο βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Πάφου, Χαράλαμπος Παζαρος, ο οποίος είδε από κοντά τι εστί αγώνας ράλι, στηρίζοντας έτσι το θεσμό των αγώνων.

Τέσσερις ειδικές απομένουν για να φτάσει στο τέλος τόσο ο αγώνας όσο και το φετινό Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι by Psaltis/ENEOS.

88765f32-01bc-47fe-9cac-05296b7fbc6f_Overall after SS4