Tiger Rally 2022: Με νίκη ξεκίνησαν οι περσινοί πρωταθλητές Γαλαταριώτης/Ιωάννου

Ο εναρκτήριος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι για τη σεζόν 2022 αποτελεί πλέον παρελθόν, καθώς ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα με την τελετή τερματισμού στο MyMall στην Λεμεσό.

Ο αγώνας που διοργάνωσε η Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου αποτελείτο από 8 ειδικές διαδρομές χωρισμένες σε δυο μέρες, οι οποίες διεξήχθησαν στην ορεινή και ημιορεινή επαρχία της Λεμεσού.

Στο αγωνιστικό μέρος οι περσινοί πρωταθλητές Petrolina Racing Team Σίμος Γαλαταριώτης/Αντώνης Ιωάννου, ξεκίνησαν την υπεράσπιση του τίτλου με θετικό πρόσημο αφού ήταν οι μεγάλοι νικητές της πρεμιέρας.

Το πλήρωμα του VW Polo GTI R5 μετά το πρόβλημα που είχε χθες με το γκάζι του αυτοκινήτου, κατάφερε να ανακάμψει και να κλείσει την πρώτη μέρα στην πρώτη θέση. Την Κυριακή έλεγξε το ρυθμό και στο τέλος ανέβηκε πρώτο στη ράμπα του τερματισμού.

Ο νικητής του αγώνα ανέφερε μετά το  τέλος, «παρόλο που είχαμε ορισμένα προβλήματα στον αγώνα, εντούτοις καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας. Οι ειδικές διαδρομές ήταν καλές και σήμερα στο Φοινί σε ορισμένα σημεία υπήρχε νερό, όμως και αυτά είναι μέρος του αγώνα. Το απολαύσαμε, πετύχαμε το στόχο μας και συνεχίζουμε. Επόμενος αγώνας που θα τρέξουμε είναι στο Παραλίμνι».

Σαφώς βελτιωμένοι σε σχέση με χθες ήταν οι Πέτρος Παντελή/Πάμπος Λαός (Citroen DS3 R5). Είχαν το ρυθμό για να κρατηθούν στη δεύτερη θέση χωρίς να κινδυνεύσουν ενώ παράλληλα σημείωσαν ανταγωνιστικούς χρόνους κερδίζοντας μάλιστα εις διπλούν την ειδική διαδρομή PIKKIS WHEEL ALINGMENT Άλασσα.

Το νέο δίδυμο των Petrolina Racing Team Παναγιώτη Γιάγκου/Άριστου Νικολάου (Hyundai i20 R5) ολοκλήρωσε στην τρίτη θέση του βάθρου. Πίεσαν σε όλη τη διάρκεια της Κυριακής τους Παντελή/Λαό όμως δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν τη μεταξύ τους διαφορά.

Το πλήρωμα που ξεχώρισε με την απόδοση του στον αγώνα δεν ήταν άλλο από τους SHOCKS LAB Πανίκο Πολυκάρπου/Κωνσταντίνο Σιάλο. Από τη χθεσινή μέρα σημείωναν ταχύτερους χρόνους από τετρακίνητα αυτοκίνητα με το Peugeot 208 Rally4, όμως ένα πρόβλημα με το τιμόνι τους ανάγκασε να ολοκληρώσουν την πρώτη μέρα στην έβδομη θέση.

Η αναμενόμενη αντεπίθεση ήρθε σήμερα και όντας ξανά ταχύτεροι από τα πλείστα πληρώματα επανήλθαν στην τέταρτη θέση με εμφαντικό τρόπο.

 

Πέραν από την γενική κατάταξη, οι Πολυκάρπου/Σιάλος κέρδισαν με σχετική άνεση τη δικίνητη κατηγορία και η πρεμιέρα θεωρείται άκρως επιτυχημένη. «Ο αγώνας για εμάς ήταν λίγο δύσκολος καθώς είχαμε ορισμένες μικρές ατυχίες. Στο τέλος καταφέραμε να τις ξεπεράσουμε και θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου που ήταν άψογη και αντεπεξήλθε σε όλα τα προβλήματα που είχαμε. Καταφέραμε να πετύχουμε ένα μεγάλο αποτέλεσμα αφού φέραμε τέταρτο ένα δικίνητο αυτοκίνητο ανάμεσα σε πιο γρήγορα αυτοκίνητα κατηγορίας R5. Όσον αφορά τις ειδικές, σε ορισμένα σημεία ήταν σκληρές, είχαμε μεγάλη απλή διαδρομή όμως κατά τα άλλα ήταν ωραίες. Δυστυχώς η Λεμεσός υστερεί από χωμάτινες ειδικές όμως και με αυτά τα δεδομένα ήταν όλες καλές».

Δυνατές μάχες έγιναν και σήμερα μεταξύ των Σταύρου Αντωνίου/Δημήτρη Πιερή (Mitsubishi lancer EVO X R4) και Χρίστου Χριστοδούλου/Ευάγγελου Ξενοφώντος (Subaru Impreza).

Τα δυο πληρώματα χωρίζονταν από 17 δευτερόλεπτα μετά το σκέλος του Σαββάτου και σήμερα όλοι περίμεναν με ανυπομονησία τη μεταξύ τους μονομαχία.

Οι Αντωνίου/Πιερής ήταν ταχύτεροι στις τρείς από τις τέσσερις ειδικές της Κυριακής, ανέτρεψαν την εις βάρος τους διαφορά και δίκαια τερμάτισαν στην πέμπτη θέση γενικής και πρώτοι στην κατηγορία RC2. «Ήταν ένας υπέροχος αγώνας και συγχαρητήρια στη Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού για την διοργάνωση. Οι ειδικές διαδρομές παρόλο που τις φοβηθήκαμε στις αναγνωριστικές καθώς ήταν πολύ σκληρές, εντούτοις οι ιθύνοντες έκαναν εξαιρετική δουλειά.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, παλέψαμε πολύ με τον φίλο τον Χρίστο και χθες με κέρδισε αφού ήταν ταχύτερος. Σήμερα κατάφερα εγώ να τον κερδίσω μέσα από ένα πολύ καλό και υγιή ανταγωνισμό. Πάνω από όλα είναι να είμαστε φίλοι μετά το τέλος του κάθε αγώνα  Συγχαρητήρια στο φίλο και συνοδηγό μου Δημήτρη Πιερή και στην ομάδα μου Αντώνης & Σταύρος. Δούλεψαν όλα τέλεια από χθες και ευελπιστώ ότι θα πάμε καλά και την υπόλοιπη χρονιά. Όσον αφορά το δεύτερο αγώνα στο Παραλίμνι, θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία όμως δηλώνω από τώρα ότι αν υπάρχουν νυκτερινές ειδικές διαδρομές πιθανότατα η ομάδα μου να μην συμμετάσχει. Αν όχι, θα τα πούμε εκεί, όπως και τις προηγούμενες χρονιές».

Οι Χριστοδούλου/Ξενοφώντος συμβιβάστηκαν τελικά με την έκτη θέση γενικής και τη δεύτερη στην κατηγορία RC2. Στην εβδόμη θέση ολοκλήρωσαν οι Γιώργος Νέστωρος/Γιάννος Καλλής (Mitsubishi Lancer EVO X). Το πλήρωμα κινήθηκε εκ του ασφαλούς και πέραν από την έβδομη θέση τερμάτισε και τρίτο στην κατηγορία RC2.

Στην όγδοη θέση ολοκλήρωσαν οι Κώστας Ζήνωνος/Φάνος Χριστοφή με το Citroen DS3 R5. Ξεκίνησαν σήμερα από την τέταρτη θέση γενικής και σημείωσαν το δεύτερο χρόνο στην εναρκτήρια ειδική της Κυριακής. Στην επόμενη είχαν σκασμένο ελαστικό με αποτέλεσμα να χάσουν αρκετό χρόνο αλλά και θέσεις.

Οι Κλεάνθης Έλληνας/Μιχαλάκης Μιχαήλ έφεραν τα FORD FIESTA DYTKO στην ένατη θέση γενικής και την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Νίκος και Στέφανος Φράγκου (Mitsubishi Lancer EVO VIII) οι οποίοι κέρδισαν και την κατηγορία RCS2.

Στην 11η θέση ολοκλήρωσαν οι Ανδρέας Γεωργίου/Κώστας Μανώλη (Subaru Impreza) οι οποίοι ήταν και δεύτεροι στην κατηγορία RCS2, στην 13η θέση τερμάτισαν οι Chris Αντρέου/Περικλής Νικολαΐδης (Peugeot 208 rally4) οι οποίοι ήταν δεύτεροι στη διίνητη κατηγορία, με τους Ζαχαρία Μανώλη/Κώστα Ευριπίδου (Honda Civic) και Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου/Φίλιππο Φιλιππίδη (Mitsubishi Lancer EVO II) να τερματίζουν στην13η και 14η θέση αντίστοιχα.

Στην ειδική διαδρομή PIKKIS WHEEL ALINGMENT Άλασσα μετά το πέρας των πληρωμάτων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, διέλευση έκαναν και στα δυο περάσματα ιστορικά αγωνιστικά τα οποία μαγνήτισαν με την παρουσία τους τα βλέμματα, ενώ δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι αρκετός κόσμος πήγε για να θαυμάσει από κοντά αγωνιστικά μιας άλλης εποχής, τα οποία έφεραν θύμισες των πρωταγωνιστών άλλων δεκαετιών.

Αυτή η κίνηση από τη Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού αγκαλιάστηκε από τους φιλάθλους και αυτό φάνηκε από την παρουσία τους στην ειδική διαδρομή.

Ο δεύτερος αγώνας είναι τον Μάρτιο. Το East Safari Rally είναι ένας αγώνας με τη δική του ιδιαιτερότητα, ενώ πάντα προσελκύει αρκετές συμμετοχές.

Final Results