Hyundai Motorsport: Η Σουηδία προ των πυλών

Η ομάδα της Hyundai Motorsport θέλει να συνεχίσει το πολύ καλό ξεκίνημα στη σεζόν, καθώς ετοιμάζετε για την χιονισμένη Σουηδία, το δεύτερο αγώνα στο ημερολόγιο του WRC.


Μετά από πολύ καλή εμφάνιση στο Μόντε Κάρλο, ο Thierry Neuville πάλεψε για τη νίκη μέχρι και την power stage, ενώ την ίδια στιγμή οι Andreas Mikkelsen και Sebastien Loeb είχαν το ρυθμό για να τερματίσουν ψηλά. Η δύναμη που επέδειξαν και τα τρία πληρώματα των Hyundai i20 Coupe WRC, επέτρεψε στην ομάδα να πάρει νωρίς προβάδισμα στη βαθμολογία του πρωταθλήματος κατασκευαστών.


Η διάταξη της Hyundai Shell Mobis Rally Team για τη Σουηδία δε θα αλλάξει και οι οδηγοί θα παραμείνουν όπως ήταν και στον πρώτο αγώνα. Πρόκειται για τους Thierry Neuville, Andreas Mikkelsen και Sebastien Loeb. Το τρίο θα επιδιώξει να υπερασπιστεί το 1-3 που πέτυχε η ομάδα την περσινή χρονιά και πολύ σημαντική θα είναι η βοήθεια από τον Loeb ο οποίος τερμάτισε πέντε φορές στο βάθρο τα προηγούμενα χρόνια.


Το ράλι Σουηδίας είναι ένας από τους γρηγορότερους αγώνες της χρονιάς και τα πληρώματα έχουν να αντιμετωπίσουν χιόνι και πάγο στις ειδικές. Για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις συνθήκες τα αυτοκίνητα είναι εφοδιασμένα με ελαστικά Michelin, τα οποία έχουν καρφιά για κράτημα στους παγωμένους δρόμους.


Ο αγώνας αποτελείται από 19 ειδικές διαδρομές και λίγες αλλαγές έχουν γίνει σε σχέση με το 2018. Η ειδική Röjden κόντυνε και θα τερματίζει στην ίδια περιοχή όπως τερμάτιζε ο αγώνας το 2017, ενώ η ειδική Rämmen επανέρχεται στο πρόγραμμα για πρώτη φορά μετά το 2016, μόνο που φέτος θα είναι σε αντίθετη φορά. Την Παρασκευή όλες οι ειδικές εκτός από μια θα διεξαχθούν επι Νορβηγικού εδάφους και αυτό δίνει την ευκαιρία στους Mikkelsen-Jæger να αγωνιστούν εντός έδρας.


Και τα τρία πληρώματα έκαναν δοκιμές πριν από τον αγώνα την προηγούμενη βδομάδα. Οι θερμοκρασίες υπό το μηδέν, και το φρέσκο χιόνι βοήθησαν πολύ ούτως ώστε όλοι να μπορέσουν να προετοιμαστούν κατάλληλα.


Ο αγωνιστικός διευθυντής της Hyundai Andrea Adamo είπε: «Είχαμε μια εξαιρετική και συναρπαστική αρχή στη σεζόν, στο ράλι Μόντε Κάρλο και θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε ψηλή απόδοση και στη Σουηδία. Θέλουμε πολύ την πρώτη νίκη στη σεζόν. Και τα τρία μας πληρώματα ήταν εντυπωσιακά στο Μόντε, είχαν σταθερότητα και ήταν σε πολύ κλειστές μάχες τόσο ο Thierry όσο και ο Sebastien. Η Σουηδία ήταν καλή για εμάς στο παρελθόν όπου συμπεριλαμβάνετε η νίκη και το διπλό βάθρο κατά την περσινή χρονιά. Έχουμε όλα τα φόντα για να κερδίσουμε, όμως δεν υποτιμούμε τους αντιπάλους μας οι οποίοι είναι πολύ δυνατοί.»

Από την πλευρά του ο Thierry Neuville ανέφερε: «Το Μόντε Κάρλο ήταν αρκετά καλό για εμάς και πλέον ανυπομονούμε να μπούμε στο αυτοκίνητο για να τρέξουμε στη Σουηδία. Ήταν πολύ καλός αγώνας για εμάς στο παρελθόν. Είχαμε πολύ καλή απόδοση τα προηγούμενα χρόνια, και πέρυσι καταφέραμε να κερδίσουμε. Είναι ένας αγώνας που απολαμβάνουμε σαν πλήρωμα. Το αυτοκίνητο πάντα δούλευε καλά επιτρέποντας μας να γράφουμε πολύ καλούς χρόνους στους παγωμένους δρόμους, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούσαμε τα snow banks για να πιέσουμε στο όριο. Γνωρίζουμε ότι οι αντίπαλοί μας θα είναι δυνατοί, όπως θα είναι σε όλους τους αγώνες και έτσι πρέπει να συγκεντρωθούμε και να κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δουλειά μας.»