5o Ο.Φ.Α Trial Rallysprint 2019: Preview

Η αγωνιστική σεζόν για τους αγώνες ράλι της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου ολοκληρώνετε το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου με το Ο.Φ.Α Trial Rallysprint, με διοργανωτή τον Όμιλο Φίλων Αυτοκινήτου.

Η διαδρομή που επιλέχθηκε είναι η κλασσική ειδική Αναλυόντας-Κοτισάτης, μήκους 10.87km και όπως σε κάθε αγώνα trial τα πληρώματα θα διέλθουν από τρείς φορές στην ειδική και νικητής θα αναδειχθεί αυτός που θα αθροίσει τον καλύτερο χρόνο. Ο Ο.Φ.Α, έχοντας την αμέριστη και έμπρακτη συμπαράσταση των κοινοτικών συμβουλίων Λυθροδόντα, Αναλιόντα και Μαθιάτη είναι έτοιμος να διοργανώσει ακόμα ένα αγώνα υψηλών προδιαγραφών ο οποίος είναι εις μνήμη του Ευάγγελου Ευαγγέλου και Γιώργου Κυπριανού. Παράλληλα θα είναι και φιλανθρωπικός και τα καθαρά έσοδα θα δοθούν για την κάλυψη εξόδων θεραπείας όγκου εγκεφάλου υπέρ του Νικόλα Θεολογου.

Provisional Starting List OFA 2nd Trial 2019

Itinerary Trial Rallysprint 2019


Παρά το γεγονός ότι ο αγώνας δεν προσμετρά στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι, εντούτοις προσέλκυσε το ενδιαφέρων 40 πληρωμάτων. Πολλοί δυνατοί συνδυασμοί θα αγωνιστούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα όπου μεταξύ αυτών είναι οι φετινοί πρωταθλητές ράλι Παντελή/Χριστοδούλου, οι Petrolina ENI Racing Team Γαλαταριώτης/Ιωάννου, Ζήνωνος/Χριστοφή, Γιώργος και Παύλος Εγγλέζου και Πολυκάρπου/Σιάλος, ενώ με το νούμερο 1 στις πόρτες θα ξεκινήσουν οι Γιάγκου/Ευαγγέλου.

Μετά από αρκετό καιρό, οι Πέτρου/Chips Junior θα βρεθούν ξανά μαζί σε αγωνιστικό και θα διεκδικήσουν τη διάκριση στην κατηγορία RCS2. Έμπειροι και αξιόλογοι αντίπαλοι σε αυτή την κατηγορία είναι μεταξύ άλλων και οι Πιερή Δημήτρης/Πιερή Junior, Ζήνωνος/Πέρης και Προδρόμου/Χρυσοστόμου.

Όσον αφορά τη δικήνητη κατηγορία, μετά την εκπληκτική διετία που διανύει, ο Θωμάς Θεοφάνους είναι εκ των φαβορί για τη νίκη. Απέναντι του θα έχει ικανούς συνδυασμούς όπως οι Τσιάκκας/Γρηγορίου, Χριστοδούλου/Καλλής και Νικόλας και Μάριος Χ΄΄Ματθαίου. Σημείο αναφοράς σε αυτή την κατηγορία είναι η παρουσία του Μιχάλη Σοφοκλέους, ο οποίος μετά τους αγώνες ταχύτητας όπου συμμετέχει, αυτή τη φορά θα δοκιμάσει τις ικανότητες του σε αγώνα trial έχοντας για συνοδηγό τον Κώστα Ευριπίδου.

Ο Σαββατιάτικος αγώνας ξεκινά στις 10 από την πλατεία του χωριού Λυθροδόντας και ακολούθως τα πληρώματα θα διέλθουν τρείς φορές από την ειδική διαδρομή Αναλιόντας-Κοτσιάτης, με τα τρία περάσματα να είναι στις 10:18, 12:26 και 14:34. Ο τερματισμός είναι στις 15:04 και πάλι στην πλατεία του χωριού Λυθροδόντας.

Σημεία θέασης