Λάρνακα AUTO/RALLY SPRINT 2020: Ζευγάρωσε τις νίκες ο Γιώργος Πολυκάρπου

Διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία την Κυριακή 8 Μαρτίου απο τον Σύνδεσμο Αυτοκινήτου Λάρνακας στην περιοχή Σταυροβουνίου ο δεύτερος αγώνας πρωταθλήματος ταχύτητας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 10:00 με το αναγνωριστικό πέρασμα, ακολούθησε το δοκιμαστικό πέρασμα ακολουθούμενο απο τα δύο χρονομετρημένα. Ο αγώνας είχε αρκετό σασπένς, με εξόδους, μάχες με το χρόνο που έκοβαν την ανάσα και ένταση.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι είδαμε το νεαρό Γιώργο Πολυκάρπου να είναι πραγματικά αλάνθαστος αφού απο το πρώτο κιόλας χρονομετρημένο πέρασμα κατάφερε να γράψει ένα χρόνο (1:26.998) τον οποίο δεν κατάφερε να πλησιάσει κανείς. Ο νεαρός, ο οποίος αν και αγωνιζόταν για πρώτη φορά στην συγκεκριμένη διαδρομή έδειξε ότι έχει την στόφα του πρωταθλητή, αφού έκανε περάσματα αριστοτεχνικά χωρίς υπερβολές, έχοντας πάντα σωστές γραμμές.

Στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου βρίσκουμε τον πάντα θεαματικό Δημήτρη Πιερή, ο οποίος σε κάθε αγώνα οδηγά στο όριο προσφέροντας θέαμα αξιώσεων. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι παραλίγο να έχει έξοδο στη δοκιμαστική αφού πάντα αρέσκεται να οδηγά στο όριο.

Το πόντιουμ συμπλήρωσε ο αναγεννημένος Good Year Μάριος Παναγιώτου, ο οποίος έδειξε να βρίσκει τον παλιό καλό του εαυτό και με ένα εξαιρετικό δεύτερο πέρασμα κατάφερε να καπαρώσει το τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου.

Τέταρτος γενικής και πρώτος στην κατηγορία RC2 ο Γιάννος Ιωαννίδης (Pepsi Junior) ο οποίος είχε εξαιρετικά και εντυπωσιακά περάσματα και αναμένουμε να τον δούμε ακόμη πιο ψηλά στη συνέχεια.

Στην πέμπτη θέση γενικής και πρώτος στην κατηγορία RCS2 ολοκλήρωσε ο Ευαγόρας Κούλουρο, ο οποίος για ακόμα ένα αγώνα ήταν άκρως εντυπωσιακός.

Στις επόμενες δύο θέσεις γενικής και συμπληρώνοντας το πόντιουμ στην RCS2 βρίσκουμε τα αδέλφια Παύλου, με το εντυπωσιακό Mitsubishi Lancer Evo 7, με τον Κώστα να επικρατεί του Παύλου στην μάχη των δυο.

Στην 8η θέση γενικής τερμάτισε ο νικητής στην δικήνητη κατηγορία, Θωμάς Θεοφάνους, ο οποίος για ακόμη ένα αγώνα έθελξε με την απόδοση του. Οδηγώντας στο όριο έδειξε ότι είναι ένας απο τους καλύτερους οδηγούς που έχει να επιδείξει το Κυπριακό Πρωτάθλημα. Ολοκλήρωσε τον αγώνα δυο δευτερόλεπτα μπροστά από το δεύτερο, αποτέλεσμα που τον ανέβασε πρώτο στη γενική της δικίνητης κατηγορίας. Στην 9η θέση τερμάτισε ο Αχιλλέας Κούλουρος και την δεκάδα συμπλήρωσε ο Q8 Rally Team Γιάννος Ιωάννου με το Toyota Celica.

Όσο αφορά την δικήνητη κατηγορία στην δεύτερη θέση και εντέκατη γενικής ολοκλήρωσε ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου και το πόσντιουμ συμπλήρωσε ο Μιχάλης Σοφοκλέους. Στην κατηγορία RC4 πρώτευσαν οι Σκεύος και Μαίρη Γερολέμου.

Απο τον αγώνα αποκλείστηκαν οι Πέτρος Πέτρου και Νικόλας Γεωργίου, αφού μετά το πρώτο χρονομετρημένο πέρασμα αποχώρισαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας, καθώς κατά τη γνώμη τους η χρονομέτρηση ήταν λανθασμένη. Απο τον αγώνα αποκλείστηκε επίσης ο Κυριάκος Ιωαννίδης.

Σε δηλώσεις του ο νικητής του αγώνα Γιώργος Πολυκάρπου, μας ανάφερε: «ήταν ένας δύσκολος αγώνας για εμένα για τον λόγοo ότι πρώτη φορά έτρεξα στην συγκεκριμένη ειδική. Έμεινα συγκεντρωμένος και έκανα ένα σταθερό πέρασμα με όσο το δυνατό λιγότερα λάθη και έτσι κατάφερα να γράψω ένα καλό χρόνο. Φετινός μας στόχος μετά την καλή αρχή που είχα δεν είναι άλλος απο το πρωτάθλημα. Ελπίζουμε να πάμε μέχρι το τέλος με τον ίδιο ρυθμό. Θα ήθελα με την ευκαιρία που μου δίνεται να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με βοηθούν στο να είμαι εδώ και να τρέχω, ξεκινώντας απο τον πατέρα μου, ο οποίος βρίσκεται πίσω απο όλες τις χορηγήσεις, ο αδελφός μου ο οποίος είναι ένα τρομερό εργαλείο με την εμπειρία που κουβαλά και τις γνώσεις που έχει απο το άθλημα καθώς με βοηθούν ώστε να είμαι πιο γρήγορος».

Κλείνοντας θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους τους διαγωνιζόμενους για το εντυπωσιακό θέαμα που μας πρόσφεραν και το διοργανωτή σύνδεσμο Αυτοκινήτου Λάρνακας για την άρτια διοργάνωση.

Χορηγός του αγώνα καθώς και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος αγώνων Ταχύτητας είναι η εταιρεία ENEOS- Psaltis. Επόμενος αγώνας το Autosprint Λεμεσού.

Μιχάλης Κοντογιώργης
Φωτογραφίες:Μιχάλης Κοντογιώργης/Κούλλης Κυριάκου

Official Final Results