World RX: Με τρείς οδηγούς η GRX TANECO το 2019

Η ομάδα του δις παγκόσμιου πρωταθλητή Marcus Grönholm, με βάση τη Φιλανδία, θα συνεχίσει να αγωνίζεται και τη φετινή χρονιά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross. Η ομάδα θα διατηρήσει τους υπάρχον οδηγούς της, Niclas Grönholm και Timur Timerzyanov και με αυτούς θα προστεθεί και ο οδηγός εξέλιξης Reinis Nitišs, ο οποίος θα αγωνιστεί σε αρκετούς αγώνες. Το τρίο θα διεκδικήσει τρόπαια με το Hyundai i20 Supercar έκδοσης 2019.


Το περυσινό ντεμπούτο της GRX TANECO στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross θεωρείται επιτυχημένο καθώς μετά από 12 αγώνες κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση στη βαθμολογία ομάδων, με τους Niclas Grönholm και Timur Timerzyanovνα τερματίζουν στην έβδομη και δέκατη θέση αντίστοιχα στη βαθμολογία οδηγών.


«Γνωρίζαμε ότι η πρώτη μας σεζόν με ένα νέο αυτοκίνητο θα ήταν σκληρή, όμως ξεπεράσαμε τις προσδοκίες μας το 2018. Κατά τη διάρκεια του χειμερινού διαλείμματος εργαστήκαμε σκληρά ούτως ώστε να βελτιώσουμε τα i20 Supercars για να κάνουμε το επόμενο βήμα το 2019,» ανέφερε ο αγωνιστικός διευθυντής της GRX TANECO, Marcus Grönholm.


«Με αυτό το έργο σκεφτόμαστε μακροπρόθεσμα και χαίρομαι που διατηρούμε την ίδια ομάδα και τους ίδιους οδηγούς, καθώς αυτοί θα συνεχίσουν να παλεύουν για τις πρώτες θέσεις στο πρωτάθλημα.»

Η ομάδα ολοκλήρωσε πρόσφατα το πρώτο σετ δοκιμών στη νότια Γαλλία όπου αξιολόγησαν τις νέες αναβαθμίσεις για το Hyundai i20 Supercar.


«Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα οδηγήσω το ίδιο αυτοκίνητο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και ξεκινώ έχοντας αρκετές γνώσεις για το i20 Supercar. Η βάση ήδη υπάρχει όσον αφορά την απόδοση και δουλέψαμε περισσότερο στο εξωτερικό μέρος του αυτοκινήτου ούτως ώστε να κερδίσουμε κρίσιμα κλάσματα του δευτερολέπτου. Η νέα χρονιά είναι προ των πυλών και ανυπομονώ πολύ για τον πρώτο αγώνα ο οποίος θα διεξαχθεί στη νέα πίστα του Abu Dhabi,» είπε ο 22χρονος Niclas Grönholm.


Ο τρείς φορές πρωταθλητής Ευρώπης στο Rallycross Timerzyanov είπε: «Το Rallycross είναι το πάθος μου, πιστεύω πολύ σε αυτό και όπως είναι φυσικό ανυπομονώ πολύ να ξεκινήσω την έκτη μου σεζόν στο World RX. Αυτή θα είναι επίσης η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με την ομάδα της GRX TANECO. Αυτή τη σεζόν θα υπάρξουν περισσότερες ευκαιρίες για ιδιωτικές ομάδες και αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε μεγαλύτερη ευκαιρία να δείξουμε στους υποστηρικτές μας καλά αποτελέσματα και αρκετή δράση στους οπαδούς. Το φετινό πρωτάθλημα αποτελείται από 10 αγώνες και όλοι θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν θέσεις στο βάθρο.»