Valentino Rossi: Στην Αργεντινή οδήγησα όπως οδηγούσα νέος

Ο Valentino Rossi δήλωσε ότι οδηγούσε “όπως όταν ήταν νέος” στον αγώνα MotoGP της Αργεντινής, όπου έκλεψε τη δεύτερη θέση από τον Andrea Dovizioso της Ducati στην τελευταίο γύρο.

Με τον Marc Marquez να έχει απομακρυνθεί από τον ανταγωνισμό για να κατακτήσει μια εύκολη νίκη, οι Dovizioso και Rossi αγωνίστηκαν για την δεύτερη στην πίστα Termas de Rio Hondo.

Ο Dovizioso κρατούσε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα τη δεύτερη θέση, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να απομακρυνθεί από τον Rossi, ο οποίος άσκησε πίεση στον αναβάτη της Ducati καθώς ο αγώνας πλησίαζε στο τέλος του.

Ο Rossi έκανε την κίνηση του στον τελευταίο γύρο στη 7η στροφή, ο Dovizioso δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί και ο οδηγός της Yamaha εξασφάλισε το πρώτο του βάθρο από τον αγώνα του Sachsenring τον περασμένο Ιούλιο.

“Είμαι πολύ χαρούμενος για μένα, για την ομάδα μου και για την Yamaha, γιατί [εδώ και πολύ καιρό] δεν ανέβηκα στο βάθρο.
“Είμαι πολύ χαρούμενος, χρειαζόμασταν αυτό το αποτέλεσμα, δουλεύουμε πολύ καλά από την Παρασκευή, οδήγησα όπως όταν ήμουν νεαρός, μου άρεσε πάρα πολύ.
“Ο αγώνας ήταν καλός, περίμενα ότι θα είχα λίγο καλύτερο ρυθμό από τον Dovi, αλλά όχι, έτσι έμεινα πίσω αλλά στο τέλος είχα δύο ή τρία σημεία όπου ήμουν λίγο πιο γρήγορος από αυτόν. Δοκίμασα τον τελευταίο γύρο και ήταν καλό. Ο Dovi δεν ήταν σε θέση να κάνει την γνωστή του κίνηση και να ανταποδώσει.”

Ο Dovizioso είπε ότι παρόλο που ήταν ευχαριστημένος που πέτυχε τον αρχικό του στόχο για μια θέση στο βάθρο στην Αργεντινή, δεν ήταν “χαρούμενος” αφού δυσκολεύτηκε με τα ελαστικά του.

“Είμαι ευτυχισμένος για το βάθρο, γιατί όταν ήρθαμε εδώ, αυτός ήταν ο στόχος μας”, δήλωσε ο Dovizioso. Αλλά δεν είμαι ευτυχισμένος με τον τρόπο που το ελαστικό δούλευε κατά τη διάρκεια του αγώνα και έπρεπε να μείνω μπροστά για να διαχειριστώ τα ελαστικά.

“Τελικά, ο Valentino μπόρεσε να με μελετήσει, δεν μπορούσα να μείνω πίσω επειδή φοβόμουν, ίσως δεν ήταν η καλύτερη στρατηγική.
“Δεν είμαι ευτυχής για την τρίτη θέση, επειδή ήμουν πολύ κοντά στη δεύτερη θέση. Στο τέλος πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με το βάθρο”.

Πηγή:autosport.com