To Jeep® Avenger είναι ο μεγάλος νικητής στα AUTOCARS Awards 2023

Ακόμα μια σημαντική διάκριση για το Jeep® Avenger, το οποίο κατέκτησε και τον τίτλο “Best Small Car” στο θεσμό Autocar Awards 2023. Ο συγκεκριμένος θεσμός βραβεύει τα καλύτερα νέα μοντέλα -τα οποία ξεκινούν την εμπορική τους πορεία στην αγορά της Μ. Βρετανίας- σύμφωνα με την κρίση μερικών από τους πιο σημαντικούς δημοσιογράφους αυτοκινήτου της χώρας.

Με αφορμή τη βράβευση του Avenger, ο κ. Mark Tisshaw, Εκδότης του Autocar ανέφερε σχετικά: «Λίγος μόνο χρόνος με την ομάδα που σχεδίασε το Avenger αρκεί για να καταλάβει κανείς το πάθος και τις ικανότητες των ανθρώπων που δημιούργησαν ένα πραγματικά ξεχωριστό συμπαγές SUV. Η σχεδίαση του Avenger είναι αυθεντικά Jeep και έχει σκληροτράχηλο χαρακτήρα. Οι αναλογίες είναι ιδανικές και το μοντέλο έχει γοητεία και χαρακτήρα. Παράλληλα, έχει πολύ ισορροπημένη οδική συμπεριφορά, ενώ είναι πολύ πιο εκλεπτυσμένο απ’ ότι θα περίμενε κανείς από ένα μοντέλο αυτού του μεγέθους. Μπορεί εξωτερικά να είναι ένα μικρό αυτοκίνητο, αλλά ποτέ δεν θα το νιώσεις αυτό ενώ το οδηγείς.»

Το νέο Jeep Avenger είναι ένα συμπαγές αμιγώς ηλεκτρικό SUV με μήκος μόλις τέσσερα μέτρα, το οποίο τοποθετείται στη ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία των B-SUV. Με στόχο όσους έχουν έναν δυναμικό τρόπο ζωής και αναζητούν ένα ευέλικτο και γεμάτο στιλ και πρακτικότητα αυτοκίνητο, προσφέρει εξαιρετική ευρυχωρία και τεχνολογία αιχμής. Με αυτονομία 400χλμ. σε μικτές συνθήκες και άνω των 550χλμ. σε αστικές συνθήκες προσφέρει ελευθερία κινήσεων εντός και εκτός πόλης, ενώ η μεγάλη απόσταση από το έδαφος και τα συστήματα Selec-Terrain και Hill-Descent Control το καθιστούν το πλέον ικανό σε εκτός δρόμου διαδρομές μοντέλο της κατηγορίας του.

Ήδη το Avenger έχει κατακτήσει σειρά σημαντικών διακρίσεων στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου και του τίτλου Car Of The Year 2023. Παράλληλα εξαιρετική είναι και η εμπορική του πορεία με περισσότερες από 22.000 παραγγελίες μέχρι στιγμής, λίγες εβδομάδες πριν φτάσουν τα πρώτα αυτοκίνητα στις εκθέσεις στην Ευρώπη. Το αμιγώς ηλεκτρικό Avenger αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία η Jeep θα κάνει πραγματικότητα το πλάνο της που προβλέπει ότι έως το 2030 η μάρκα στην Ευρώπη θα διαθέτει στην αγορά μόνο 100% ηλεκτρικά μοντέλα.