Franco Morbidelli: Εγώ φταίω για το ατύχημα του τελευταίου γύρου

Ο Franco Morbdelli παραδέχτηκε ότι αυτός φταίει για το ατύχημα του τελευταίου γύρου μεταξύ αυτού και του Maverick Vinales, με αποτέλεσμα και οι δυο αναβάτες να έχουν πτώση και να τεθούν εκτός αγώνα.

Ο Vinales έτρεχε στην έβδομη θέση και ήταν σε μάχη με τον Danilo Petrucci όταν δέχτηκε κτύπημα από πίσω στη στροφή 7 του τελευταίου γύρου στον αγώνα της Termas deRio Hondo από τον αναβάτη της Petronas Yamaha.

Η σύγκρουση έστειλε τους δυο αναβάτες εκτός αγώνα με τον Petrucci να τη γλιτώνει παρα τρίχα. Ο Morbidelli παραδέχτηκε ότι μπήκε με μεγάλη ταχύτητα στη στροφή με αποτέλεσμα να γίνει ότι έγινε.

Franco Morbidelli

«Πίεζα για να φτάσω τουλάχιστον στην έκτη θέση. Δεν ήθελα να περάσω τον οποιοδήποτε εκεί,» είπε ο Morbidelli. «Απλά έφτασα στη στροφή 7 μετά από διπλό slipstream. Προσπαθούσα να σταματήσω βλέποντας τον Maverick ο οποίος έχασε τη θέση από τον Petrucci να κλείνει τη γραμμή σε μια προσπάθεια να τον ξαναπεράσει. Έφτασα πολύ γρήγορα, ο Maverick φρέναρε ακόμα πιο απότομα και αυτά τα δυο πράγματα δεν πάνε μαζί.»

Maverick Vinales
Maverick Vinales

Παρά το γεγονός ότι ο Vinales πήγε θύμα, εντούτοις ανέφερε ότι το περιστατικό ήταν ένα αγωνιστικό συμβάν. «Έχω τραύμα στο γόνατο και τον αστράγαλο και πρέπει να το κοιτάξω όταν επιστρέψω σπίτι. Ελπίζω να μην έσπασε κάτι γιατί τέτοιου είδους τραύμα είναι δύσκολο να επουλωθεί,» ανέφερε ο Ισπανός. Όπως και να χει, αργότερα είδα την επανάληψη της σύγκρουσης. Είναι ο τελευταίος γύρος, όλοι προσπαθούμε και εγώ είχα τη μάχη με τον Petrucci λίγες στροφές πριν. Νομίζω έτσι είναι οι αγώνες. Ίσως κάποια στιγμή να κάνω και εγώ κάτι παρόμοιο, έτσι είναι..»