TOYOTA GAZOO Racing: Έβαλε το χειμερινό κοστούμι

Το Toyota Yaris επιστρέφει στο δεύτερο αγώνα του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, το ράλι Σουηδίας, σε ένα σκηνικό όπου κέρδισε για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του Ιάπωνα κατασκευαστή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Οι Ott Tanak, Jari-Matti Latvala και Kris Meeke θα επιδιώξουν να κτίσουν στην υποσχόμενη αρχή που έκαναν στο ράλι Μόντε Κάρλο, στο μοναδικό χειμερινό αγώνα του ημερολογίου.


Στο ράλι Σουηδίας μεταλλικά καρφιά τοποθετούνται στα ελαστικά ούτως ώστε να έχουν κράτημα στους χιονισμένους δρόμους. Οι οδηγοί έχουν την ευχέρεια να ακουμπούν με τα αυτοκίνητα τους στα snow banks που βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου και έτσι να μπαίνουν με περισσότερη ταχύτητα στις στροφές. Σε ψηλότερες θερμοκρασίες όμως τα snow banks μπορούν να αποβούν καταστροφικά για τα αυτοκίνητα καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να κολλήσουν σε αυτά.


Η βάση του αγώνα είναι στο Torsby, κοντά στα σύνορα με τη Νορβηγία όπου ως επι το πλείστων την Παρασκευή οι ειδικές θα διεξαχθούν επι Νορβηγικού εδάφους. Όλα αυτά όμως θα γίνουν μετά την υπερειδική διαδρομή η οποία θα γίνει την Πέμπτη στο Karistad και θα επαναληφθεί 48 ώρες αργότερα. Στο πρόγραμμα δεν έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές σε σχέση με το 2018. Κλασικές Σουηδικές διαδρομές όπως η Hagfors και Vargåsen, θα διεξαχθούν το Σάββατο, ενώ επιστρέφει η ειδική Rämmen. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης την Κυριακή την power stage η οποία ολοκληρώνετε στο Torsby, μετά τα δυο περάσματα που θα προηγηθούν απο την ειδική Likenäs.


Ο Latvala κέρδισε τέσσερις φορές στη Σουηδία και μια εξ αυτών ήταν η πρώτη του σε αγώνα WRC με το Yaris πριν από δυο χρόνια. Στο φετινό αγώνα θα σημειώσει νέο ρεκόρ καθώς αυτή θα είναι η 197η φορά που θα ξεκινήσει σε αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, ξεπερνώντας με αυτό τον τρόπο ακόμα ένα διάσημο οδηγό της Toyota, τον Carlos Sainz. Για πρώτη φορά θα τρέξουν τέσσερα Yaris σε αγώνα και ο τέταρτος οδηγός είναι ο δυο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Marcus Grnholm, ο οποίος θα υποστηριχθεί από τη δική του ομάδα την GRX Team.


Σε δηλώσεις του ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Tommi Makinen είπε: «Μετά την πολύ καλή αρχή στη σεζόν με στο ράλι Μόντε Κάρλο, είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσουμε να παλέψουμε για τη νίκη στο ράλι Σουηδίας. Πέρυσι δυσκολευτήκαμε λίγο με τις συνθήκες και τη σειρά εκκίνησης, όμως νομίζω ότι φέτος θα έχουμε καλύτερη σειρά εκκίνησης σε σχέση με τους αντιπάλους μας και έτσι δε χρειάζετε να ανησυχούμε πολύ γι΄αυτό. Κάναμε πολύ καλή προετοιμασία για αυτό τον αγώνα στη Φιλανδία τις προηγούμενες βδομάδες και ξέρουμε ότι το αυτοκίνητο είναι κατάλληλα προετοιμασμένο για τις γρήγορες ειδικές της Σουηδίας.»


Ο Ott Tanak είπε σχετικά με τον αγώνα: «Είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι για τη Σουηδία όμως είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ακριβώς τι συνθήκες θα επικρατούν στον αγώνα. Πέρυσι είχε πολλή χιόνι και αρκετά snow banks τα οποία είναι αυτά που θέλουμε σε αυτό τον αγώνα. Ήταν δύσκολο για εμάς να διαγωνιστούμε καθώς με τη σειρά που ξεκινούσαμε δεν υπήρχε αρκετό κράτημα στο φρέσκο χιόνι. Ελπίζω ότι θα έχουμε καλύτερες πιθανότητες φέτος για να παλέψουμε για το βάθρο. Όταν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές τότε γίνετε διασκεδαστικό στις γρήγορες και συνεχόμενες ειδικές διαδρομές και ξέρουμε ότι το αυτοκίνητο μας μπορεί να πάει αρκετά καλά στη Σουηδία.»