Ο Mick Shumacher υπέγραψε με την Prema

Ο Mick Shumacher γιος του επτάκις πρωταθλητή F1 Michael υπέγραψε συμβόλαιο για το 2017 με την Prema Powerteam και θα αγωνιστεί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Formula 3. Ο δεκαεπτάχρονος συμμετείχε φέτος με την Prema στο Γερμανικό και Ιταλικό πρωτάθλημα Formula 4 και η ανακοίνωση ήρθε μετά από αρκετές βδομάδες δοκιμών με την ομάδα της Formula 3, η οποία την ερχόμενη σεζόν θα συμμετάσχει και στα πρωταθλήματα Briton Callum Ilott και Chinese Ferrari junior Guan Yu Zhou.

Ο τέταρτος οδηγός που θα συμπληρώσει την ομάδα είναι πιθανότατα ο Maximilian Gunther, ο οποίος φέτος έτρεχε με την ομάδα της Dallara-Mercedes.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Prema Angelo Rosin είπε: Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με τον Mick και το 2017. Εκτός από ικανός οδηγός είναι και εξαιρετικός χαρακτήρας και έχει όλα τα φόντα για να γίνει ένας επαγγελματίας οδηγός. Το ντεμπούτο του στο άκρως ανταγωνιστικό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Formula 3 δεν θα είναι εύκολο και θα είμαστε συνεχώς δίπλα του για να τον βοηθήσουμε να βελτιώνετε όπως κάναμε και τη φετινή χρονιά.

Ο Shumacher δήλωσε σχετικά: Η F3 θα είναι το επόμενο βήμα στην καριέρα μου και νιώθω έτοιμος και ανυπόμονος να ξεκινήσει η καινούργια χρονιά. Είμαι πολύ χαρούμενος που παραμένω στην Prema καθώς είναι μια επαγγελματική ομάδα από την οποία μπορώ να μάθω πολλά. Η ερχόμενη σεζόν αναμένετε να είναι ανταγωνιστική και οι δοκιμές που κάναμε τις προηγούμενες βδομάδες έδειξαν ότι ένα αυτοκίνητο F3 είναι εξαιρετικά απολαυστικό στην οδήγηση. Ανυπομονώ να ξεκινήσει το 2017.

Η πρώτη νίκη της Prema ήρθε στο Ιταλικό πρωτάθλημα Formula 3 το 1990 με οδηγό τον Roberto Colciago, ενώ παράλληλα ήταν η χρονιά που κέρδισε το Γερμανικό πρωτάθλημα ο πατέρας του  Mick, Michael.