To Opel Corsa ψηφίστηκε σαν το «Best Buy Car of Europe 2020» από τον οργανισμό AUTOBEST

Εκπρόσωποι του ειδικού Τύπου από 31 χώρες επέλεξαν το νέο Opel Corsa ως το καλύτερο της Ευρώπης. Πιο συγκεκριμένα, οι δημοσιογράφοι του ανεξάρτητου οργανισμού AUTOBEST ψήφισαν το Opel Corsa σαν το «Best Buy Car of Europe» για το 2020. Κάτι που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο προσφέρει την καλύτερη σχέση αξίας/τιμής στη αγορά ενώ είναι το πρώτο μοντέλο στην ιστορία του AUTOBEST που κατακτά το βραβείο σε τρεις διαδοχικές γενιές. Η συνταγή της επιτυχίας: το νέο Opel Corsa συνδυάζει υψηλή καθημερινή χρηστικότητα με κορυφαίες τεχνολογίες, οικονομία, συναρπαστική σχεδίαση και άφθονη απόλαυση πίσω από το τιμόνι.

Κάθε έκδοση Corsa είναι εξοπλισμένη με πολυάριθμα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης. Μεταξύ αυτών, σύστημα αναγνώρισης επικείμενης σύγκρουσης (forward collision alert) με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και ανίχνευση πεζού καθώς και ευφυής έλεγχος ταχύτητας, προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας (lane departure warning) και αναγνώριση σημάτων οδικής κυκλοφορίας (traffic sign recognition).

2019 Opel Corsa

Το Σεπτέμβριο, η έκτη γενιά του Opel Corsa έκανε την παγκόσμια του πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA). Μαζί και η ηλεκτρική έκδοση Corsa-e που συνδυάζει την πρακτικότητα ενός Corsa με λειτουργία μηδενικών εκπομπών CO2 και ηλεκτρική αυτονομία έως 337 km (σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP1).

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι με αυτό το βραβείο» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Opel, Michael Lohscheller. «Η απόφαση της ανεξάρτητης κριτικής επιτροπής δείχνει ότι με το Opel Corsa έχουμε δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο προσανατολισμένο στο μέλλον, και κατάλληλο για όλους. Ένα μοντέλο προηγμένο, αποδοτικό, άριστα εξοπλισμένο, με εξαιρετική δυναμική συμπεριφορά και προσιτή τιμή. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Corsa είναι τρεις φορές νικητής του AUTOBEST, κάτι που αποδεικνύει ότι με κάθε νέα γενιά οχημάτων, τηρούμε την υπόσχεσή μας να κάνουμε τις κορυφαίες τεχνολογίες προσιτές σε μία ευρεία βάση αγοραστών.»

Opel Corsa-e

Θυμίζουμε επίσης ότι ο ανεξάρτητος οργανισμός δημοσιογράφων AUTOBEST απένειμε τον τίτλο «MANBEST 2019» (Manager of the Year) στον CEO της Opel Michael Lohscheller. Πρόκειται για ένα βραβείο που απονέμεται κάθε χρόνο στα καλύτερα στελέχη της παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανίας που ξεχωρίζουν για το όραμα και τη στρατηγική που εφαρμόζουν. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής AUTOBEST εκπροσωπούν 31 ευρωπαϊκές χώρες, κάτι που την καθιστά τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη επιτροπή στο χώρο της αυτοκίνησης, ως προς τον αριθμό εκπροσωπούμενων χωρών. Η 19η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στο Mainz της Γερμανίας στις 13 Φεβρουαρίου του 2020.