ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΟΤΟΚΡΟΣ ΕΚΟ – SILKOLENE – 7ος Αγώνας: Αντίο με τίτλο!!

Στην πίστα MXPRO στην Ποταμιά έπεσε η αυλαία του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος ΕΚΟ-SILKOLENE, αγώνας στον οποίο κρίθηκαν οι τίτλοι σε όλες τις κατηγορίες για τη σεζόν 2022-2023.

Έντονες συγκινήσεις και δυνατές μάχες περιελάβανε το μενού, με τις καιρικές συνθήκες να είναι μεταβαλλόμενες αφού ο αγώνας ξεκίνησε με ήλιο ενώ από το μεσημέρι και μετά ακολούθησε βροχόπτωση επηρεάζοντας τις προσπάθειες των αναβατών

ΜΧ1 – Αντίο με τίτλο

Τα δυο σκέλη της κατηγορίας ΜΧ1 ήταν τα τελευταία για τον πρωταθλητή Χρύσανθο Γεωργίου, καθώς αποχωρεί από τον πρωταθλητισμό με κύριο του μέλημα να αφοσιωθεί στην οικογένεια του.

Καλύτερο φινάλε δε θα μπορούσε να έχει ένας μεγάλος αθλητής με ήθος και επαγγελματισμό, και ο Γεωργίου είναι ένας από αυτούς.

Στον τελευταίο αγώνα ο Γεωργίου πήγε με μεγάλο πλεονέκτημα υπέρ του και ουσιαστικά σφράγισε τον τίτλο με νίκη στο πρώτο σκέλος.

Η συμμετοχή στον αγώνα του Μιχάλη και Μάριου Πάμπουκκα σε συνδυασμό με τον Χρήστο Τσαγγαρά και τον Γιώργο Παπαλοΐζου συνέθεταν μια ενδιαφέρουσα ΜΧ1.

Στην εκκίνηση του πρώτου σκέλους ο Παπαλοΐζου έστριψε πρώτος παίρνοντας την πρωτοπορία, ακολουθούμενος από τους Μιχάλη Πάμπουκκα, Χρήστο Τσαγγαρά  και Χρύσανθο Γεωργίου.

Με την συμπλήρωση του πρώτου γύρου πρωτοπόρος πέρασε ο Μιχάλης Πάμπουκκας, δεύτερος ο Γεωργίου, τρίτος ο Μάριος Πάμπουκκας και τέταρτος ο Τσαγγαράς. Ο Γεωργίου ήταν σε μάχη με τον Μιχάλη Πάμπουκκα για την πρώτη θέση και αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Μάριο Πάμπουκκα να πλησιάσει και να απειλήσει τον πρωταθλητή.

Ο Γεωργίου παρέμεινε συγκεντρωμένος και πέρασε λίγο αργότερα τον Μιχάλη Πάμπουκκα ενώ παράλληλα αύξανε σταδιακά και την διαφορά από τους διώκτες του.

Το τέλος του πρώτου σκέλους τον βρήκε νικητή, ο Μιχάλης Πάμπουκκας τερμάτισε δεύτερος και τρίτος ο Χρήστος Τσαγγαράς, ο οποίος είχε περάσει τον Μάριο Πάμπουκκα. Παπαλοΐζου και Μάριος Πάμπουκκας τερμάτισαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Η εκκίνηση του δεύτερου σκέλους ήταν πανομοιότυπη με το πρώτο. Ο Παπαλοΐζου έφυγε ξανά καλύτερα από όλους και προηγήθηκε, με τους Γεωργίου, Τσαγγαρά και Μιχάλη Πάμπουκκα να ακολουθούν.

Ο Γεωργίου δεν ήθελε να μπλεχτεί σε περιπέτειες και πριν την συμπλήρωση του πρώτου γύρου πέρασε τον Παπαλοΐζου και πήρε την πρωτοπορία.

Το ίδιο έκανε και ο Τσαγγαράς περνώντας δεύτερος, με τον Παπαλοΐζου να χάνει ακόμα μια θέση από τον Μιχάλη Πάμπουκκα. Ο τελευταίος είχε λίγο αργότερα πτώση και μετά ένα σκασμένο ελαστικό το οποίο τον άφησε εκτός αγώνα.

Μπροστά ο Γεωργίου αντίκρυσε ξανά πρώτος την καρό σημαία και αυτό σηματοδότησε τρελά πανηγύρια για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Τσαγγαράς ολοκλήρωσε δεύτερος και ο Παπαλοΐζου τρίτος, με τους Μάριο και Μιχάλη Πάμπουκκα να μην καταφέρνουν να τερματίσουν.

Το φινάλε του αγώνα βρήκε νικητή και πρωταθλητή για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον Χρύσανθο Γεωργίου, ο οποίος όπως προαναφέραμε αποχωρεί από την αγωνιστική δράση.

«Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι αποχωρώ χωρίς απωθημένα», είπε ο Γεωργίου προσθέτοντας, «Έχω κερδίσει τρία σερί πρωταθλήματα στην ΜΧ1 και δεν έχω να αποδείξω τίποτε σε κανένα. Πλέον χρειάζεται να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στην οικογένεια μου παρά στο motocross. Το γεγονός ότι θα πεθυμήσω τους αγώνες, ναι σίγουρα. Θα συνεχίσω να κάνω προπονήσεις και ίσως μελλοντικά να αγωνιστώ σε κάποιο αγώνα».

ΜΧ2 – Παρθενικός τίτλος για τον Αριστόδημο Έλληνα

Με 11 βαθμούς πλεονέκτημα πήγε στον τελευταίο αγώνα ο Αριστόδημος Έλληνας και χρειαζόταν να κάνει σωστή διαχείριση ούτως ώστε να διασφαλίσει τον τίτλο, εν αντιθέσει με τον Άριστο Γεωργίου, ο οποίος έπρεπε να κερδίσει και παράλληλα να ελπίζει σε ένα μικρό θαύμα.

Στο πρώτο σκέλος ο Γεωργίου κατάφερε να κερδίσει αναπτερώνοντας τις ελπίδες του για το πρωτάθλημα, αφού δεύτερος τερμάτισε ο Πέτρος Θεοφάνους και τρίτος ο Έλληνας.

Ο Χρήστος Δημητρίου ολοκλήρωσε στην τέταρτη θέση, στην πέμπτη τερμάτισε ο Χρήστος Καΐκκης, έκτος ο Γιώργος Παουλλής και έβδομος ο Χρύσης Χρυσάνθου.

Στο δεύτερο σκέλος ο Γεωργίου προηγήθηκε ξανά και αυτή τη φορά άνοιξε νωρίς απόσταση από τους υπολοίπους.

Ο Έλληνας που ήταν τέταρτος άρχισε να ανεβάζει στροφές και σταδιακά πέρασε τους αναβάτες που ήταν μπροστά του φτάνοντας μέχρι την δεύτερη θέση και κοντά στον Γεωργίου, με τους δυο να έχουν τις δικές τους μονομαχίες στην πίστα.

Το τέλος του δεύτερου σκέλους βρήκε νικητή τον Γεωργίου, δεύτερος τερμάτισε ο Έλληνας και τρίτος ο Θεοφάνους. Ο Παουλλής τερμάτισε τέταρτος, πέμπτος τερμάτισε ο Καΐκκης, έκτος ο Δημητρίου και έβδομος ο Χρυσάνθου.

Με τερματισμούς 1-1 ο Γεωργίου πήρε τη νίκη στον αγώνα. Ο Έλληνας πήρε το ζητούμενο από την τελευταία αναμέτρηση που δεν ήταν άλλο από τον τίτλο του πρωταθλητή και το κατάφερε με τερματισμούς 2-2.

Ο Θεοφάνους ισοβάθμησε με τον Έλληνα όμως έμεινε τρίτος λόγω χειρότερου αποτελέσματος στο δεύτερο σκέλος. Ισοβαθμία είχαμε και στην τέταρτη θέση μεταξύ του Παουλλή και του Δημητρίου, με τον πρώτο να παίρνει τη θέση λόγω καλύτερου αποτελέσματος στο δεύτερο σκέλος.

Στην έκτη θέση ολοκλήρωσε ο Καΐκκης και στην έβδομη ο Χρυσάνθου.

Μετά το τέλος του αγώνα ο πρωταθλητής Αριστόδημος Έλληνας ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που στην δεύτερη σεζόν στην κατηγορία κατάφερα να κερδίσω το πρωτάθλημα. Θέλω να ευχαριστήσω τον πατέρα μου, την οικογένεια μου αλλά και τους χορηγούς που ήταν δίπλα μου σε αυτή την πορεία».

 MX3 OVER – Κέρδισε ο Σάββα, ο τίτλος στον Τσαγγαρά

Οι οκτώ βαθμοί διαφορά έδιναν τον Μαρίνο Τσαγγαρά φαβορί για ακόμα ένα τίτλο στην κατηγορία MX3 OVER. Ο έμπειρός αναβάτης ήξερε ότι ο Σάββα δε θα πετούσε λευκή πετσέτα και θα κυνηγούσε τη νίκη, όμως και αυτός είχε τη δική του στρατηγική.

Στο πρώτο σκέλος ο Σάββα προηγήθηκε και άνοιξε απόσταση ασφαλείας, με τον Τσαγγαρά να οδηγεί εκ του ασφαλούς χωρίς να παίρνει ρίσκα.

Ο Σάββα πήρε τη νίκη στο σκέλος, ο Τσαγγαράς τερμάτισε δεύτερος και τρίτος ο Ζανέτος Κουμάση.

Στο δεύτερο σκέλος η εκκίνηση ήταν δραματική. Ο Τσαγγαράς είχε έξοδο και ο Σάββα έμεινε πίσω, με τον Σοφοκλή η Σοφοκλέους να προηγείται ακολουθούμενος από στον Γιώργο Σιδερένιο.

Με τον Τσαγγαρά να επιστρέφει και τον Σάββα να ανεβάζει στροφές, οι δυο τους βρέθηκαν ξανά στις δυο πρώτες θέσεις και αυτή τη φορά έγιναν μάχες για τη νίκη και το γόητρο.

 

Ο Σάββα κατάφερε να επικρατήσει και στο δεύτερο σκέλος, με τον Τσαγγαρά να μένει ξανά δεύτερος. Ο Ζανέτος Κουμάση κέρδισε θέσεις στην κατάταξη τερματίζοντας τελικά ξανά τρίτος.

Στην τελική κατάταξη του αγώνα ο Σάββα με τερματισμούς 1-1 πήρε τη νίκη. Με δυο δεύτερες θέσεις ο Τσαγγαράς τερμάτισε δεύτερος και στο τελευταίο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ζανέτος Κουμάση με τερματισμούς 3-3.

Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε ο Σοφοκλής Σοφοκλέους, πέμπτος ο Ανδρέας Παναγή που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, στην έκτη θέση τερμάτισε ο Γιώργος Σιδερένιος και έβδομος ο Κυριάκος Θεοχαρίδης.

Πρωταθλητής για ακόμα μια χρονιά στην MX3 OVER αναδείχθηκε ο Μαρίνος Τσαγγαράς.

MX OPEN – Άξιος πρωταθλητής ο Brink

Η σταθερότητα που επέδειξε σε όλη τη σεζόν ο Pieter Izak Brinkτον έφερε στο μεγάλο φινάλε με σαφές προβάδισμα 26 βαθμών και ήταν το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα.

Κύριος αντίπαλος του ήταν ο Χρήστος Ευσταθίου, ο οποίος πήγε στον τελευταίο αγώνα για να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες του αναλογούσαν για τον τίτλο.

Στο πρώτο σκέλος ο Ευσταθίου έφυγε δυνατά και έλεγξε απόλυτα το ρυθμό τερματίζοντας πρώτος. Ο Brink τερμάτισε δεύτερος και ο ανεβασμένος Βρυώνης Βλασίου τρίτος.

Το δεύτερο σκέλος ήταν και το πιο ενδιαφέρον από πλευράς θεάματος. Ο Ευσταθίου προηγήθηκε και πάλι όμως δεν απομακρύνθηκε και ο Brink τον ακολουθούσε κατά πόδας.

Μια έξοδος του Brink τον ανάγκασε να χάσει έδαφος όμως και πάλι κατάφερε να πλησιάσει τον Ευσταθίου. Από κει και πέρα άρχισε μια μάχη για την πρώτη θέση με τον Brink να περνά λίγο πριν το τέλος να παίρνει την πρωτοπορία με block pass.

Ο Ευσταθίου δεν το έβαλε κάτω και έφτασε τον Brink τερματίζοντας σχεδόν μαζί, με τη νίκη να πηγαίνει στον Brink.

Ο Βλασίου έχοντας σταθερή απόδοση και στα δυο σκέλη τερμάτισε τρίτος.

 

 

Στην γενική κατάταξη ο Pieter Izak Brink πήρε τον τίτλο κερδίζοντας και τον αγώνα. Ο Χρίστος Ευσταθίου έμεινε δεύτερος, τρίτος ολοκλήρωσε ο Βρυώνης Βλασίου, τέταρτος πλασαρίστηκε ο Παναγιώτης Παύλου, πέμπτος ο Γιώργος Νέστωρα ενώ ο Μάριος Παύλου μετά από έξοδο που είχε στα δοκιμαστικά δεν κατάφερε να αγωνιστεί.

ΜΧ VETERAN – Ο Ανδρέας Μιχαήλ πρωταθλητής 2022-2023

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η κατηγορία ΜΧ VETERAN όπου τον τίτλο διεκδίκησαν με αξιώσεις δυο αναβάτες, ο Ανδρέας Μιχαήλ και ο Αρτέμης Καρατσιόλης.

Ο πρώτος χρειαζόταν τουλάχιστον μια νίκη σε σκέλος για να εξασφαλίσει τον τίτλο και ο δεύτερος έψαχνε δυο νίκες στα τελευταία δυο σκέλη της σεζόν ούτως ώστε να πάει σε ισοβαθμία όπου υπερτερούσε και να κερδίσει το πρωτάθλημα.

Στο πρώτο σκέλος ο Καρατσιόλης έκανε το πρώτο βήμα κερδίζοντας, με τον Μιχαήλ και τον Γιαννάκη Γιάγκου να τερματίζουν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Όλα θα κρίνονταν στο δεύτερο σκέλος όπου και οι δυο ήθελαν τη νίκη που θα τους χάριζε τον τίτλο. Ο Μιχαήλ προηγήθηκε και ο Καρατσιόλης αντεπιτέθηκε περνώντας αυτός πρώτος.

Ένα θέμα με την μοτοσυκλέτα του Καρατσιόλη έδωσε την ευκαιρία στον Μιχαήλ να περάσει ξανά πρώτος και να παραμείνει εκεί μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Ο Καρατσιόλης έμεινε δεύτερος ενώ τρίτος τερμάτισε ο Γιάγκου.

 

Το τέλος του αγώνα βρήκε νικητή αλλά και πρωταθλητή τον Ανδρέα Μιχαήλ, δεύτερος σε αγώνα και πρωτάθλημα ολοκλήρωσε ο Αρτέμης Καρατσιόλης και τρίτος ο Γιαννάκης Γιάγκου.

MXOPEN FREE – Πρωταθλητής στο φινάλε ο Doroszkiewicz

Εκπληκτική ήταν η σεζόν στην κατηγορία MXOPEN FREE όπου ο τίτλος κρίθηκε στον τελευταίο αγώνα.

Οι Adam Doroskiewicz και Γιάννος Αλεξάνδρου πήγαν στην MX PRO με μόλις δυο βαθμούς να τους χωρίζουν και η νίκη ήταν μονόδρομος και για τους δυο.

 

Για πρώτη φορά φέτος σε αυτή την κατηγορία έτρεξε ο Χρήστος Κοτσόνης. Από την αρχή έδειξε πολύ δυνατός και δεν είχε κανένα πρόβλημα να κερδίσει και τα δυο σκέλη, όντας ο ταχύτερος αναβάτης στην πίστα.

Στην μάχη του τίτλου, ο Doroskiewicz κατάφερε και στα δυο σκέλη να πάρει την δεύτερη θέση, με τον Αλεξάνδρου να μένει και στις δυο περιπτώσεις τρίτος.

Το τέλος του αγώνα βρήκε νικητή στην κατηγορία τον Χρήστο Κοτσόνη. Δεύτερος τερμάτισε ο Doroskiewicz, ο οποίος στέφθηκε πρωταθλητής για τη σεζόν 2022-2023.

Ο Γιάννος Αλεξάνδρου ολοκλήρωσε τρίτος τον αγώνα και δεύτερος στην γενική κατάταξη της κατηγορίας, ενώ μετά από ισοβαθμία τέταρτος τερμάτισε ο Νέστωρας Νέστωρα, αφήνοντας τον Ευτύχιο Ζάκου πέμπτο.

Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Ηλίας Γεωργίου, αδερφός του πρωταθλητή Χρύσανθου Γεωργίου, με την Αφροδίτη Πατσαλίδου που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση να τερματίζει έβδομη.

Στην όγδοη θέση τερμάτισε ο Ανδρέας Αντωνίου, στην ένατη ο Σοφρώνης Κλεάνθους και στην δέκατη ο Αναστάσιος Δημητρίου.

ΜΧ 85 – Το σήκωσε ο Ανδρέας Παπαδόπουλος

Με προβάδισμα 24 βαθμών πήγε στην Ποταμιά ο Ανδρέας Παπαδόπουλος έναντι του Θεόφιλου και ήταν το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα.

Στο πρώτο σκέλος κατάφερε να προηγηθεί και να οδεύει σε ακόμα μια νίκη σε σκέλος, όμως μια πτώση έφερε τον Θεόφιλο πρώτο και νικητή, αναπτερώνοντας έτσι τις πιθανότητες του για ανατροπή.

Στο δεύτερο σκέλος ο Παπαδόπουλος και πάλι έφυγε πρώτος, όμως αυτή τη φορά παρέμεινε συγκεντρωμένος μέχρι το τέλος και έτσι πήρε την νίκη στο τελευταίο σκέλος της σεζόν.

Ο Λούκας Σοφοκλέους τερμάτισε στην δεύτερη θέση, τρίτος ο Gregory Lesman και τέταρτος ο Λεονάρδος Μιχαήλ, ενώ ο Θεόφιλος έμεινε εκτός μετά από μηχανικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην μοτοσυκλέτα.

 

 

 

Η λήξη της αγωνιστικής σεζόν 2022-2023 βρήκε άξιο πρωταθλητή τον Ανδρέα Παπαδόπουλο. Ο Θεόφιλος έμεινε τελικά δεύτερος, με τους Λούκα Σοφοκλέους και Λεονάρδο Μιχαήλ να τερματίζουν στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.

ΜΧ 65 – Πρωταθλητής ο Λοΐζος Καμέρης

Στην μικρότερη κατηγορία που είναι στο πρωτάθλημα, την ΜΧ 65, ο Λοΐζος Καμέρης ήταν αυτός που ξεχώρισε με τις επιδώσεις του.

Στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος κέρδισε και τα δυο σκέλη αφήνοντας δεύτερο τον Γιώργο Δημητρίου και στις δυο περιπτώσεις.

Οι Σέργιος Παουλλής και Αχιλλέας Σοφοκλέους έδωσαν τη μάχη για την τρίτη θέση, με τον Παουλλή να ανεβαίνει μετά από ισοβαθμία στο τελευταίο σκαλί του βάθρου.

Πρωταθλητής στην κατηγορία αναδείχθηκε ο Λοΐζος Καμέρης, δεύτερος στην γενική κατάταξη ολοκλήρωσε ο Γιώργος Δημητρίου, τρίτος ο Σέργιος Παουλλής και τέταρτος ο Αχιλλέας Σοφοκλέους.

Ωραία εξέλιξη είχε η σεζόν 2022-2023 σε όλες τις κατηγορίες, όμως αυτή που ξεχώρισε αναμφίβολα ήταν κατά την άποψη μας η MXOPEN, η οποία είχε τις περισσότερες μάχες και αρκετούς διεκδικητές της νίκης.

Πλέον, ακολουθεί κενό σχεδόν τεσσάρων μηνών και οι αναβάτες εν αναμονή της επόμενης σεζόν θα πρέπει να διατηρηθούν σε φόρμα για να μπορέσουν όσοι θα αγωνιστούν να είναι έτοιμοι για την επόμενη πρεμιέρα.