Ο Al-Attiyah θα τρέχει με POLO GTI R5

Ο Καταρινός οδηγός και πρόσφατα νικητής του ράλι Dakar Nasser Saleh Al-Attiyah, θα κάνει ντεμπούτο στο πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής με το νέο Volkswagen Polo GTI R5. Ο εναρκτήριος αγώνας είναι στο Κατάρ (Manateq Qatar International Rally) και θα διεξαχθεί από τις 14 μέχρι τις 16 Μαρτίου.


Ο Al-Attiyah κέρδισε τον αγώνα της πατρίδας του 13 φορές τα τελευταία 17 χρόνια και συνοδηγός του σε αυτή τη νέα προσπάθεια θα είναι και πάλι ο Γάλλος Matthieu Baumel.


Η Ken Skidmore Autotek Motorsport θα παραδώσει το νέο Polo από την Volkswagen Motorsport αυτή τη βδομάδα, και θα έχει χρωματισμούς τους χορηγούς του Al-Attiyah και του κράτους του Κατάρ.


Το Polo κατασκευάστηκε από την Volkswagen Motorsport με τους κανονισμούς της κατηγορίας R5 και έκανε το αγωνιστικό του ντεμπούτο το 2018 στο ράλι Καταλωνίας, στα χέρια του παγκόσμιου πρωταθλητή το 2013 Petter Solberg και του Γάλλου Eric Camilli.

Το αυτοκίνητο είναι τετρακίνητο 1.6L, έχει τετρακύλινδρη μηχανή και είναι πανομοιότυπο με το Polo R WRC με το οποίο οι Γερμανοί κυριάρχησαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.