PORSCHE MOBIL 1 SUPERCUP 2019: Μια συναρπαστική χρονιά με εντυπωσιακά στατιστικά και θέαμα

Χάρη σε μια στενή μάχη για τον τίτλο του πρωταθλήματος, το Porsche Mobil 1 Supercup προσέφερε και πάλι συναρπαστικούς αγώνες στην 27η χρονιά διοργάνωσης του. Ο Michael Ammermüller (της BWT Lechner Racing) αναγκάστηκε να περιμένει μέχρι τον τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος στην Mexico City για να εξασφαλίσει τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο στην καριέρα του. Ο Γερμανός είναι τώρα μόνο ένα τίτλο του Supercup μακριά από το ρεκόρ του Patrick Huisman. Ο Ολλανδός πέτυχε αυτό το ρεκόρ με τέσσερεις διαδοχικούς τίτλους μεταξύ του 1997 και του 2000. Στον ίδιο θεσμό συμμετείχε για πρώτη φορά και ο συμπατριώτης μας Ευτύχιος Έλληνας πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις. Ας δούμε μερικά από τα πιο σημαντικά στατιστικά της φετινής σεζόν του Porsche Mobil 1 Supercup, θεσμός που διεξάγεται παράλληλα με τους αγώνες της Formula 1:

Porsche 911 GT3 Cup, Tio Ellinas (CY), Julien Andlauer (F), Porsche Mobil 1 Supercup, Mexiko 2019

• Πέντε διαφορετικοί οδηγοί κέρδισαν αγώνες στα δέκα Σαββατοκύριακα της σεζόν. Ο υψηλός ανταγωνισμός ήταν σημείο-κλειδί της επιτυχίας στην ιστορίας του Supercup από το 1993. Εκτός από τις τέσσερις νίκες του Ammermüller, ο οδηγός της κατηγορίας Junior Julien Andlauer (F / BWT Lechner Racing) της Porsche ανέβηκε δύο φορές στο κορυφαίο σκαλοπάτι του βάθρου.
• Οι Ayhancan Güven (TR / martinet ALMÉRAS), Dylan Pereira (L/Momo Megatron Lechner Racing) και ο Larry ten Voorde (NL/MRS GT-Racing) γιόρτασαν τις πρώτες νίκες τους στο Supercup.

• Κατά τη διάρκεια του έτους, ένας τετραπλός αγώνας για τον τίτλο αναπτύχθηκε μεταξύ των Ammermüller, Andlauer, Τen Voorde και Güven. Οι δύο οδηγοί της Lechner, Ammermüller και Andlauer, άλλαξαν συνεχώς τις θέσεις στην κορυφή της κατάταξης. Ο 20χρονος Γάλλος πάτησε κορυφή της βαθμολογίας στο Silverstone και παρέμεινε εκεί για πέντε αγώνες. Ωστόσο, μετά την αποχώρηση του Andlauer στη Monza, ο Ammermüller κατέκτησε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα.
• Κατά τη διάρκεια της σεζόν, κατά μέσο όρο 30 οδηγοί έλαβαν μέρος στους αγώνες του θεσμού πίσω από το τιμόνι ενός Porsche 911 GT3 Cup.
• Σε Silverstone (Μεγάλη Βρετανία), Hockenheim (Γερμανία), Spa-Francorchamps (Βέλγιο) και Monza (Ιταλία) φιλοξενήθηκαν οι μεγαλύτεροι αγώνες της σεζόν, με 32 συμμετοχές σε κάθε αγώνα.
• Οι δέκα γύροι του φετινού Supercup Porsche Mobil διεξήχθησαν σε εννέα διαφορετικές χώρες. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, οι οδηγοί γύρισαν συνολικά 3.827 γύρους με την 911 των 485 ίππων.

Porsche Mobil 1 Supercup, Barcelona 2019
#1 Michael Ammermüller (D, BWT Lechner Racing)

• Με μήκος 3.337 χιλιόμετρα, το Circuit de Monaco στο Μόντε Κάρλο είναι η μικρότερη πίστα στο ημερολόγιο. Κατά τη διάρκεια των 30 λεπτών μέσα από τα στενά δρομάκια του πριγκιπάτου, οι οδηγοί γύρισαν συνολικά 16 γύρους της πίστας. Αντίθετα, η πίστα Circuit de Spa-Francorchamps ήταν η μεγαλύτερη με μήκος 7.004 χιλιομέτρων.
• Στην ιστορική πίστα του Βελγίου είχαμε και τον πιο στενό τερματισμό, με τους Pereira και Güven να χωρίζονται από μόλις 0,268 του δευτερολέπτου.
• Το Σαββατοκύριακο στο Silverstone έγραψε ιστορία με συνολικά 353.000 θεατές.
• Ρεκόρ αποτέλεσε επίσης και η θερμοκρασία στις ελεύθερες δοκιμές του Hockenheim, που ήταν 44 βαθμοί κελσίου, η υψηλότερη θερμοκρασία που είχε ο θεσμός.