Το Drift Kings στην Κύπρο

Όχι, δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα. Στη Γενική Συνέλευση που είχε το Power Drift Club η οποία ήταν και εκλογική, ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο Άντρο Αντωνίου ότι μετά από διαβουλεύσεις με τους ιθύνοντες του θεσμού Drift Kings, ο τελευταίος αγώνας του 2020 θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο!!.

Χαράς ευαγγέλια λοιπόν για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κυριότερα στους φίλους των αγώνων πλαγιολίσθησης. Το Power Drift Club με αυτή την κίνηση ανεβάζει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά καθώς πριν από λίγο καιρό μια τέτοιου βεληνεκούς διοργάνωση φάνταζε μακρινό όνειρο.

Οι καλύτεροι οδηγοί πλαγιολίσθησης θα αναμετρηθούν μαζί με τους Κύπριους Drifters, όπου εντός έδρας θα έχουν ένα λόγο παραπάνω να κυνηγήσουν τη διάκριση σε αυτού του πολύ υψηλού επιπέδου αγώνα.

Η ημερομηνία διεξαγωγής του τελευταίου αγώνα είναι το διήμερο 30 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου, ενώ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 24-25 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο προτελευταίος αγώνας στις Σέρρες, με την Εθνική Κύπρου πλαγιολίσθησης να δίνει για ακόμα μια φορά το παρόν της σε ένα τόσο σημαντικό αγώνα. Ο χώρος διεξαγωγής του Drift Kings στην Κύπρο είναι η Achna Speedway. Τα δε οφέλη από αυτή τη διοργάνωση πολλά. Με την τηλεθέαση του Drift Kings να μετρά εκατομμύρια ανα τον κόσμο σε κάθε αγώνα, η Κύπρος εκτός από τουριστικός προορισμός θα γίνει πλέων γνωστή και για τη διοργάνωση αγώνα αυτού του σημαντικού θεσμού, ο οποίος αναμένετε να προσελκύσει φιλάθλους από όλο τον κόσμο.

Όσον αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις, το πρωτάθλημα του 2020 θα αποτελείται από πέντε αγώνες, εκ των οποίων ο ένας θα είναι και πάλι νυχτερινός, με το μεγάλο φινάλε να είναι παράλληλα με το διεθνή αγώνα. Μετά τα τελευταία γεγονότα στην Ελλάδα, με την καθαίρεση της διοίκησης της ΟΜΑΕ, την επιθυμία τους να αγωνιστούν στο Κυπριακό πρωτάθλημα εξέφρασαν και Έλλαδίτες οδηγοί όπου μεταξύ αυτών είναι και δυο νεαροί οδηγοί.

Πέραν από αυτή την πολύ δυνατή ανακοίνωση έγιναν και οι εκλογές του Σωματείου, με τον Άντρο Αντωνίου να συνεχίζει στο τιμόνι της προεδρίας. Ο πρόεδρος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα πλάνα του Power Drift Club, όπου εκτός από το πρωτάθλημα ετοιμάζετε και ένα φεστιβάλ μηχανοκίνητου αθλητισμού τον Σεπτέμβριο το οποίο θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για τα Κυπριακά δεδομένα.

Πλέον, μετά και από αυτές τις αποκαλύψεις η ανυπομονησία για να ξεκινήσει η νέα σεζόν μεγαλώνει ακόμα πιο πολύ, με το 2020 να αναμένετε ακόμα πιο συναρπαστικό όπου θα κορυφωθεί με τον διεθνή αγώνα Drift Kings.