Skoda Motorsport: Επικεντρώνετε στον Kalle

Η πρωταθλήτρια Skoda Motorsport θα ρίξει όλο της το βάρος στον Kalle Rovanperä, με απώτερο σκοπό την κατάκτηση του φετινού τίτλου στην κατηγορία WRC 2 PRO.


Οι οδηγοί που αγωνίζονται φέτος με τον Τσέχο κατασκευαστή είναι οι Rovanperä και ο πρωταθλητής στην κατηγορία WRC 2 το 2018 Jan Kopecký. Ο 18χρονος Φιλανδός είναι αυτός που θα ηγηθεί στη νέα κατηγορία Pro υποστηριζόμενος από τον κατασκευαστή.


Ο Rovanperä τερμάτισε δεύτερος στην κατηγορία WRC 2 Pro στο Μόντε Κάρλο τον προηγούμενο μήνα, πίσω από τον Gus Greenmsith. Ο νεαρός θα τρέξει επίσης και στη Σουηδία το τετραήμερο 14-17 Φεβρουαρίου.

Ο αγωνιστικός διευθυντής Michal Hrabánek είπε ότι ο Kopecký θα αγωνιστεί σε επιλεγμένους αγώνες την ίδια στιγμή που η Skoda είναι πιθανόν να υποστηρίξει ιδιώτες οδηγούς με Fabia R5 οι οποίοι θα αγωνίζονται με τα χρώματα της εργοστασιακής ομάδας, θέλοντας έτσι να δώσει έμφαση στο πρόγραμμα πελατών.


Ήδη ο Φιλανδός πρωταθλητής και ιδιώτης Eerik Pietarinen συμπεριλήφθηκε στην επίσημη ομάδα της Skoda Σουηδίας.

«Κερδίζοντας την κατηγορία WRC 2 στο Ράλι Φιλανδίας, απέδειξε ότι έχει εξαιρετική ταχύτητα και ταλέντο. Παρακολουθούμε στενά την πρόοδο και άλλων ταλαντούχων και γρήγορων οδηγών πελατών της Skoda και μπορούμε να ενσωματώσουμε μερικούς από αυτούς στην ομάδα μας ούτως ώστε να αγωνιστούν σε επιλεγμένους αγώνες του WRC,» ανέφερε ο Hrabánek.


Η Skoda προτίθεται να παρουσιάσει ένα νέο εξελιγμένο Fabia R5 φέτος όμως ο Hrabánek δεν ήταν σε θέση να αποκαλύψει πότε θα γίνει το ντεμπούτο του νέου αυτοκινήτου στο WRC.

«Ο τελικός χρόνος για την παρουσίαση δεν έχει ακόμα αποφασιστεί. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να είμαστε 100% σίγουροι ότι το αυτοκίνητο θα είναι από όλες τις απόψεις έτοιμο να αγωνιστεί χωρίς συμβιβασμούς. Αυτή είναι η ευθύνη μας. Η λιτότητα στην ανάπτυξη ενός νέου αυτοκινήτου έχει απόλυτη προτεραιότητα. Λόγω της επικύρωσης (homologation) που είχε προγραμματιστεί για τα μέσα του 2019, θα μπορούμε να παρουσιάσουμε το αυτοκίνητο μετά το δεύτερο τρίμηνο.»