To Jeep® Compass παίρνει την κορυφαία διάκριση ασφάλειας του Αμερικανικού IIHS

Το Jeep® Compass κατέκτησε την κορυφαία διάκριση “TOP SAFETYPICK” στις δοκιμές ασφάλειας που πραγματοποιεί ο ανεξάρτητος οργανισμός Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) στις Η.Π.Α.

Η εξαιρετικά θετική αξιολόγηση του μοντέλου της Jeep -που εκτός από τις Η.Π.Α. είναι διαθέσιμο επίσης στην Ευρώπη και την Ασία- ήρθε ως αποτέλεσμα της συμπεριφορά του αυτοκινήτου και στις έξι δοκιμές πρόσκρουσης. Αυτές περιλάμβαναν τρεις διαφορετικές δοκιμές πρόσθιας σύγκρουσης, με τις υπόλοιπες τρεις να αφορούν την περίπτωση ανατροπής, πλαϊνής σύγκρουσης και οπίσθιας σύγκρουσης. Στο σύνολο των δοκιμών το Jeep Compass έλαβε την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία.

«Το νέο Jeep Compass αποδεικνύει την εστίαση μας στην ικανοποίηση του πελάτη», ανέφερε ο κ. Jim Morrison, επικεφαλής της μάρκας Jeepστη Β. Αμερική. «Το Compass συνδυάζει με ιδανικό τρόπο τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας, με τις θρυλικές δυνατότητες των Jeep σε εντός και εκτός δρόμου διαδρομές. Το αποτέλεσμα στις δοκιμές του IIHS αποτελεί μια ακόμα επιβεβαίωση για την επιλογή των πελατών μας.»

Παράλληλα με τις δοκιμές παθητικής ασφάλειας, οι δοκιμές του IIHSπεριλάμβαναν και αξιολογήσεις των προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης που διαθέτει το Jeep Compass, όπως το ενεργό σύστημα πέδησης που έλαβε για τη λειτουργία του την υψηλότερη βαθμολογία “superior”. Συνολικά το νέο Compass εφοδιάζεται με περισσότερα από 75 προηγμένα συστήματα που αφορούν στην παθητική και ενεργητική ασφάλεια που προσφέρει το δημοφιλές μοντέλο, το οποίο εκτός από την εξαιρετική πορεία που απολαμβάνει στην Ευρωπαϊκή αγορά και στις Η.Π.Α. βελτιώνει τη θέση του, με τις πωλήσεις το πρώτο τετράμηνο του έτους να είναι αυξημένες κατά 22% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021.