Υβριδική έκδοση για το καθόλα επιτυχημένο Dacia Jogger

Το νέο Dacia Jogger HYBRID 140 αποτελεί πλέον το πρώτο υβριδικό μοντέλο της μάρκας συνδυάζοντας την πολυχρηστικότητα με τη δοκιμασμένη υβριδική τεχνολογία του Ομίλου της Renault. Πρόκειται για ένα μοντέλο που αντιπροσωπεύει μια νέα προσέγγιση στην κατηγορία των 7θέσιων οικογενειακών οχημάτων ενώ από το λανσάρισμά του πριν από ένα χρόνο  έχει ήδη σημειώσει μεγάλη εμπορική επιτυχία. Στόχος του Jogger HYBRID 140 είναι να προσελκύσει οικογένειες και πελάτες που αναζητούν ένα ευρύχωρο πολυχρηστικό αυτοκίνητο, κατάλληλο τόσο για την πόλη, όσο και για τις δραστηριότητες στην ύπαιθρο.

Το Jogger συνδυάζει το μήκος ενός station wagon, με την άνεση στο εσωτερικό ενός οχήματος ελευθέρου χρόνου και τα χαρακτηριστικά ενός SUV, προσφέροντας έως και επτά θέσεις. Στιβαρό και με καλή οδική συμπεριφορά, το Jogger προσφέρει εξαιρετικό επίπεδο άνεσης σε όλους τους επιβάτες, ακόμα και στους ενήλικες που κάθονται στην 3η σειρά καθισμάτων. Η νέα υβριδική έκδοση διαθέτει όλα τα πλεονεκτήματα του σημερινού Jogger, χωρίς κανέναν συμβιβασμό στο χώρο φόρτωσης, διατηρώντας τις ίδιες αναλογίες στις εσωτερικές του διαστάσεις με την υπόλοιπη γκάμα. Απόδειξη του πολυχρηστικού χαρακτήρα του Dacia Jogger, είναι το γεγονός ότι η ενσωμάτωση της μπαταρίας του υβριδικού συνόλου, σχεδιάστηκε από την αρχή. Η μπαταρία είναι τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο του αυτοκινήτου στο χώρο της ρεζέρβας.

Το Jogger HYBRID 140 εφοδιάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, που περιλαμβάνει τη λειτουργία “B” (Brake), που ενισχύει την ανάκτηση ενεργείας κατά το φρενάρισμα και τη δύναμη πέδησης μέσω του κινητήρα. Η χρήση αυτού του προγράμματος δίνει τη δυνατότητα ανάκτησης περισσότερης ενεργείας, αυξάνοντας παράλληλα και το επίπεδο άνεσης στην οδήγηση σε αστικές περιοχές. Το Jogger HYBRID 140 αποδίδει συνδυαστική ισχύ 140 ίππων, ενώ εξασφαλίζει τις καλύτερες επιδόσεις στους τομείς  της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2 στη γκάμα του μοντέλου.

Παράλληλα, ενσωματώνει τεχνολογίες που έχουν αποδείξει την αποδοτικότητά τους και είναι ευρέως διαδεδομένες στον Όμιλο Renault. Τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.6λ. με απόδοση 90hp, δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας με ισχύ 50hp και μίζα/γεννήτρια εκκίνησης, υψηλής τάσεως) και ένα ηλεκτρικό αυτόματο κιβώτιο multi-mode με 4 σχέσεις που συνδέονται με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και δύο σχέσεις που συνδέονται με τον ηλεκτροκινητήρα. Το σύστημα ανάκτησης ενεργείας κατά το φρενάρισμα, σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο ανάκτησης ενεργείας της μπαταρίας των 1.2 kWh (230V), αλλά και την αποδοτικότητα του αυτόματου κιβωτίου, δίνουν τη δυνατότητα μιας αμιγούς ηλεκτροκίνησης στο 80% των αστικών διαδρομών και μείωση της κατανάλωσης έως και κατά 40% σε σύγκριση με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης σε αστικό κύκλο, οδηγούμενο με τον ίδιο τρόπο.

Τα αυτοκίνητα της Dacia πωλούνται σήμερα σε 44 χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Κύπρο.

Τα μοντέλα της DACIA – Sandero, Sandero Stepway, Jogger και Dusterβρίσκονται στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα σε όλες τις πόλεις.