TOYOTA GAZOO Racing: Στόχος η συνέχεια στα καλά αποτελέσματα και στο Μεξικό

Η ομάδα της TOYOTA GAZOO Racing ετοιμάζεται για το Μεξικό (12-15 Μαρτίου), πρώτο χωμάτινο αγώνα της χρονιάς, όπου έχει σαν στόχο να συνεχίσει την εκπληκτική αρχή που έκανε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι φέρνοντας ακόμα ένα καλό αποτέλεσμα.

Ο Elfyn Evans πάει στο Μεξικό πρωτοπόρος στη βαθμολογία μετά τη νίκη που πέτυχε στο Ράλι Σουηδίας, με τον πέντε φορές νικητή στο Μεξικό Sébastien Ogier να είναι μόλις πέντε βαθμούς πιο πίσω. Μαζί τους θα είναι και ο ταλαντούχος Kalle Rovanperä ο οποίος προέρχεται από τον πρώτο του τερματισμό στο βάθρο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, επίσης στον αγώνα της Σουηδίας.

Μετά τις χειμερινές συνθήκες σε Μόντε Κάρλο και Σουηδία, στο Μεξικό όλα θα είναι διαφορετικά για τους οδηγούς και τις ομάδες. Συνήθως είναι ένας από τους θερμότερους αγώνες στη σεζόν με θερμοκρασίες που φτάνουν μέχρι και 30ο C μέσα στο αυτοκίνητο. Επίσης βρίσκεται στο ψηλότερο υψόμετρο σε σχέση με τους υπόλοιπους αγώνες του ημερολογίου, με τη διαδρομή να ανεβαίνει μέχρι και 2737m πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Σε τέτοιο υψόμετρο ο πιο αραιός αέρας μειώνει την απόδοση της μηχανής μέχρι και 20%.

Ως συνήθως ο αγώνας ξεκινά από το πολύχρωμο Guanajuato την Πέμπτη το βράδυ, όπου οι φίλαθλοι θα παρακολουθήσουν τις μάχες των πληρωμάτων μέσα από δύο περάσματα από τους δρόμους και τα τούνελ της πόλης. Η Παρασκευή περιλαμβάνει 10 ειδικές διαδρομές όπου τρείς εξ αυτών θα επαναληφθούν και το απόγευμα. Στο πρωινό πέρασμα προστέθηκε η νέα ειδική στο Guanajuato Bicentennial Park και η μέρα θα ολοκληρωθεί στην πόλη León με δυο περάσματα μέσα από την τοπική πίστα και μια μικρή διαδρομή στους δρόμους της πόλης. Ακολουθούν ακόμα δυο περάσματα από την τοπική πίστα και ακόμα μια διαφορετική ειδική στους δρόμους της León το Σάββατο κοντά στο service park, με τη μέρα να ολοκληρώνεται με τρείς επαναλαμβανόμενες ειδικές. Ο αγώνας ολοκληρώνεται την Κυριακή με τρείς ειδικές, με την El Brinco να είναι και η power stage του αγώνα.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Tommi Mäkinen είπε: «Η αρχή στη φετινή σεζόν ήταν εκπληκτική για όλη την ομάδα και φυσικά ευελπιστώ ότι αυτό θα συνεχιστεί και στο Μεξικό. Είναι ένας αγώνας όπου γνωρίζουμε ότι το υψόμετρο και οι ψηλές θερμοκρασίες θα δυσκολέψουν τα αυτοκίνητα. Εργαστήκαμε σκληρά και βελτιωθήκαμε αρκετά σε αυτό τον τομέα από τότε που ξεκινήσαμε. Από πέρυσι είδαμε ότι δεν είχαμε θέματα με την ψύξη και η ταχύτητα ήταν αρκετά καλή. Έτσι είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να πάμε εκεί και να έχουμε ένα καλό αγώνα με τα τρία μας πληρώματα, τα οποία έχουν βολευτεί στην ομάδα εξαιρετικά καλά μέχρι στιγμής».

Από την πλευρά του ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Elfyn Evans ανέφερε: «Προφανώς είχαμε πολύ καλή αρχή στη φετινή σεζόν με την ομάδα και ανυπομονώ πολύ για τον πρώτο χωμάτινο αγώνα του ημερολογίου. Κατά κάποιο τρόπο το Μεξικό έχει ομοιότητες με τους δυο πρώτους αγώνες της χρονιάς, καθώς έχει τις δικές του προκλήσεις τις οποίες πρέπει να υιοθετήσουμε. Φέτος η επιφάνεια είναι καινούργια για εμάς καθώς θα πρέπει να τη συνηθίσουμε με το καινούργιο αυτοκίνητο. Είχαμε καλή αίσθηση στους δυο πρώτους αγώνες της χρονιάς και ευελπιστούμε να συνεχιστεί και στο Μεξικό. Το γεγονός ότι προηγούμαστε στο πρωτάθλημα σημαίνει ότι θα ανοίγουμε το δρόμο την Παρασκευή, κάτι το οποίο αναμένεται να μας δυσκολέψει. Δε θέλουμε να το σκεφτόμαστε και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας».