Το C3 WRC έτοιμο για την πρώτη χειμερινή μάχη

Και ενώ το παγκόσμιο πρωτάθλημα σκι διεξάγετε επι του παρόντος στη χώρα, η Σουηδία προετοιμάζετε επίσης για να παρουσιάσει μια διαφορετική παράσταση ακροβατικών ταλέντων την ερχόμενη βδομάδα. Οι ταλαντούχοι Sebastien Ogier-Julien Ingrasia και Esapekka Lappi-Janne Ferm, θα τρέξουν με τα δυο Citroen Total World Rally C3 WRC στα δάση του Värmland, στο δεύτερο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος, ο οποίος είναι και ο μοναδικός αγώνας του ημερολογίου που αποτελείτε αποκλειστικά από χιόνι και πάγο.


Στα 28 χρόνια που διεξάγετε ο αγώνας, ως επι το πλείστων νικητές είναι Σκανδιναβοί οδηγοί, με εξαίρεση τρείς φορές όπου νικητές ήταν μη Σκανδιναβοί οδηγοί. Οι Sebastien Ogier-Julien Ingrasia κέρδισαν για πρώτη φορά το 2013 και είναι το μοναδικό πλήρωμα που κατάφερε να κερδίσει το συγκεκριμένο αγώνα τρείς φορές, με τις υπόλοιπες δυο νίκες να είναι το 2015 και 2016, γεγονός που υποδηλώνει ότι μπορούν να διαχειριστούν σωστά τις λεπτομέρειες και τις ψηλές ταχύτητες στα δάση της Σουηδίας.


Πρόκειται για ένα αγώνα ο οποίος διαφέρει κάθε χρόνο ανάλογα με την ποσότητα του χιονιού και του πάγου που είναι στους δρόμους. Μετά τη νίκη στον εναρκτήριο αγώνα, η οποία ήταν η 100η για τη Citroen και η 45η συνολικά για τους Sebastien Ogier-Julien Ingrasia, στη Σουηδία το πλήρωμα θα έχει δύσκολο έργο καθώς θα ξεκινά από την πρώτη θέση με το C3 WRC, δημιουργώντας την αγωνιστική γραμμή για τους υπόλοιπους, αν βέβαια υπάρχει φρέσκο χιόνι στο δρόμο.

Esapekka Lappi

Μαθημένοι να αγωνίζονται σε παγωμένες λίμνες από νεαρή ηλικία, όπως οι περισσότεροι Σκανδιναβοί οδηγοί, οι Esapekka Lappi-Janne Ferm παρά το γεγονός ότι έτρεξαν μόνο δυο φορές στη Σουηδία εντούτοις είναι μαθημένοι σε αυτές τις συνθήκες όπου χεριάζετε ικανότητα και τόλμη. Ορόσημο είναι η απόδοση που είχαν το 2018 στη Σουηδία στο τελευταίο σκέλος την Κυριακή. Το πλήρωμα σημείωσε ένα δεύτερο χρόνο και κέρδισε δυο ειδικές διαδρομές, συμπεριλαμβανομένης και της power stage. Αυτή η απόδοση τους βοήθησε να τερματίσουν στην τέταρτη θέση γενικής κάτι που υποδηλώνει ότι θα είναι ανάμεσα στους διεκδικητές του βάθρου φέτος, πόσο μάλιστα όταν ξεκινούν από τη 10η θέση.


Πέρυσι το C3 WRC τερμάτισε στη δεύτερη θέση μετά από αρκετές μάχες για την πρωτιά και από τότε έγιναν βελτιώσεις στους προφυλακτήρες και στη γεωμετρία της ανάρτησης. Τα πληρώματα της Citroen Total WRT έκαναν διήμερα δοκιμαστικά σε χιόνι και πάγο, με σκοπό να μπορέσουν να προσαρμοστούν με αυτές τις αλλαγές σε αυτού του είδους την επιφάνεια, την οποία συναντούν μόνο μια φορά το χρόνο.


Ο επικεφαλής της Citroen Pierre Budar ανέφερε: Μετά την πολύ καλή αρχή στη σεζόν που κάναμε με τον αγώνα στο Μόντε Κάρλο, είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε την καλή μας φόρμα και να διεκδικήσουμε το βάθρο και σε αυτό τον αγώνα, όπου πέρυσι τερματίσαμε δεύτεροι. Ωστόσο γνωρίζουμε ότι είναι μεγάλη πρόκληση και η μάχη με τους υπόλοιπους θα είναι κλειστή. Είναι ένας αγώνας όπου η εμπιστοσύνη στο αυτοκίνητο είναι πολύ σημαντική. Γι΄αυτό προσπαθήσαμε να διασφαλίσουμε ότι οι Sebastien και Esapekka θα τρέξουν στον αγώνα στην καλύτερη δυνατή φόρμα, καθώς έκαναν προηγούμενος διήμερα δοκιμαστικά. Ο Sebastien θα ξεκινά πρώτος στο δρόμο και αυτό θα τον δυσκολέψει πολύ, όμως γνωρίζουμε πόσο ταλαντούχος και επίμονος είναι. Ο Esapekka θα ξεκινά από καλύτερη θέση και με την ταχύτητα που έδειξε τον προηγούμενο χρόνο έχει μεγάλη πιθανότητα να διακριθεί.»

Sebastien Ogier

Από την πλευρά του ο Sebastien Ogier είπε: «Είναι ένας αγώνας τον οποίο πάντα απολάμβανα. Η αίσθηση είναι πολύ ωραία όταν οδηγάς αυτοκίνητο WRC στο χιόνι. Ελπίζω οι συνθήκες να είναι καλές και να απολαύσουμε το οδήγημα. Το γεγονός ότι θα ξεκινώ πρώτος μου δημιουργεί μειονέκτημα λόγω του στρώματος χιονιού που καλύπτει τον πάγο. Θα πρέπει να δούμε πως θα είναι οι δρόμοι κατά το δεύτερο πέρασμα, όμως πολύ φοβάμαι ότι το πιθανότερο είναι ο πάγος να φύγει και να βγει στην επιφάνεια το χώμα. Στις δοκιμές η αίσθηση σταδιακά βελτιώθηκε προ το καλό μετά το πέρασμα αρκετών χιλιομέτρων και όπως πάντα στον αγώνα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο.»