To SEAT ATECA κερδίζει το βραβείο «AUTOBEST 2017»

SEAT FURA

To SEAT Ateca με συνολικά 1,672 βαθμούς κερδίζει το Ευρωπαϊκό βραβείο «AUTOBEST 2017» για το Best Buy Αυτοκίνητο της Ευρώπης 2017. Πήρε μια άνετη πρώτη θέση με 72 βαθμούς περισσότερους από το δεύτερο Peugeot 3008. Η Toyota C-HR πήρε τελικά την τρίτη θέση με 1.469 βαθμούς ενώ τα Citroen C3 και Kia Niro ακολούθησαν στη συνολική κατάταξη.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του οργανισμού η κριτική επιτροπή αποτελείτο από 31 μέλη. Φυσικά το SEAT Alteca έπεισε τα περισσότερα μέλη τις κριτικής επιτροπής και πήρε την πρώτη θέση στην κατάταξη ανάμεσα από τους αντιπάλους του. Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Ilia Seliktar, δήλωσε μεταξύ άλλων. « Εκ μέρους των μελών της κριτικής επιτροπής και τον εαυτό μου, θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσους συμμετείχαν στην όλη διαδικασία, όπως επίσης θέλω να συγχαρώ την Seat για την πρώτη της νίκη στην ιστορία του θεσμού».

«Για πρώτη φορά, τέσσερις από τους πέντε φιναλίστ προέρχονταν από την κατηγορία των SUV / Crossovers. Αυτό είναι ένα σαφές σημάδι για τον τρόπο που η κριτική επιτροπή του AUTOBEST αντικατοπτρίζει τις αλλαγές της Ευρωπαϊκής  αγοράς. Εκτός από αυτό, δύο από τους φιναλίστ διέθεταν υβριδική τεχνολογία, κάτι που επίσης συμβαίνει για πρώτη φορά στον οργανισμό. Πιστεύουμε ότι, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εξέλιξη της diesel τεχνολογίας σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές, οι υβριδικές τεχνολογίες είναι σε θέση να πάρουν τα ηνία», δήλωσε ο Dan Vardie, Ιδρυτής & Πρόεδρος της AUTOBEST.

Η κριτική επιτροπή της AUTOBEST πρόσφατα έχει μεγαλώσει φθάνοντας τα 31 μέλη, με πέντε νέες χώρες όπως τη Δανία, Γερμανία, Φινλανδία, Μάλτα και Ελβετία.  Απο τις 29 Σεπτεμβρίου 2016, η κριτική επιτροπή του AUTOBEST είναι η μεγαλύτερη ανεξάρτητη επιτροπή δημοσιογράφων αυτοκινήτου παγκόσμια!

Το βραβείο «SMARTBEST 2016» απονέμεται στο Peugeot i-Cockpit®. Το Peugeot 3008 SUV παρουσιάζει ένα 100% ψηφιακό κόσμο με το νέο i-Cockpit®. Περιέχει μια 12,3 ιντσών προσαρμόσιμη ψηφιακή οθόνη η οποία υποστηρίζεται από μια 8 ιντσών οθόνη αφής με ενσωματωμένα χειριστήρια τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν την οδηγική εμπειρία.

Το βραβείο «SAFETYBEST 2016» πηγαίνει στον οργανισμό Euro NCAP αποτελώντας μια αναγνώριση για την εξαιρετική δραστηριότητα ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού αφιερωμένο στην ασφάλεια. Η EURO NCAP κατά την πάροδο του χρόνου έχει καταφέρει να διατηρήσει την σημαντικότητα των δοκιμών πρόσκρουσης, και εξελίσσεται συνεχώς στον τομέα της ασφάλειας. Ο διευθύνων σύμβουλος της Formula E Holdings Alejandro Agag, είναι ο νικητής του βραβείου «SPORTBEST 2016». Σε μια περίοδο όπου τα ηλεκτρικά οχήματα άρχισαν να περνούν στις διάφορες αγορές, ο ανταγωνισμός του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την ηλεκτρική απόδοση ήταν μια φυσική εξέλιξη.

Η απονομή των βραβείων του οργανισμού Autobest θα γίνει την πρώτη Φεβρουαρίου 2017 στη Λισαβόνα.

 

Οργανισμός AUTOBEST

O AUTOBEST δημιουργήθηκε το 2001 με το επαναστατικό σκεπτικό του “best buy car” για την Ευρωπαϊκή αγορά. Για να κερδίσει ένα αυτοκίνητο βραβείο του AUTOBEST, πρέπει να αντιπροσωπεύει την καλύτερη προσφορά στην Ευρωπαϊκή αγορά. Τιμή, δίκτυο υποστήριξης, διανομή ανταλλακτικών και ευελιξία είναι μερικά από τα πιο σημαντικά κομμάτια που λαμβάνονται υπόψη πριν από μια ψηφοφορία. Ο σχεδιασμός και οι νέες τεχνολογίες λαμβάνονται και αυτές υπόψη. Το AUTOBEST λειτουργεί με διαφάνεια στην ψηφοφορία του, μέσο ενός πολύπλοκου συστήματος 13 σημείων, πριν αποφασιστεί νικητής. Η Επιτροπή AUTOBEST πλέον αντιπροσωπεύεται από 31 χώρες, καθιστώντας την ως την μεγαλύτερη ανεξάρτητη κριτική επιτροπή αυτοκίνησης ανά το παγκόσμιο. Η Επιτροπή AUTOBEST εστιάζεται στις προσπάθειες που καταβάλλει η αυτοκινητοβιομηχανία γενικότερα. Επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας, περιβαλλοντική ευαισθησία και υποστήριξη των διαφόρων περιοχών της Ευρώπης μελετούνται προσεκτικά από την Επιτροπή. Ταυτόχρονα κοιτάζει προσεκτικά την τεχνολογία και συνδεσιμότητα εντός των αυτοκινήτων.