Απονομές Πρωταθλήματος Συνδέσμου Αυτοκινήτου Λάρνακας

Ο Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Λάρνακας (Σ.Α.Λ.) διοργάνωσε την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00 στο κέντρο Οδός Σεφέρη στην Λάρνακα τις απονομές του πρωταθλήματος Σ.Α.Λ μαζί με τις απονομές του τελευταίου αγώνα ταχύτητας που διοργάνωσε.

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο κύριος Βασίλης Τσιρόπουλος, ο οποίος έκανε μια μικρή παρουσίαση για το τι εστί μηχανοκίνητος αθλητισμός, οδηγός, πλήρωμα αλλά και αφανείς ήρωες. Στην συνέχεια έκανε αναφορά στους αγώνες που διοργάνωσε την περσινή χρονιά ο Σ.Α.Λ. φτάνοντας μέχρι και τον τελευταίο αγώνα ταχύτητας.


Ακολούθως τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αυτοκινήτου Λάρνακας κύριος Σώτος Τρυκωμίτης ο οποίος καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Δεν θέλησε να επεκταθεί περισσότερο αναφέροντας ότι τον κάλυψε στα περισσότερα που είχε να πει η παρουσίαση που έκανε ο παρουσιαστής της εκδήλωσης.

Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με αυτή του προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (Κ.Ο.Α.) κυρίου Αντρέα Τσουλόφτα, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά, δίνοντας τα συγχαρητήρια του στο σύνδεσμο της Λάρνακας για τον εξαιρετικό πρώτο φετινό αγώνα και ευχήθηκε και οι υπόλοιποι φετινοί αγώνες να είναι το ίδιο καλά διοργανωμένοι όπως και αυτός. Στην συνέχεια αναφέρθηκε για το νέο συμβούλιο της ΚΟΑ το οποίο όπως ανάφερε εργάζεται ήδη πολύ σκληρά με τις επιτροπές που συστάθηκαν με άμεσο σκοπό να εξυπηρετήσουν τους αθλητές των αγώνων. Αναφέρθηκε στην μεταστέγαση της Ομοσπονδίας στο κτήριο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) στο γραφείο αριθμό 206 και ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία έχουν μεταφερθεί εκεί και έχει εξοπλιστεί κατάλληλα για να μπορεί να εξυπηρετεί όλους τους ενδιαφερόμενους αθλητές και μη από τις 9πμ μέχρι τις 2μμ.
Ο πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με εγνωσμένο οίκο ο οποίος θα αναλάβει την προβολή των αγώνων από όλα τα ΜΜΕ πριν κατά την διάρκεια και μετά από κάθε αγώνα, με φωτογραφικό και βιντεογραφικό υλικό. Ανέφερε επίσης ότι θα έχει συνάντηση με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ) για να βρεθεί τρόπος απορρόφησης όσο το δυνατό περισσότερων κονδυλίων για την προσπάθεια που γίνεται από την Ομοσπονδία. Η προσπάθειες δεν σταματούν εκεί αφού εκτός από την υπάρχουσα ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας γίνονται προσπάθειες για δημιουργία μια καινούργιας και πιο αναβαθμισμένης για να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο η προσπάθεια προβολής του αυτοκινηταθλήματος. Ανάφερε κλείνοντας ότι θα διοργανωθούν μαθήματα για marsals από ανθρώπους της FIA και όσοι ενδιαφέρονται να είναι μέρος των αγώνων ράλι θα μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Στέλιο Γεωργίου. Στόχος και σκοπός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου όπως ανέφερε ο κύριος Τσουλόφτας είναι η αναβάθμιση του αθλήματος.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τις απονομές, ξεκινώντας με τον τελευταίο αγώνα ταχύτητας, στην συνέχεια είχαμε την τιμητική βράβευση των Λεωνίδα Χριστοφή, Γιάγκο Γιάγκου, Λίτσα Γιάγκου και Κλέιτο Διομήδους για την συμμετοχή τους σε αγώνα του συνδέσμου το 2018. Στην συνέχεια έγιναν οι απονομές του πρωταθλήματος του ΣΑΛ και η βραδιά ολοκληρώθηκε με την τιμητική βράβευση του πληρώματος Σίμου Γαλαταριώτη και Αντώνη Ιωάννου για την νίκη του στο Cyprus Rally 2018 αλλά και των Psaltis Autoparts και Smart Way ως ένδειξη εκτίμησης για την προσφορά τους στο σωματείο.

Ακολούθως έγινε η κοπή της βασιλόπιττας με τον νικητή να έχει μια δωρεάν συμμετοχή για τον αγώνα της Λάρνακας, το Ράλι Φοινικούδες. Για την ιστορίατυχερός της χρονιάς ήταν ο Λευτέρης Μηνά. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ζωντανή μουσική, φαγητό και ποτό.
Ήταν μια εξαιρετική εκδήλωση από τον Σύνδεσμο Αυτοκινήτου Λάρνακας η οποία μας άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις όσο εμάς όσο και τους πολυπληθείς φίλους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.